Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

INREDA SOVRUMMET

God morgon vänner! Nu är lägenheten i stort sett färdigrenoverad och nu måste vi börja inreda. OMG det är så svårt att ens veta vart man ska börja. Ska försöka ta ett rum i taget och tänkte börja med sovrummet. Vi har ju redan superfina specialsydda gardiner, matta, säng och sänggavel. Sedan måste fönster och marmorbänk fixas.

FÖNSTER NR 1

Det ser just ut så här nu i ena fönstret. Riktigt fattigt. Dock älskar jag nya lampan som står där. Ni hittar lampan här! (adlink) Men vad ska jag addera här för att det ska se mer levande ut?

FÖNSTER NR 2

Fönster nr 2 är också riktigt tråkigt och osammanhängande. Har beställt denna lampa (adlink) som jag tror kan bli fin och funderar på att beställa dessa låd/böcker i alla färger (adlink) som man kan ställa någon kruka mm på så det blir lite olika nivåer. Vad tror ni?

Över sängen har vi just nu dessa tavlor. Gillar dem men känns som något fattar här eller vad tycker ni? Ett ljus? Ljusstake?

Bredvid sängen gar vi dessa små hyllor. De är ganska små så ska nog bara lägga någon bok och ljus på där men behöver en lampa över som sitter fast på väggen. Har letat men hittar ingen fin. Har ni tips på en snygg vägglampa?

Sedan har vi det stora frågetecknet? Ska jag ha kvar denna marmorbänk här eller ska jag köpa en större byrå/skåp och ställa denna någon annanstans? Har ni i så fall förslag på vad för skåp/bänk?

Just nu har vi älskade Ceasar i sovrummet. Funderar starkt på att flytta på honom och ställa vår gröna sammetsfåtölj (denna fåtölj) här. Vad tror ni om det?

Vad tror ni? Skicka gärna alla tips och inspobilder ni kan. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej!
  Vaaart köper man en Ceasar?
  Behöver i mitt liv.

  Elina 2017-12-03 22:03:46
  Svara
 • Gäsp, gäsp å gäsp igen konstigt att alla bloggare har likadan inredning, likadana bord, likadan soffor, likanda sideboards osv osv … det kallas SPONSOR inte egenvald och personlig inredning. Kul ……..NOT. Gäääääääsp!

  josse 2017-11-19 02:15:49
  Svara
  • Svar på josses kommentar.

   Haha ok. Gäsp säger jag till bittra människor. Inget i mitt sovrum är spons förutom tavlorna från Decsenio som kommer från ett samarbete jag hade med dem. Om du läser inlägget ordentligt så frågar jag om tips till inredning då jag inte börjat att inreda sovrummet än. Har du inget vettigt att komma med så knip igen istället och behåll din negativa energi för dig själv!

   idawarg 2017-11-19 08:47:28
   Svara
 • Som många andra har sagt behövs större grejer. Två stora tavlor över sängen (hyllan ger som någon annan sa dålig energi över sängen), större sängbord (allt detta gör att blicken dras mer mot sängen som ska vara rummets centerpiece), en stor byrå istället för det fina sideboardet och en fin fåtölj där Caesar står. Mattan hade jag också vridit på för att få bättre linjer och för att bredda rummet. Gardinerna bör vara längre ifrån fönstret och täcka mer av väggen, då får ni mer ljus och fönstren upplevs som större, se till att de monteras på samma höjd (som någon skrivit tidigare). Sen är ju sängen en smaksak men för att få en renare helhet är det snyggt med en sängkappa som matchar gaveln och införskaffa ett fint överkast, prydnadskuddar och en pläd att slänga på lite snyggt 🙂 I fönstren är det som du säger en bra idé att tänka olika nivåer och att skapa vackra stilleben, jobba med fina coffeetable böcker, vaser, växter, ljus och andra fina dekorationer ni gillar 🙂 Att följa samma färgskala kan vara skönt i sovrummet men man behöver inte vara rädd för att slänga in färgklickar och då är regeln att ha tre saker i den färgen så att det ser mer genomtänkt ut 😊

  JK 2017-11-17 11:37:12
  Svara
 • Hej! Jag läser också till inredare. Jag håller med ovan att större rum behöver större möbler och tavlor. Så var inte rädd för att ta i. Jag skulle nog byta ut marmor bordet till större möbel med förvaring och det får gärna ta plats! Ös på med belysning också. Här finns massa förslag på vägglampor (https://www.google.se/search?q=v%C3%A4gglampa+m%C3%A4ssing&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjDi7fyisPXAhUmMZoKHX2lDJ4Q_AUICigB&biw=1292&bih=718) Det jag tycker kunde förbättras är att du verkar ha två fönster, den ena har gardiner upp till den målade ytan, samtidigt som den andra går ända upp till taket. Jag skulle göra att båda går upp till den målade ytan. Dessutom skulle jag förlänga gardinstången, så att gardinerna täcker väggen och inte fönstret. För så som det är nu så förlorar du mycket av det naturliga ljuset och fönstren ser rätt små ut. Hälsningar Agata 🙂

  Agata 2017-11-16 13:24:09
  Svara
 • Jag tycker absolut att ni ska köpa ett snyggt överkast och massa kuddar att stapla bakom varandra! Det gör SÅ mycket istället för att ha det bäddat med bara lakanen! Kram

  S 2017-11-16 11:10:35
  Svara
 • Tycker det ser jättefint ut :D. Tror fåtöljen hade passat perfekt därinne :).

  Själv har jag denna (ljusrosa som tyvärr är slut därav kan jag inte visa bild) https://www.ellos.se/ellos-home/pall-welvet/1037538-01 i sovrummet under fönstret, så där brukar jag sitta och titta ut ibland. Den är rätt gullig att ha i ett sovrum med, funderar på att ha den vid mitt sminkbord i framtiden men har inte bestämt mig ännu :). Tänkte att den kanske passat att ha under er marmorbänk så kan man sitta där kanske? Vet dock inte om det passar in :).

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-11-15 21:09:15 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Ida!! Det här var ju heeelt jäkla sjukt galet fint! Som jag sa: jag flyttar in i ett av rummet då? Kalas då säger vi så! 😉

  ISA 2017-11-15 17:34:51 http://isabyl.se
  Svara
 • Superfin lägenhet har ni! Tänkte tipsa om lite saker som jag har lärt mig om inredning. Sakerna i fönstret står just nu lite utspritt, försök sätta vissa av dom i grupp och precis som du säger försök få lite olika höjd på dom. Kanske använd er av nåt fint fat och sätt dom mindre grejerna på. Caesar står just nu intryckt i hörnet och ser lite bortglömd ut där, flytta ut han lite så han får mer plats och uppmärksamhet. Era sängbord är väldigt små till ett så stort rum, det ser väldigt pluttigt ut. Tänk att stora rum kräver stora saker och små rum små saker. Att ha en hylla ovanför sängen ger enligt feng shuin en obehagskänsla så jag vet inte om jag skulle ställa ännu fler saker på den hyllan, hade varit bättre att bara ha ett par tavlor hängande ovanför sängen tror jag. Erat sideboard är det inget fel på om det blir lite mer städat, om ni tror det blir svårt att hålla ordning där kan ni ju byta ut mot en möbel med mer förvaring. Hade varit fint mer en eller ett par tavlor ovanför bordet också. Men detta är vad jag tror och tycker! Kommer säkert bli jättefint när ni får in mer detaljer som kuddar, tavlor etc.

  Isabelle 2017-11-15 11:51:03
  Svara
  • Svar på Isabelles kommentar.

   Tack snälla vad glad jag blir och tack snälla för alla bra tips. De ska jag tänka på. Ja på vårt Side-board står alla våra ljusstakar, ljus och prydnader som vi äger så det ska absolut inte vara några problem att hålla ordning sedan då typ allt ska bort där från 🙂 Tack fina du!

   idawarg 2017-11-15 21:17:31
   Svara
 • Åh asså marmor hyllorna var så snygga!!

  Frida 2017-11-15 11:41:50 http://fridakm.devote.se
  Svara
 • ÄLSKAR Ceasar men tror han gör sig bättre någon annadstans. en fotälj där som ger liteliv med färg kommer bli super bra!!

  EMMA 2017-11-15 10:35:59
  Svara
 • Bädda sängen? Ett tips

  Nina 2017-11-15 08:12:46
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind