Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FLYGRÄDD

Idag flyger jag till Marbella och som vanligt har jag ångest som alla dagar då jag ska flyga. Det är verkligen en av de saker jag hatar mest då jag hatar att vänta, är rädd för terrorister på flygplatsen och sedan hela flygresan sitter jag och kallsvettas för jag tror vi ska störta. Efter en dag med flyg är jag HELT slut! Vad beror det här på egentligen? Är det mitt kontrollbehov? Eller varför är jag så rädd för att flyga. Jag är exakt lika rädd för att åka berg och dalbana. Får grov dödsångest av det!

Just flygplan är värst då jag inte fattar hur ett så tungt och stort plan ens kan lyfta? Helikopter är cool lugnt för mig då min hjärna mer förstår hur det kan lyfta men flygplan är kaos.

Någon mer än jag som är flygräd här? Har ni några tips?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • OMG vad härligt, trevlig resa! Det kommr att gå jättebra!

  Diana 2017-11-09 15:40:52 http://blogg.alltforforaldrar.se/lamadre
  Svara
 • Hej.
  En fråga som inte rör inlägget. Du har ju testat Imu300 mot födoämnesallergier. Hur upplever du nu senare att det fungerat? Är du fri från dina magbesvär? Tog det lång tid att se resultat? Jag har själv besvär och ska ta detta test imorgon (går till näringsterapeut och har gjort det ca 8 mån), äter kosttillskott mm men känner än så länge att magen inte blivit påverkad även om många andra mindre ”besvär” blivit mycket bättre. Tack på förhand 🙂

  Linda 2017-11-08 21:49:31
  Svara
 • Känner igen mig i det du beskriver. Är också nervös flera dagar innan och under resan sitter jag på helspänn. Tycker framförallt det är obehagligt med turbulens. Jag hittade nyligen en podcast som heter Flygvärdinnepodden. Efter att ha lyssnat på några avsnitt känner jag mig faktiskt lite lugnare vid tanken på att flyga. De berättar bla att turbulens inte är farligt och att ett flygplan inte kan störta pga det. Vilket jag blev glad över att höra, hehe. Så tips från mig! 🙂

  Maria 2017-11-08 20:29:05
  Svara
 • Är jätterädd, har inte flugit sedan jag var med klassen på klassresa till Tunisien i nian. Det var i juni 2000, kommer förmodligen aldrig flyga igen. Skulle gärna komma till värmen och se platsen men rädslan är för stor :/

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-11-08 20:05:21 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Fråga kabinpersonalen om man får hälsa på piloterna innan take off är mitt bästa tips!

  Frida 2017-11-08 19:45:30
  Svara
 • Jag tror definitivt i grund och botten det handlar om kontrollbehov.
  Sen blir det en sån stor grej på nyheterna varje gång det händer något med ett flygplan (terrorism, olyckor).
  Om det hade blivit en lika stor grej varje gång en bil krockade så hade vi nog känt liknande inför en bilfärd…?
  Det händer ju hur mycket fler bilolyckor som helst men det blir liksom ”vardag” så vi tar inte åt oss lika mycket av det.

  Egologiskt - Therése 2017-11-08 17:58:37 http://egologiskt.nu
  Svara
 • Stackare att ha sådan ångest inför flygresor. Det känns som om det borde bli bättre för varje gång. Något tips har jag nog inte. Jag hade supermycket ångest inför min första flygning men det gav sig efter det. Kanske att fokusera mer på målet än resan hjälper lite. Vad du kommer att se och uppleva när du väl kommer fram. Så försöker jag tänka mig igenom andra gånger när jag har ångest inför saker och ting.

  Caroline Frankesjö 2017-11-08 16:07:03 http://nouw.com/carolinefrankesjo
  Svara
 • Hejsan!
  Skulle du inte kunna göra en video om självkänsla och självförtroende? Vet att du redan gjort det men vore roligt att höra mer om din resa. Alltså där du berättar om perioder som du haft det tuffare i och hur du tagit dig ur det?
  Ha det fint!
  Kram

  Sanna 2017-11-08 15:31:56
  Svara
 • Jag är inte rädd för att flyga men däremot livrädd för hundar. Sämsta tipset är att försöka slappna av men lättare sagt än gjort. Precis samma sak för min hundrädsla som för din flygrädsla antar jag.

  pilla 2017-11-08 15:27:18 http://utochspring.com
  Svara
 • Ska flyga nästa vecka och är redan jättenervös, men har inte några bra tips (hoppas det kommer några här i kommentarerna)!

  Josefine 2017-11-08 15:13:15 https://varmepumpshopen.se/
  Svara
 • Är exakt samma. Har inga tips. Skriver upp mig på tipslistan. Hoppas resan går bra!!

  Bunny 2017-11-08 14:51:48 http://bunnydrugz.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind