Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MIDSOMMARÅNGEST

♥ Reklamlänkar med liknande jumpsuits ♥

 

Glad midsommar älsklingar! Sitter här i Barcelona och bara njuter av livet. Har alltid haft ångest inför midsommarafton och nyårsafton då det är så stora förväntningar på dessa dagar som sällan uppfylls. Därför brukar jag alltid gilla att åka bort dessa två dagar. Vet inte varför jag har sådan ångest men tror det är från alla år som singel innan jag träffade Alex. Då var man alltid 3:e hjulet på någon fest med massa par. Sedan tror jag också det beror på det där med alkoholen. På dessa två dagar handlar det i de flesta fall att dricka massa alkohol och när man väljer att inte göra det så känns det som att man förstör festen. Därför har jag många gånger tackat nej till fester då jag inte vill förstöra.

När jag var liten så var dock midsommarafton väldigt kul. Då samlades vi massa familjer och lekte och hade superkul tills sent inpå natten. Saknar den tiden lite! Får väl helt enkelt styra upp en sådan fest tills nästa år. Måste bara hitta en bra plats att vara på 🙂

Hur känner ni inför midsommarafton? Har ni en positiv eller negativ känsla? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Känner också att fokuset för vissa runt dessa dagar blir fel. Det var mycket roligare när man var yngre och det inte fanns alkohol och fest med i bilden.

  Josefine 2017-06-27 14:01:35 http://finatander.se/
  Svara
 • Hej Ida! Jag känner igen mig så himla väl i allt du beskriver. Jag dricker ingen alkohol och avskyr nyår och midsommar. Så mycket ångest. Helt rätt att åka iväg, så har jag också valt att göra för det mesta. Kanske borde man dock ta tag i problemet. Jag vet inte…. Usch för dessa dagar i alla fall! Skönt att vi är flera. PUSS

  Julia 2017-06-24 21:50:01 http://juliaochjunior.com
  Svara
 • Midsommar är inget för mig. Ganska skönt att jag jobbat idag och nu ska jag dricka te framför The Walking dead.

  Erikamaria 2017-06-23 21:14:20
  Svara
 • Att fira i Barlecona låter underbart!

  Kram Bella, http://nouw.com/bellss/nyttig-iskaffe-30497149

  Bella 2017-06-23 19:29:31 http://nouw.com/bellss
  Svara
 • Håller med om att det är en väldig hets kring alkohol på midsommar och nyår. Sen 2 år tillbaka har jag börjat ta mer och mer avstånd från alkohol, och jag säger som dig att oftast blir det en väldig konstig stämning om någon inte dricker av annan anledning än pga. jobb, graviditet eller ska upp tidigt dagen efter. Jag har bearbetat detta en tid och börjar nu inse att om mina kompisar inte vill umgås med mig eller tycker att jag förstör festen för att jag inte dricker så är det inte mitt beslut att avstå från alkohol som förstör festen, utan snarare deras egen syn på alkohol. Jag vill ha en trevlig kväll med mina kompisar, och om de tycker om mig för den jag är så hoppas jag även att de accepterar mitt beslut att avstå från att dricka 🙂

  Frida 2017-06-23 14:51:38
  Svara
 • Jag bojkottar midsommar och tar bara långhelg med min pojkvän istället. Vi vill inte festa ihjäl oss utan dricker med måtta när vi väl dricker så det känns helt enkelt bäst att bara stanna hemma och ta det lugnt, njuta av ledigheten och må bra utan bakisångest och allt det där 🙂

  Malin 2017-06-23 14:29:36
  Svara
 • Jag har en väldigt ledsen känsla faktiskt. Sen jag blev sjuk i anorexi och depression försvann i stort sett allt och jag är så himla ensam. Tänkte att jag kunde sminka mig och fixa till mig lite ändå idag trots att jag bara ska vara hemma ensam, men nu känns det ännu värre så snart gråter jag väl sönder sminket. Känner mig så jädra värdelös och misslyckad och längtar bara tills dagen är över 🙁
  Kram

  Nathalie 2017-06-23 14:21:19 http://naatly.se
  Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   Kram. ?
   Min syster levde så i flera år innan hon bestämde sig för att bli frisk och fick tillbaka sina vänner och har t.o.m pojkvän idag…

   Erikamaria 2017-06-23 21:13:26
   Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   Ååå jag förstår dig precis. Skickar kärlek och energi till dig ❤

   idawarg 2017-06-23 15:43:58
   Svara
 • Jag har en positiv känsla idag ändå pga det som vi ska göra idag. Vi har några roliga saker som jag ser fram emot att göra så därför känns denna dagen väldigt rolig!? Hoppas du får en jättebra midsommar ändå!??

  Amanda 2017-06-23 12:55:56
  Svara
 • Ångest, ingenstans att fira då de flesta redan har traditioner och har blivit så att jag inte ingår i de traditionerna…

  J 2017-06-23 11:19:03
  Svara
 • Vilken fin dress :).

  Jag tycker nog om det mesta, dricker sällan själv heller. Men jag känner liksom att det är mitt val och om någon har åsikter om det så bryr jag mig inte. Jag vill inte må skit dagen efter. Må illa, en mage med IBS som slår till. Jag brukar tänka att ingen ska få förstöra mina fina helger bara för att normen är alkohol, min kropp gillar inte alkohol. Men däremot gillar den människor och sol samt värme. Det ska inte andra människors åsikter om alkohol få förstöra för mig :). Tänk så du med, då kommer du slippa ångesten ska du se <3.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-06-23 10:36:37 http://www.saramadeleine.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind