Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ETT HJÄLPMEDEL TILL NOVA

God fredag igen vänner! Satt och läste igenom min mail och blev tårögd över ett mail jag fick av en ung driven tjej som vill hjälpa sin kompis att få ett bättre liv. Jag swishade direkt över pengar och om ni vill bidra till att göra en ung tjejs liv lite bättre så tycker jag också att ni ska bidra om ni har möjlighet. Varenda krona räknas. Kolla in deras FaceBooksida: Ett Hjälpmedel till Nova

skarmavbild-2017-02-10-kl-10-39-00

HÄR ÄR MAILET JAG FICK:
”Hej Ida. Mitt namn är Mathilda. Jag är 15 år, går i nionde klass och bor i Umeå. På fritiden tycker jag om att spela innebandy, köra moped och promenera ute i skogen. Men det kan inte min bästa vän vara med på. Hon heter Nova och har ett handikapp som heter Arthrogryposis multiplex congenita (AMC). Det innebär att hon bara har 30% muskelmassa i jämförelse med oss andra och har väldigt stela leder. Detta har lett till att hon har genomgått 23 operationer, på bara 15 år. Hennes handikapp gör bland annat att hon inte kan böja sina ben och blir väldigt lätt trött i kroppen. Hennes stela ben gör det nästintill omöjligt för henne att ta sig fram i svår terräng – som skog, snö, slask och gropiga vägar. Dessutom kan Nova varken köra eller åka moped.

Nova har en rullstol och en permobil i dagsläget men med dem kan hon inte ta sig fram i skog eller annan svår terräng och permobilen går bara 12 km/h. När jag kör moped, kan hon inte följa med i mitt tempo. När jag vill vara ute i skogen, kan hon inte följa med, vilket jag tycker är jättetråkigt. Hon är i behov av ett bättre hjälpmedel än det hon har idag men utbudet i Landstingets sortiment är inte så stort och de erbjuder inte det som Nova önskar och behöver. Det gör att familjen måste bekosta detta själva. Tyvärr kostar det hjälpmedel som Nova önskar ca 90 000 kr och det är inget familjen har råd med.

Hennes familj har skapat en Facebookgrupp där man kan skicka in bidrag för att hjälpa Nova med att fixa ett nytt hjälpmedel. Men den sista månaden har det tyvärr stått stilla. Familjen har hittills fått ihop 31 000 kr. Gruppen heter “Ett hjälpmedel till Nova”.

Så snälla, skulle du kunna hjälpa mig, men framförallt Nova och hennes familj. Att dela detta vidare på sociala medier skulle vara till stor hjälp, så att insamlingen får mer uppmärksamhet.

För att bidra, swisha Novas mamma (Therese Winther) på 0703338812. Märk betalningen med “Nova”. Varje krona räknas.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind