Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR MYCKET KOSTAR MIN KOSTHÅLLNING?

rawfood-sallad

Hej underbara Ida! När du lägger upp dina superinspirerande matdagböcker så ser vi ju att du tex tar en hel påse spenat eller ett helt paket fryst mango osv till EN smoothie! Nu menar inte jag att du äter “för mycket” haha. Men jag tänker typ att jag

1. Aldrig skulle ha plats för så mycket i kylen.
2. Inte skulle ha tid att springa och handla nytt hela tiden.
3. Är det inte jättedyrt? Nu tänker jag med mangon. Ett helt paket per dag? 

Hur gör du? Har du nåt system? Eller är det för att du “bara” äter sånt (frukt och grönsaker) och därför kan proppa kylen med bara det?

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar. Bra frågor som jag tror många undrar över.

1. Nu har jag lyxen av att ha ett hel eget kylskåp och en helt egen frys. Jag och min pojkvän har var sin. Det var ett krav när vi renoverade köket då han annars äter upp min mat 😀 haha. Men ska jag vara ärlig så är min kyl alltid halvfull ändå så vi hade fått plats även om vi hade delat.

2. Jag brukar storhandla på Mathem ca 1-2 gånger i månaden  och sedan småhandlar jag färska varor som frukt och grönsaker när jag är på väg hem ca 3 gånger i veckan. Inget jag tycker är jobbigt utan det funkar bra. Äter ganska mycket pasta, ris, potatis, rotfrukter, gryn mm som man kan köpa på sig mycket av och som håller länge. Oftast bara frukosten som innehåller färsk frukt förutom ibland (speciellt under sommaren) då jag äter frukt och bär till lunch.

3. Nej mitt matkonto är billigare nu än när jag åt en kost med animalier. Jag har ju blivit av med det absolut dyraste som var just kött, fisk och fågel. Skulle man dessutom ha bra kvalité på animalierna så blev det ju såå dyrt. En ekologisk majskyckling gick ju på typ 60kr/portion. Det kan du få 6 paket ekologiska linser för som räcker till 12 portioner eller flera kilo bananer. Just mangon kanske är det dyraste jag äter då den går på ca 20kr/portion om man köper fryst men byt ut mangon mot bara banan så blir det mycket billigare. Att en vegansk/vegetarisk kost ska vara dyrt är något folk måste fått om bakfoten för det går att äta hur billigt som helst. Visst om man köper endast halvfabrikat så kanske det blir dyrare men mitt skafferi består av sötpotatis, potatis, morötter, rödbetor, selleri, tomat, gurka, sallad, linser, kikärtor, äpplen, banan, mango, havregryn, quinoa, glutenfri pasta, bovete, amaranth, tahini, citroner, avokado, pumpafrön, linfrön, sesamfrön, chiafrön, ris, nudlar, krossade tomater, majs, ärtor, sparris, frysta bär mm. Sedan kan jag ibland komplettera med lite dyrare halvfabrikat som Oumph, tofu eller någon färdig sås, men absolut inget man behöver.

Jag har inget speciellt system men en bra grej är att frysa ner frukt och bär. Hoppas du fick lite tips 🙂 Kramar, Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej, hur mycket pengar lägger du på mat varje månad?

  Titti 2018-01-08 17:37:49
  Svara
 • Hej Ida.
  Såg på din vlogg att ni hade tagit in D3 på welloteket men hittade D2 i min hälsokostbutik där jag bor (också från helhetshälsan) och på den står det att det ej ska kombineras med andra D-vitamintillskott. Min fråga är alltså varför? Och vad det är för skillnad på D2 och D3?
  Tack på förhand för svar 🙂
  /Kajsa

  Kajsa 2016-09-25 08:02:19 http://flikkbarn.blogg.se
  Svara
 • Hej! Jag har länge funderat över detta men inte riktigt kommit fram till någont svar. Jag undrar om man efter ett endast tio minuters långt magpass bör äta något? Jag försöker att bli av med mitt överhudsfett så att magrutorna ska synas. Tacksam för svar, du är bäst, kram.

  M 2016-09-23 20:13:34
  Svara
 • Hej!
  Jättebra inlägg, har länge tänkt på det som du skrev om idag och hade tänkt fråga men nu är det ju redan gjort! Har dock en annan fråga, vad heter hotellet du bodde på i Marbella och vad heter den där restaurangen som är er favorit där? Ska åka dit på höstlovet, tänkte det kunde va kul med lite restaurang och hotelltips för det verkade väldigt bra det ni bodde på!

  Naomi 2016-09-23 16:45:33
  Svara
 • Ja, vegankosten har gjort mig gott i plånboken. Ännu en till fördel med att äta veganskt! 🙂

  Trevlig helg!

  Captain Love - Jennifer 2016-09-23 14:04:18 http://captainlove.se/
  Svara
 • Hej!
  Jag har länge funderat på att bli vegetarian, men det är en sak som stoppat mig som du kanske skulle kunna hjälpa mig med? Jag har svårt med vad jag kan äta istället för köttet. Jag vill absolut inte köpa halvfabrikat som man bara värmer för det känns inte alls nyttigt eller hälsosamt. Men vad kan man ha? Bönor är inget min mage gillar då den svullnar upp och jag får ofta jätteont. Kikärtor tycker jag smakar lite mjöligt.. Är tofu bra eller är det också halvfabrikat? Hade blivit jätteglad om du kunde hjälpa mig med detta!
  Kram Moa <3

  Moa 2016-09-23 07:58:26
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Ja såklart du ska bli vegetarian. Som Sandra skriver så hittar du MÄNGDER med recept och tips både här på bloggen och min youtube. Kolla in mina matdagböcker på youtube tex, där du kan se upplägget av min kost och sedan hittar du recepten både här i bloggen under recept kategorin och på youtube. Jag äter inte alls mycket bönor mm då jag som du kan bli uppblåst. Linser funkar dock bättre ibland. Kramis

   idawarg 2016-09-23 14:49:19
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Kolla in Facebook-gruppen ”vad lagar du för veganmat idag?”. Hörs ju vad gruppen går ut på, den är jätteinspirerande med massor av bilder och recept från tusentals medlemmar.

    Klart att du ska bli vego!

    Filippa 2016-09-23 20:25:48
    Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Hela Idas blogg/youtube består ju av svar på din fråga! Scrolla bak =)

   Sandra 2016-09-23 11:55:36
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind