Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TIPS MOT EN TRÖG MAGE

grön smoothie bowl trög mage msm

Byt ut yoghurt mot en grön smoothie bowl istället och toppa med musli. Mjölkprodukter kan ge en trög mage.

Hej! Jag är 15 år och väger 70kg.. Jag är stolt över min vikt för jag vet att det består mkt av muskler. Jag tränar nämligen varje dag. Jag går i gymnastik och triathlon och rör därför på mig mkt och ofta. Jag har dock problem med min mage. Jag går på toa bara typ var tredje dag och det är inte för att jag inte vill. Jag har bara så dålig matsmältning att jag aldrig blir toanödig.. Min mage brukar alltid svullna upp och göra ont efter att jag har ätit.. Hjälp!

SVAR: Hej fina du och vad härligt att höra att du är stolt över din kropp, det ska du absolut vara! Det där med magen är du inte ensam om och att inte få gå på toa är så jobbigt. Här kommer mina bästa tips:

1. Testa utesluta mjölkprodukter och gluten ur kosten och se om det blir bättre. Mjölkprodukter kan göra magen trög. 

2. Tugga maten noga. Testa att tugga 20-30 gånger på varje tugga du stoppar in. Ju större bitar mat desto svårare blir det att bryta ner. 

3. Se till att dricka mycket vatten och gärna innan måltiden och ej under eller efter. Även skönt att börja dagen med en stor kopp varmt vatten med pressad citron i. 

4. Testa MSM och Chlorella. Dessa 2 tillskott har gjort underverk med min mage. Har man problem med trög mage så kan jag nästan lova att de här 2 kommer få fart på den. Dock så kan magen bli orolig de första veckorna då båda är väldigt utrensande men det är inget farligt utan vanliga utrensningsymtom som sedan går över. Trappar man upp dosen sakta så kommer utrensningsymtomen ej bli så jobbiga. Jag gjorde en hel video om MSM som du kan kolla HÄR.

5. Innan du fått ordning på magen kan det vara skönt/bra att ta Cellenzym innan varje måltid. Det är enzymer som hjälper till att bryta ner maten och så man blir mindre svullen efter måltid. Jag tar alltid 2 st innan måltider jag vet kommer bli jobbiga för mig att bryta ner. Har även med det när jag blir bortbjuden och när jag reser.

Hoppas du fick lite tips och om du testar tillskotten så berätta gärna sedan hur det går och om du fick hjälp och ha tålamod med dem i början 🙂

Kram Ida

(Alla länkar är reklamlänkar till min egen webbshop Welloteket)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Bra tips Ida! 🙂

  Victoria 2016-08-28 20:10:37 http://rawvegan.se
  Svara
 • När du dricker citronvatten på morgonen, kokar du upp vattnet eller tar du bara varmvatten? Och hur mycket citron? Skär du bitar eller pressar du en hel/halv citron? 🙂

  K 2016-08-28 11:49:32
  Svara
 • Snälla snälla Ida, hjälp mig. Jag är så så desperat, tyvärr. För ungefär två veckor sedan började jag jobba extra vid sidan av skolan, detta är ett väldigt stressigt jobb. Problemet är att jag mår piss av stressen, men jag måste jobba kvar på jobbet. Min aptit är totalt försvunnen, jag tvingar i mig mat men mår illa och det känns som om maten ska komma upp igen. Jag är inte sugen på någonting, maträtter jag förut älskade mår jag illa av bara jag tänker på dem.
  Jag har gått ner 7kg på två veckor, börjar bli riktigt orolig nu. Jag var normalviktig från början och nu går jag bara ner mer och mer i vikt. SNÄLLA, hjälp mig. HUR får jag tillbaka min aptit?

  Lisa 2016-08-27 18:52:24
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Oj vad jobbigt – men det går! Förra året bollade jag universitetsstudier på heltid, halvtidsjobb som jurist och helgjobb som gympatränare. Det som krävs är ordentlig planering och mer sömn. Du kommer få prioritera bort TV-tittande och en del kompishäng i början men när du kommit in i det kommer du lära dig hur du effektiviserar. Ta ledigt en dag (i värsta fall, säg att du är sjuk) och ägna dagen åt att göra ett övertydligt stort schema. Var behöver du vara och när. Färglägg, rita, gör det supertydligt och planera i detalj. Se till att få 8 timmars sömn. Lycka till!

   Edith 2016-08-30 10:51:43 http://dandesioness.blogg.se
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag tänkte bara fråga dig om en sak som jag tänkt på ett tag. Det är såhär att jag precis slutat i min friidrott som jag gått i ett tag. Jag vill dock verkligen inte sluta träna men grejen är att jag inte vet hur. Som friidrottare och löpare får man ju lite större lår som du kanske vet just för att få explosiva muskler där, men nu känner jag att jag vill bli av med dom och bli smalare istället för att ha dessa sprinter ben. Jag menar inte att jag ska banta eller så utan vill bara att mina muskler ska bli smalare (för självklart vill jag inte att musklerna försvinner helt). Ganska rörigt men förstår du vad jag menar? Jag springer mycket fortfarande men nu är det längre och saktare istället för kortare och snabbare. Ska jag bara fortsätta så och låta ”svullnaden” gå ner?
  Kram N

  N 2016-08-27 13:37:52
  Svara
  • Svar på Ns kommentar.

   Hej Ida!

   Först och främst vill jag tacka tid för all inspiration och motivation från dig som fått mig övergå från vegetarian till vegan i somras. Det är dock så att jag spelar handboll under vintrarna och det innebär förstås bortamatcher här och där. Vi brukar gå ut och äta innan hemresan och när jag var vegetarian så var det inte ett stort problem men veganskt blir lite knepigare så jag undrar om du har några bra recept som man kan ha ”on the go” men som ändå är väldigt näringsrika, Gärna även några snacks som man kan äta påvägen dit (resorna är oftast 2-3h så man behöver lätt att fylla på energin med)? Tack på förhand!!

   E 2016-08-27 15:01:15
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind