Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VARIERA DIN FRUKOST – 7 RECEPT PÅ NYTTIG FRUKOST

IMG_1186.JPGIMG_1053.JPGgul-smoothie-bowl-2

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

Många inklusive mig har svårt att variera sin frukost. Ofta blir det att man äter samma varje morgon. Jag själv åt havregrynsgröt varje dag i typ 10 år. Men jag tror eller vet att det i alla fall för mig är superviktigt att variera för att undvika att magproblem. Så här kommer ett förslag på 7 olika frukostar för en vecka och alla är veganska.

Måndag: Havregrynsgröt på 2 dl havregryn, 1 tsk kardemumma och 3dl vatten. Toppa med kokosolja, havssalt, blåbär och mandelmjölk.

Tisdag: Smoothie på 1 banan, 1 äpple, spenat, 1/2 pressad citron, 1-2cm ingefära, 1 tsk spirulina, hampaprotein och blanda med lite vatten.

Onsdag: Bovetegröt på 1,5 dl bovete, 2-3dl vatten. Toppa med 1 stort skivat äpple, kanel, kokosolja och kokosmjölk.

Torsdag: Smoothie bowl på 200g mango, havtorn, 1 skopa hampaprotein, 1 tsk spirulina och lite vatten. Gör den ganska tjock och toppa med pumpafrön, gojibär och linfrön.

Fredag: Chiapudding på 2 msk chiafrön, 1 dl kokosmjölk, kanel, havssalt, vaniljpulver. Toppa med 1 skivad banan, hallon och nötter.

Lördag: 2-3 skivor Glutenfritt bröd med avokado, böngroddar, paprika, örtsalt eller andra grönsaker.

Söndag: Acai Bowl <– Recept!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Hej Ida! Kom in här när jag sökte på frukost inspiration – och ja tack du inspirerar! ???

  Har en fråga, ett gott glutenfritt bröd? Vart hittar jag det?

  Sriwanna 2016-09-07 06:00:33 http://www.sriwanna.elsasentourage.se
  Svara
 • Mycket goda grejer! Jag skrev själv om 10 frukosttips i torsdags (http://trendotraning.se/2016/01/28/daliga-trotthetsvanor/) men acia-pulver är något jag länge varit sugen på att testa. Kul att variera sig så det får det bli framöver.

  Ha en fortsatt fin helg!

  Anna - Trend o träning 2016-01-30 19:05:39 http://www.trendotraning.se
  Svara
 • Tack för alla tips 🙂

  Har du tips på bra matberedare/mixer? Dom jag har är inte så bra tyvärr :/

  Mikaela 2016-01-30 15:25:32
  Svara
 • Tack för en inspirerande blogg!! Tog åt mig av detta inlägg, äter också samma jävla havregrynsgröt varje morgon..

  Linnéa Flystam 2016-01-29 19:38:43 http://nouw.com/linneaflystam
  Svara
 • Hej! Vad tycker du om alpro’s SOYA chokladdryck? Är den nyttig och bra för kroppen? 🙂

  Judy.Kolomenskaya 2016-01-29 16:10:00
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en superinspirerande blogg! Har en fråga! Jag äter alltid samma frukost, dels för jag tycker den e så god men också för att jag står mej länge men jag undrar hur nyttig den är? Jag gör alltid gröt (qinoa och havregrynsgröt 1 dl med 1,5-2 dl vatten) och toppar med en näve mandlar, kanel och en klick jordnötssmör och mjölk till. Tack på förhand!

  Hanna 2016-01-29 15:06:09
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Åh vad gott det låter, det måste jag testa. Jättenyttigt och bra men bäst är att inte alltid äta samma utan att variera sig 🙂 Kramis

   idawarg 2016-01-29 18:09:32
   Svara
 • Så bra tips! Äter alltid havregrynsgröt men känner att det skulle vara roligare att variera lite ?

  Anna 2016-01-29 12:42:29 http://nouw.com/annaohlin
  Svara
 • Hej Ida!
  Vad tänker du kring proteingröt som innehåller, kruskali, grädde, mjölk, pofiber, fibrex, smör och ägg? Till den har jag antingen grädde + mjölk eller mandelmjölk. Den är väl riktad till de som äter mer åt LCHF. Jag håller mig mätt betydligt längre på denna gröt än på havregrynsgröt + ägg.

  Sandra 2016-01-29 12:12:59
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Ja du för mig hade det inte varit optimalt. Väldigt mycket mejeriproduker och tycker det finns bättre alternativ. Testa blanda havregryn, bovete, linfrön, pumpafrön och lägg en klick kokosolja eller smör i gröten efter istället. och ät med mandelmjölk. Kramis

   idawarg 2016-01-29 18:08:19
   Svara
 • Blir så inspirerad av dig så jag har bestämt mig för att prova 30 dagar som vegan för att se hur min kropp reagerar på det! Jag har IBS och kan inte äta gluten alls och min kropp har visat sig vara lite envis och verkar ännu en gång hittat något att haka upp sig på.. det är så illa ibland att jag endast vågar äta yoghurt och det känns inte alls bra så huggande känslan i magen gör en nästintill handlingsförlamad en hel dag. Är dock rädd att jag som löpare kommer att ha problem då jag gör av med så oerhört mycket energi och studerar på heltid så jag även behöver vara fokuserad. Är det något du tycker jag bör tänka på eller kan behöva komplettera med? Äter annars mycket mejerier, kyckling och fisk..

  Arw 2016-01-29 11:27:04
  Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Men wohoo vad härligt! Om du har IBS så satsa på mycket tillagad mat då för mycket rå mat kan vara svårsmält, men känn efter där. Lägg till mycket linser, fröer, kokosolja, thahini mm som har lite mer energi i och välj frukter som banan, mango och dadlar som också har lite mer energi så du får i dig tillräckligt. Finns även mycket bra olika pasta på ex bovete som är topp. Annars gryner, rotfrukter, hembakat bröd, nötter (om din mage klarar det). Jag använder mig även av proteinpulver av Ris och hampa och det på ris är grymt för magen då detd innehåller läkande enzymer, örter, vitaminer och mineraler.

   Det heter Inflamino och du hittar det här –> http://welloteket.se/produkt/5375/
   Sedan använder jag även det här hampaproteinet –> http://welloteket.se/produkt/hampaprotein-active-by-holistic/

   Tillskott som kan vara bra att ta och som kan vara svprt att få i sig är
   B12 –> http://welloteket.se/produkt/b12/
   Järn –> http://welloteket.se/produkt/jarn-25g-100kps/

   Sedan hittar du även bra protein i…
   Chlorella –>http://welloteket.se/produkt/holistic-chlorella/
   Spirulina –> http://welloteket.se/produkt/spirulina/

   Lycka till och ät mycket! Kramis

   idawarg 2016-01-29 18:06:34
   Svara
 • Hej Ida! Tack för en inspirerande blogg. Jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på. Jag har blivit förälskad i att träna men jag undrar då om det är OK att träna som jag gör. Jag älskar nämligen alla pass som är på mitt gym och har jättesvårt för att välja bort något. Om jag äter och sover ordentligt, är det OK att träna såhär? Måndag – Cirkelträning, Tisdag konditionspass, onsdag pilates & bodypump, torsdag cirkelträning.. fredag vila, lördag bodypump, söndag vila?

  Tack på förhand 🙂

  Jenny 2016-01-29 11:22:12
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Ja om du inte känner dig trött? Vi alla har olika återhämtningsförmåga och om du äteroch vilar ordentligt så absolut 🙂 Det är inte nödvändigt men vill du och tycker det är kul så kör! Kram

   idawarg 2016-01-29 17:58:07
   Svara
 • bra tips!

  clara 2016-01-29 10:54:53 http://nouw.se/claratime
  Svara
 • Perfekt! Mums 🙂 gjorde chia pudding igår men uuuh vad läskig den var haha :/ tror ja ska testa utan kryddor och dränka i varma hallon. Kanske går bättre då

  Johanna 2016-01-29 08:15:56
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Haha ja många kan tycka att dend har en läskig konsistens men man vänjer sig. Själv älskar jag den 🙂 Testa dränka med bär och frukt och också lite nötter eller musli så du får lite crunch 🙂 Kramis

   idawarg 2016-01-29 08:49:07
   Svara
 • riktigt bra tips!

  pauliina 2016-01-29 07:52:01 http://www.misspau.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind