Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

GLUTENFRIA SEMLOR – RECEPT

IMG_2004.JPGIMG_2002.JPGIMG_2001.JPGIMG_2005.JPG

God morgon hjärtan! Nu är det snart semeltider och jag testade här om dagen att baka glutenfria semlor. Jag vill inte påstå att de blev så vackra med shit vad goda de var! Jag använde mig av sojagrädde och den blev inte lika hård som vanlig grädde så därför sjönk de ihop lite så har man vanlig grädde så blir de säkert finare. Dock så var sojagrädden sjukt god och ett bra alternativ om man vill göra veganska semlor som är mitt nästa projekt tänkte jag. Någon som har ett bra recept så får ni gärna dela med er? Förresten ser ni att någon mer än jag är sugen på semlor på bilderna ovan? 😀 haha.

Ingredienser bullarna:
• 25g smör
• 3-3,5 dl havremjöl
• 0,25 paket jäst
• 1,25 dl mandelmjölk
• 1/2 dl kokossocker
• 1 tsk stött kardemumma
• en nypa havssalt

• Ägg till penslingen

Gör så här: Smält smöret och häll sedan ner mjölken. Låt det bli 37 grader och tillsätt jästen. Häl sedan ner socker salt och kardemumma. Blanda ner mjölet och spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa i 30 min. Gör sedan 4-5 bullar och lägg på en plåt och täck med en handduk och låt jäsa i 20min till. Vispa ägget och pensla bullarna. Baka i ugnen på 250 grader i 8 min.

Ingredienser mandelmassa:
• 1 dl mandelmjöl
• 1-2msk agave sirap

Gör så här: Blanda ihop, skär upp bullen och lägg på mandelmassan och vispad valfri grädde.

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

Läs också:
Nyttig glutenfri Brownie
Acai Bowl
Glutenfria, nötfria chokladbollar

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Ida! Kan jag byta ut kokossockret mot sötströ eller agave? Hittade inget kokossocker i min mataffär :/

  Prietha 2016-02-06 20:23:14 http://prietha.se
  Svara
 • Om du byter ut smöret mot mjölkfritt i ditt recept så blir de ju veganska 🙂 vill du undvika mjölkfritt margarin så är de här ett hett tips; http://vegoteket.se/2014/02/vegansemlor-med-pistagemandelmassa/ då de innehåller rapsolja istället. Man borde kunna byta ut sockret mot kokossocker och mjölet till glutenfritt alternativ, om man vill 🙂
  Kram och tack för superfin blogg, hittar mycket inspo här nu när jag försöker gå ner sista kilona efter graviditeten och bygga upp kroppen igen!

  Amelie 2016-01-20 03:37:08
  Svara
 • Men på riktigt! Mums! Gjorde dina lussebullar och dom blev magiska i jul. Så tacksam för dina recept! Tänkte fråga dig Ida. Tack vare dig har jag gjort en hårmineralanalys och hade väldigt dåliga värden. Naturläkaren sa att jag borde ta det lugnt med träningen för min kropp är så svag och mina binjurar och sköldskörtel är trötta. Men jag vill verkligen träna 🙁 Undrar om du har tips på träning som inte bryter ner kroppen så mycket? Träning som gör gott för kroppen? Läste att kondition är det värsta för sköldskörteln, vet inte om det stämmer. Är väldigt bekväm med min kropp men vill lägga mer fokus på rumpa och lår. Även om jag är smal så känner jag mih ”hängig” i benen haha. Förut när jag tränat så har jag kört slut på mig själv i styrketräningen och kroppen ville bara sova och tränade bara tre gånger i veckan då. Men man kanske kan börja med en gång i veckan och inte ta i så mycket och köra mindre olika övningar? Ger det något då? Vill ju inte göra kroppen tröttare än den är men vill samtidigt ha ben jag är 100% nöjd med 🙂 Kramis

  Marie 2016-01-19 12:44:21
  Svara
  • Svar på Maries kommentar.

   Hej fina du och vad kul att höra 🙂 Tror du kommer gilla dessa semlor också 🙂 <3 Åh jag förstår och bra då att du gjorde testet . Lugnare yoga och promenader utan prestation är bra och återhämtande men se till att vila så du får ens tark kropp så du kan träna sedan. Lite vila skadar inte ibland utan ta hand om dig! Kramis

   idawarg 2016-01-19 20:25:44
   Svara
 • Hej!
  Jag har förstått att du tycker väldigt bra om kosttillskottet Chlorella och har förstått att du tar full dos, dvs 15 tabletter per dag? I min värld känns 15 tabletter väldigt mycket och ser att det finns andra märken (Solgar, inte Holistic) som säljer Chlorella där rekommenderad dos är 1-3 tabletter/ dag. Vet du vad som är skillnaden mellan dessa? Om man ändå väljer att äta tillskottet från Holistic, måste man äta 15 tabletter/ dag då eller kan man ta mindre och ändå få resultat? Det blir ju minst 1 burk/månad om man ska äta så mycket 🙂

  Therese 2016-01-19 12:04:18
  Svara
 • Tråkigt att se att du har slutat med veckans inspo. Men intressant att se hur bloggen utvecklas!

  Kramar

  Malin 2016-01-19 10:16:56
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind