Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FÖRDOMAR

IMG_4861.JPG

Jag blir så arg på mig själv som har fördomar mot dig bara för att du bor på Östermalm!:p Jag tror dom flesta har det, men är glad att du kan motbevisa dom! Hade du själv fördomar innan du flyttade dit?:) har dom ändrats nu? Du är en toppen tjej som är min förebild:)

SVAR: Hej finis och tack för din kommentar vad glad jag blir! 🙂 <3

Haha ok, varför är folk på Östermalm inte bra? Jag trivs jättemycket på lugna Östermalm bland alla pensionärer och barnfamiljer 🙂 Tycker att det är så avslappnat och känns nästan lite som att bo på landet/en liten stad. Jag har bott både på söder och i Vasastan och jag tycker det är mer hetsigt där på något vis. Nej jag hade inga fördomar och jag tror faktiskt att jag är ganska bra på att inte döma folk innan jag lärt känna dem. Dock så är jag van med att folk alltid har fördomar mot mig men de brukar faktisk släppa när de lär känna mig så det är ju tur 🙂

Kramis

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Jag bodde på östermalm hela mitt liv fram tills att jag blev 18 och flyttade hemifrån (Vasastan). Jag älskar statsdelen som sådan men kan absolut förstå varför folk har fördomar om dig för att du bor där. Fördomar är aldrig bra såklart, men det finns en hel sida man missar när man flyttar dit som vuxen. Jag gick dagis, fritids och skola där. Träffade alla barn och föräldrar. Det ÄR ett snobbigt område. Det bor mycket översittare där som skämmer bort sina barn och köper sig fria från sina problem. Sen finns det trevliga människor också, men jag kommer ihåg hur hemskt det kunde vara att vara liten där. Du kom till skolan, 4e klass, med en ny Diorplånbok och det första som hände var att klasskompisarna tog den ifrån dig för att kontrollera att den var äkta. Det var förhör om var du handlade kläder och de rätta svaren var tex NK eller Kiddies. Alla i klassen kom från östermalm eller lidingö. En kille kom från bromma och han var mobbad för det och kallad ”fattig”.

  Edith 2016-01-12 11:21:39 http://dithness.blogg.se
  Svara
  • Svar på Ediths kommentar.

   Ja jag kan tänka mig det och vad tråkigt att det ska vara så. Jag har ju sluppit det då jag flyttade hit när jag var äldre 🙂 Kramis

   idawarg 2016-01-12 16:41:57
   Svara
 • Hej Ida. Min träning består av promenader och kanske någon joggingtur ibland. Jag skulle vilja börja göra enklare övningar hemma utöver detta, två gånger i veckan är så mycket som jag hinner. Därför undrar jag hur man kan lägga upp ett sånt helkroppspass? Är det så enkelt som att ta två rumpövningar, två magövningar, två ryggövningar, två armövningar och sen köra? ^^ Jag antar att man inte kan förvänta sig så stora resultat efter så pass lätt och lite styrketräning? Är det ”onödigt” att försöka träna hela kroppen vid så pass få tillfällen i veckan och med så pass få övningar per muskelgrupp? Är det kanske bättre att rikta in sig på exempelvis bara benen och kanske få bättre resultat? Mitt mål längre fram är att tighta till kroppen helt enkelt. Hoppas du förstår hur jag menar och kan ge mig något litet tips. ps. älskar nu när du lägger upp så mycket vloggar 😀

  Angelica 2016-01-11 23:54:34
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag är en tjej som fyller 17 år i år och behöver dina råd och tips. Jag tränar mycket, 6-7 pass i veckan. Jag går på friidrott och går en linje på gymnasiet med träningsprofil. 2 ggr i veckan tränar jag med skolan på morgonen. Efter träningen är det några timmar till lunch och vi får alltid en återhämtningsdryck (gainomax) efter passen. Men jag är laktosintolerant och jag blivit allt känsligare och kan helg enkelt inte dricka den längre då den innehåller för mycket laktos. Vad rekommenderar du att jag ska ta istället? Har inte använt mig utav något protein pulver innan eller så. Tycker du att det kanske är något bra att dricka efter? Och i så fall vilket? Vad rekommenderar du helt enkelt?

  Ursäkta för en lång kommentar. Älskar din blogg, du är min inspirationskälla. Kram Maja

  Maja 2016-01-11 22:20:23
  Svara
 • Hej Ida!
  Vet att sen här kommentaren inte hör hemma i det här inlägget, men kommenterar här ändå.
  Du har på sistone pratat mycket om vegetarisk och vegansk kost, och även om jag håller med om i princip allt du säger (är vegan själv) känner jag att jag måste påpeka en sak. Att vara vegetarian innebär per definition att en inte äter någon form av kött, mjölk eller ägg. Det som i folkmun kallas vegetarian heter egentligen lakto-ovo-vegetarian. Det här innebär också att den kostliga skillnaden mellan vegetarian och vegan är ytterst liten. Det enda jag kan komma på nu på rak arm är honung. Det som skiljer en vegan från en vegetarian är ställningstagandet. Vegan innebär att inte konsumera någonting där djur kommit till skada/varit inblandade i processen.
  Jag antar att det jag vill komma till är att det skulle vara super om du som har ett så stort antal läsare faktiskt skiljde på att äta veganskt och att vara vegan, då att vara vegan är en större fråga än bara mat. Om en vill bli vegan för någon annan anledning än hälsoskäl (ex miljö och moral), tar en inte sitt ”fulla ansvar” om en inte avstår från djurtestade produkter, läder, päls etc.
  Jag inser också att hela poängen med att du pratat om vegetabilisk mat på sistone har haft hälsa som huvudanledning, det är ju trots allt en form av tränings/hälsoforum det här. Och för att inte verka allt för negativ vill jag trycka på att jag faktiskt tycker att det är helt fantastiskt bra att du pratar så gott om att äta mer vegetabiliskt, då det kan uppfattas som ett känsligt ämne. Du har trots allt stort inflytande på människor 🙂

  Cecci 2016-01-11 20:06:16
  Svara
  • Svar på Ceccis kommentar.

   Hej Cecci och tack för din kommentar! Ja jag pratade med en annan läsare om det här för ett tag sedan och jag har funderat sedan dess om hur jag ska skriva säga för att det ska bli rätt då det som du säger för de flesta heter vegetarian när man i själva verket är lakto-ovo. Folk tror ju att de är vegetarianer när de äter fisk och kyckling också och jag vill inte bli för avancerad här på bloggen så folk inte hänger med. Haha. Eller så är det bara jag som inte hänger med kanske. Jag ska bli bättre på att skilja. Jag säger ju att jag inte är vegan men att jag äter mycket vegansk och ändå tror folk att jag är vegan. Ja jag har hälsa som huvudforum men tänker själv också mycket för miljön. Tack snälla för din kommentar och jag ska försöka fundera på hur jag ska kommunicera framöver. Kram Ida

   idawarg 2016-01-11 20:28:58
   Svara
 • Hej Ida! Grym blogg 🙂
  En random fråga, vad tycker du om russin? Bra/dåligt? Brukar toppa det på yoghurten, men vet ju om att det är en del socker i det.
  Kram

  Helena 2016-01-11 19:49:43
  Svara
  • Svar på Helenas kommentar.

   Jag tycker sjukt gott 🙂 Haha. Nej men köp ekologiska russin (då det är mycket gift på annars) och ät med måtta. Jag brukar själv ha det i muslin. Kramis

   idawarg 2016-01-11 20:22:53
   Svara
 • Haha! Så knäppt 😉

  Gabriella Joss, 19 år, fru, gravid och toppbloggare 2016-01-11 19:20:08 http://www.gabriellajoss.me
  Svara
 • Fördomar till folk som bor på Östermalm ???…varför skulle man ha det?… Ja du Ida, mycket ska man höra innan örona ramlar av,.. Eller hur?? ???

  Petra 2016-01-11 19:05:06
  Svara
  • Svar på Petras kommentar.

   Haha ja men jag tror faktiskt det är många som har det 😀 Haha i alla fall som bor utanför Stockholm. <3 <3

   idawarg 2016-01-11 19:33:19
   Svara
 • Det var min dumma kommentar..

  Jag avvundar dig som inte har fördomar! Min fördom mot Östermalms-folk är att det är dom rika och ”otrevliga” människorna som bor där som bara shoppar på Stureplan. Men så är det ju verkligen inte!
  Tycker fördomar ska bort, är glad att du motbevisat det 🙂

  Folk kanske har fördomar mot mig för att jag bor i Norrland, vad vet jag? 🙂

  Kram

  Mikaela 2016-01-11 19:00:27
  Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Haha ja man brukar tro det och i många fall kanske det är så men inte i alla. Har hittat massa trevliga kompisar här på östermalm 🙂 <3 Haha ja folk har så mycket fördomar så du är inte ensam om det. Kramis

   idawarg 2016-01-11 19:01:58
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind