Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VAD JAG ÄTER PÅ EN DAG SOM VEGETARIAN

linsgryta-1

Hej Ida! Det här har inte med inläget att göra men jag undrar hur du äter på en dag i nuläget när du är vegetarian? Ungefär alltså? Jag har nämligen extremt mycket problem med min mage, har gått till supermånga läkare och gjort alla tester och undersökningar som går men de hittar inget som är fel. Jag vill gärna äta nyttigt och vegetariskt men många av de läkare jag träffar avråder från bönor, linser , kikärtor, frukt osv för att de kan öka magproblemen. Vet inte riktigt vart jag ska vända mig så tänkte om du hade några råd. Tusen tack på förhand, din blogg är bäst <3 Kram

SVAR: Hej fina du! Jag trodde också att det skulle bli problem med vegetarisk kost men jag hade helt fel! Det gäller bara att välja rätt för bönor funkar inte heller för mig (i alla fall inte i stora mängder). Dock så funkar kokade linser hur bra som helst och då ska de helst vara kokade länge. Jag äter mycket kokade/ugnsbakade/ångkokade rotfrukter och grönsaker, soppor, linsgrytor, stekt halloumi, frukterm bär, frön, ris, bovete, havregryn, glutenfritt bröd, glutenfri pasta, tofu (ibland), vegetarisk thaimat, smoothies mm. Den här maten är mycket lättare för min mage att bryta ner än en kost med mycket protein. Jag tycker du ska känna efter själv och inte lyssna så mycket på din doktor då det är så individuellt. Många säger att frukt är dåligt för magen men min mage mår så bra av frukt. Så testa dig fram och ta det lugnt med bönorna i början 😉 Haha. Kramis

TIPS! Jag har flera ”What I ate today” videos på min youtube –> HÄR där du kan se hur jag äter under en dag och fler är på väg upp.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Jag har tagit bort socker helt ur min kost. Vad ska jag äta när jag är sådär att jag bara måste ha något men vill inte ha så mycket som ett snack som man mer har som mellanmål/fika? Har märkt att kakao+kanel+lite vatten blandat hjälper men har du några smarta saker för att få bort sötsug?

  Tyra 2016-01-05 21:39:22
  Svara
 • Hej Ida. Detta är kanske inte så passande till just detta inlägg men måste värkligen fråga dig en sak. Jag är sjukt sugen på att BLRJA med yoga men jag förstår inte riktigt vad som ska hända för skillnad i kroppen. Alltså vad som är så bra med just yoga. Jag undrar även hur många gånger i veckan man ska köra de. Tacksam för svar! PS du är en helt fantastisk träningsbloggare, får så otroligt mycket inspiration och motivation!

  Esther 2016-01-05 18:05:27
  Svara
  • Svar på Esthers kommentar.

   Hej och tack snälla för din kommentar 🙂 <3 Svarar på den i ett inlägg inom kort så håll utkik. Kramis

   idawarg 2016-01-06 09:12:07
   Svara
 • Har en fråga. Kommer jag gå upp i vikt om jag äter 1,5-2 dl havregröt till frukost? För hört massor om att havregryn är onyttigt eller att man kan gå upp i vikt av det.

  sara 2016-01-05 15:53:29
  Svara
  • Svar på saras kommentar.

   Nej så kan man inte säga. Det beror inte på havregrynen utan ditt totala intag. Jag äter 2dl havregrynsgröt med massa frukt och bär varje morgon och går inte upp i vikt av det. Havregryn är toppen. Kramis

   idawarg 2016-01-05 18:23:04
   Svara
 • Hej! Vill först börja med att säga hur bra din blogg är, tack så jättemycket för alla tips och bra energi du förmedlar! Tänkte bara kolla med dig vad du tycker om honung, hur nyttigt är det och hur ofta kan man äta det? Har nämligen rätt stort sockersug och har hittat ett mugcake-recept som är så gott! Använder även carobpulver istället för kakao, vad tycker du om detta pulvret? Det ska tydligen också vara väldigt bra för kroppen, men är det något man kan äta varje dag? Tack i förhand! 🙂

  Louise 2016-01-05 15:35:34
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Hej Louise och tack snälla vad glad jag blir! Honung innehåller massa nyttigheter men det är även socker. Vill du bli av med sockerberoendet helt så kan det vara bra att utesluta allt socker ett tag men sedan kan du äta det. Ja Carobpulver är både bra och gott 🙂 <3

   idawarg 2016-01-05 18:20:33
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Tack så mycket för svaret! Så det är alltså lugnt att äta carobpulver regelbundet? Har nämligen förälskat mig i en tesked carob blandat med havremjölk haha! Är det något man kan dricka varje kväll eller bör man också ta detta med måtta?

    Louise 2016-01-07 00:24:47
    Svara
 • du är så himla himla bra och fin mot läsarna! ville ba säga det. Fötterna på jorden minst sagt <3

  ISA 2016-01-05 15:25:58 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Älskar dina sådana här inlägg 🙂 är också vegetarian så får massor med inspo 🙂 kram

  Gabriella Joss, 19 år, fru, gravid och toppbloggare 2016-01-05 14:16:25 http://www.gabriellajoss.me
  Svara
 • Hej Ida!
  planerar du någon träningsresa i vår?? 🙂

  Olivia 2016-01-05 14:16:07
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Hej! Ja vi sitter och kollar på det nu och planerar en i juni till samma ställe i Koh Tao Thailand 🙂 Funkar juni för dig?

   idawarg 2016-01-05 14:57:37
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Juni är nog svårt för då börjar sommarschemat osv på jobbet, hade nog inte tvekat på att åka med om det var i mars men förstår om det blir tight med tid 🙁

    Olivia 2016-01-06 00:08:11
    Svara
    • Svar på Olivias kommentar.

     Ok jag förstår. Inget är bestämt ännu så återkommer med mer info så snart jag vet 🙂 Hoppas att du har möjlighet att följa med. Kramis

     idawarg 2016-01-06 09:01:57
     Svara
 • Hej! Älskar din blogg och dina tips på hur man kan äta och tänka kring mat. I somras fick jag reda på att jag är glutenintolerant och det funkar väldigt bra när jag är hemma och på jobbet. Problemet är att jag nu ska börja pendla och jag tycker det är väldigt svårt att hitta bra mat som håller sig i väskan. Jag kommer pendla till Danmark vilket innebär ca 1,5-2 h restid enkel väg. Tex Pressbyrån har i stort sett bara drickyoghurt och godis at erbjuda. En gång tog jag en korv utan bröd men det är varken särskilt gott eller mättande. Tacksam för alla tips du har. Kram!

  Cassandra 2016-01-05 13:40:52
  Svara
 • Vilket hotell bodde du på när du var i Dubai och hur många dagar var du där? 🙂 Kram

  Maja 2016-01-05 13:25:48 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara
 • Alltså Ida du är helt fantastisk! Det är andra gången du tar dig tiden att göra ett helt inlägg utav en av mina frågor och jag blir så himla glad ska du veta. Du tar verkligen hand om dina läsare och bryr dig och det gör din blogg så sjukt genuin! Den är bäst helt enkelt. Tusen tusen tusen tack för ditt svar, ska testa mig fram!
  Kramar <3

  Stephanie 2016-01-05 12:34:32
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind