Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NAPRAPAT + HUNDMÄSSA

lilla-doris

Den här lilla vovven som jag passade i våras skulle jag mer än gärna vilja ha! ♥ Hur söt?!

God morgon mina älsklingar! Sitter här och äter frukost och laddar för denna dagen som kommer innehålla massa roliga saker. Först ska jag till min naprapat Kjersti som är så sjukt grym! Bor ni i Stockholm måste ni besöka henne! Hon styr alltid upp min kropp när jag senat till den med massa flygresor, träning och datajobb. Haha. Nu var det alldeles för länge sedan jag var där och jag känner hur låst jag är i min bröstrygg och nacka. Not Nice!

Efter det ska jag ut till hundmässan. Alltså jag vill ha en hund så mycket att det gör ont så jag kommer typ börja gråta där ute när jag ser alla hundar. Varför jag inte har köpt en hund är för att jag förra året rest så himla mycket + att jag är allergisk mot vissa sorter och har därför inte vågat. Men idag ska jag prata och kolla på Yorkshirterrier som jag vet ska funka bra ihop med de flesta människor. Någon av er som har tips på en liten hund som funkar för allergiker?

Efter det blir det glöggfest, så jag känner redan nu att denna lördagen kommer bli magisk! 🙂 ♥ Puss, I

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
51kommentarer
 • Hej! Jag har en hund som är en blandning mellan pudel/cockerspaniel. Cockerpoo heter rasen. Min pappa är superalergisk mor hundar men han tål han jätte bra. Fäller ingenting. Väldigt lättlärd, älskar att vara ute och springa och är en riktigt kelgris! Rekommenderas starkt.:)

  Emma 2015-12-17 14:43:56
  Svara
 • Mellanpudel, de orkar va ute och promenera och springa samtidigt som de inte kräver motion. Också supergosiga och mysiga. I alla fall är mina föräldrars pudel det :).

  Mathilda 2015-12-15 15:04:12
  Svara
 • Åh vad roligt med hund!! Vi hade aldrig hund i min familj när jag växte upp men i april köpte jag och min kille vår första lilla valp. Hon är en mix mellan chihuahua och australian mini fox terrier (vi bor i australien), hon är ett riktigt energiknippe men världens härligaste också! Lycka till med hundköpet <3

  Emma 2015-12-15 00:23:19 http://www.emmasmyth.se
  Svara
 • Pudel! Busigaste och mysigaste rasen! Min dvärgpudel är väldigt liten, 28 cm i mankhöjd, och hon är galet aktiv och älskar fortfarande att leka och busa trots att hon är 13 år nu.

  Mikaela 2015-12-14 18:51:38
  Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Men åh vad mysigt det låter. Vill också ha en bästa vän så där <3 Har det varit mycket jobb/krävande att ha henne? Rekommenderar du en tjejhund?

   idawarg 2015-12-14 20:26:05
   Svara
 • Nakenhund. Finns kinesisk och den ovanligare mexikansk nakenhund. Kinesen finns i storlek liten medans mexaren fins i storlek liten mellan stor. Där behöver du bara tänka på en fodrad täcke på vintern och solskydd på sommaren ??

  Lana 2015-12-14 00:25:41 http://www.lifeoflaperl.forme.se
  Svara
 • Gud vad mysigt med en liten hund! Kan inte riktigt rekommendera någon ras då jag själv har en liten terrier, men som kräver väldigt mycket stimulans. Jag tycker dock att du verkligen bör tänka på att adoptera om du inte redan gjort det! Finns så många hundar som behöver hem och aveln är ju tyvärr inte alltid så bra. Älskar din blogg fina Ida!

  Emma 2015-12-13 15:58:52
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Ja sååå himla mysig med en hund <3 <3 jag har tänkt och kollat på att adoptera men problemet är att de aldrig har någon ras som jag tål och de har väldigt lite små hundar som kommer in 🙁 Okej så du skulle inte rekommendera terrier? Har du en yorkie? 🙂 Tack fina du vad glad jag blir <3 <3

   idawarg 2015-12-13 20:09:56
   Svara
 • Du ska inte köpa hund om du är allergisk. Hunden ska inte behöva vara ett testobjekt åt dig, knyta an och sedan i bästa fall bli tillbakalämnad när du märker att du inte tål den om några månader, i värsta fall såld på blocket. Är du allergiker är det bara att gilla läget, var vuxen och skaffa inte hund. För hundens skull.

  Katarina 2015-12-13 14:55:42
  Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   Jag är inte allergisk mot alla raser utan jag tål vissa, men kommer åka och hälsa på den familjen/ras jag bestämmer mig för för att vara säker på att jag tål just den hunden. Tro mig jag vill inte lämna tillbaka någon hund, så hemskt både för mig och hunden!

   idawarg 2015-12-13 20:12:26
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Du vet inte att du tål den hunden bara för att det fungerar när du hälsar på. Tre månader senare märker du att det inte fungerade och vad gör du då? Detta är så typiskt och skälet till att så många katter och hundar flyttar mellan olika ägare.

    Katarina 2015-12-14 06:49:36
    Svara
 • Cockerpoo är en jätte go ¨ras¨ annars, blandning av cocker spaniel och pudel, känner flera som har sådana, dessutom är de allergivänliga och fäller inte så mycket heller 🙂 i övrigt tycker jag om Flatcoated retriever de är alltid glada och riktiga energiknippen, jag har själv en sån men tyvärr är de inte allergivänliga:/ lycka till med hundköpet!

  Lisa 2015-12-13 11:27:52
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Åh ja cockerpoo är så söta men jag hittar ingen liten sådan i Sverige tyvärr. Säg gärna till om du vet en kennel? Tack finis <3

   idawarg 2015-12-13 14:46:04
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Hej! Har en 3 årig cockerpoo där hemma! Finns en hemsida http://cockerpoosverige.weebly.com/–uppfoumldarlista.html om man skrålar lite är det någon som har valpar planerade 2016:)

    Emma 2015-12-17 14:49:30
    Svara
 • Och ps…. Håller man dom rätt kortklippta så är det lätt att sköta. En blöt hund är aldrig roligt oavsett vilken ras det är 😉

  A 2015-12-12 22:22:53
  Svara
 • Pudel <3 världens bästa smartaste och roligaste hund. Har man haft en pudel vill man aldrig ha något annat. Har haft två och just nu ingen, saknar det så fruktansvärt mycket! Inte så farligt mycket pälsvård som man kan tro. Min lilla pudel jag hade var den smartaste hund jag stött på, så himla rolig och påhittig och duktig på att först. Nä usch nu saknar jag mina fina pudlar 🙁

  A 2015-12-12 22:13:55
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Men åh alla verkar älska pudlar och nu är jag så sugen på att skaffa en själv! <3 Ska börja leta efter en bra toy pudel kennel och övertala min pojkvän 😀 Haha. Du få skaffa en ny pudel <3 <3

   idawarg 2015-12-13 10:18:51
   Svara
 • Hela familjen är allergiska och astma + allergi-astma finns i släkten men vi har världens bästa dvärg schnauzer, sprallig busig och så mycket personlighet trots hög ålder. Verkligen ett tips! Nästa hundköps-dröm är en yorkshire terrier schnauzer mix, fastän ingen kommer kunna ersätta vår bebis när den dagen kommer.

  Emma 2015-12-12 21:37:57
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Men åh söt 🙂 Nej tyvärr är ju det tråkigt när de går bort, Men så värt det med så mycket kärlek de sprider <3 Åh trevlig blandning. Yorkies är ju så söta <3

   idawarg 2015-12-13 10:21:09
   Svara
 • Åh det är en av mina stora drömmar att skaffa en hund men jag och hela min familj är allergiska =( Det är så olika från hund till hund, tom inom samma ras, med vilka jag reagerar på. Men jag tycker det är viktigt att kolla upp hunden du köper och dess släktingar. Köper man en rashund som är hårt avlad så är det stor risk att man får ett genetiskt fel på köpet som i vissa fall kan vara verkligt skadligt för hunden. Mopsar och andra plattnosade hundar är ju rent djurplågeri, de kan ju inte ens andas! Men en pudel som du funderar på låter ju hur mysigt som helst! 😀

  FIT by Emma Hå 2015-12-12 19:55:00 http://fitbyemmaha.com
  Svara
  • Svar på FIT by Emma Hås kommentar.

   Ja jag vet det har också alltid varit min dröm. Fick aldrig någon när jag var liten då jag var allergisk men nu är jag inte alls lika känslig och de flesta hundar funkar men som du säger så vill man ju verkligen kolla upp först så man inte fäster sig och sedan inte kan behålla den. Vore så tråkigt! Nej jag vet jag tycker det kan vara hemst att de de där som knappt kan andas 🙁 Men pudel det lutar åt att jag ska kolla på pudel mer och mer 🙂 <3

   idawarg 2015-12-12 20:32:08
   Svara
 • En pudel ska du ha! Är också allergisk och det går så bra 90% av tiden. Pudeln är så lätt, klok och rolig! Det ända negativa är pälsvården tyvärr. Inte kul att ha en nybadad pudel och så regnar det hela dagen efter, då vill man skjuta sig själv i foten. Men förutom det är livet med pudel underbart!!

  Alex 2015-12-12 18:58:17
  Svara
  • Svar på Alexs kommentar.

   Men alltså ååå jag blir mer och mer sugen på en pudel! <3 <3 Ska verkligen kolla upp det med Toypudel och kolla om jag kan låna någon. Kramis

   idawarg 2015-12-12 19:12:34
   Svara
 • Jag är allergisk men tål inte t.ex. bichon frise som många säger är ”allergivänliga”. Är så olika från person till person:)

  Becca 2015-12-12 18:42:06
  Svara
 • Är så roligt med hundar! Jag är allergisk men har växt upp med en jack-russel terrier och har själv en welsh-corgi pembroke, och för mig har det funkat jättebra, men det är då himla individuellt vad man är känslig för, och HUR känslig man är.. bästa är att kunna träffa eller låna en hund en dag eller så:)

  Rebecca 2015-12-12 18:39:23
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Åh vad kul att höra. Jag är inte så känslig alls men ibland kan det klia av vissa hundars saliv. Tror jag bara måste träffa och testa på lite olika 🙂 Kramis

   idawarg 2015-12-12 18:42:08
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Jo men så får jag av endel också och om jag tar i hund och sen i ögonen kliar de. även av jack-russeln som jag bott med i 8 år, tror lite att det inte är värre än man gör de till. Vill man ha hund är lite kli inte så mycket så länge det inte blir värre än så:) hoppas du hittar någon ras som funkar, kram!

    Rebecca 2015-12-12 19:35:41
    Svara
 • Kul att du funderar på hund! 😀 Både min syster och mamma är allergiska och har astma och det går jätte bra med min hund. Han är en blandning mellan japansk spets och volpino Italiano. Två också väldigt trevliga och lättsamma raser 🙂

  Othilia 2015-12-12 17:27:48
  Svara
  • Svar på Othilias kommentar.

   Ja jag älskar verkligen hundar och var ledsen varje dag när jag var liten för att jag inte fick någon 😀 Haha. Men gud vad kul att höra. Jag ska leta upp en hund som funkar och passar mig 🙂 Kollade på pudel och yorkie terrier idag och kände inte av någon. Kramis

   idawarg 2015-12-12 18:43:23
   Svara
 • Kan tipsa om att kolla upp Bichon Havanais! 🙂

  Bonnie 2015-12-12 16:44:57
  Svara
 • Min mamma är jätteallergisk mot pälsdjur i allmämhet men hon sover med vår malteser i sängen och känner ingenting. Världens sötaste små vita hundar ❤️

  Edith 2015-12-12 12:59:56 http://dithness.blogg.se
  Svara
  • Svar på Ediths kommentar.

   Men alltså åh vad kul att höra. Hur stor är er malteser? Såg några på mässan idag men tyckte de var lite stora. Trodde de var mindre? Kramis

   idawarg 2015-12-12 18:45:08
   Svara
 • Hej! Jag joinar dom andra och rekommenderar också pudel. Förstår att en yorkshire lockar då dom är himla gulliga men dom kan även vara ganska krävande (som många andra terriers) även fast dom är små och behändiga. Beror ju förstås helt på hur mycket tid du/ni har till träning och aktivering men om du läst på om rasen och tycker att det känns rätt så satsa 🙂 nu finns det ju såklart ingen hund som inte kräver mycket tid men viktigt att vara påläst innan så man vet vad som väntar! 🙂

  Hanna 2015-12-12 12:51:23
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Ja men alltså Pudlar är så fina. Stod hos en dvärgpudel i 15 min idag och klappade, så fin. Dock var den lite stor men vet att Toy är mindre så funderar på att kolla på en sådan. Okej visste inte att yorkien är så krävande. Träffade en idag och den var så himla snäll men de sa att dens mamma var lite vildare och skälligare. Men pudel käns lite lugnare och så fina 🙂

   idawarg 2015-12-12 18:48:06
   Svara
 • Förstår att det blir svårt när man reser men åååh så glad jag är över att ha min vovve! 😀

  Johanna 2015-12-12 12:01:21 http://doowop.blogg.se
  Svara
 • Pomeranian som är på bilden är inte passande, de har tre lager päls och är inte så bra för allergiker. Pudel är ju liten och fungerar pga av sin krulliga päls ibland med allergiker. Annars större model italiensk tryffelhunden är allergivänliga tror jag:). Lycka till, köpa hund är ett stort steg som för tänkas igenom fler än en gång. Tycker det ör så hemskt på blocket med folk som säljer efter någon vecka för de inte kan ta hand om hunden…

  Maria 2015-12-12 11:21:27
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Nej jag vet och jag är lite känslig mot dem, eller i alla fall den valpen jag hade i en vecka hemma. Har hälsat på flera vuxna men ej känt något men tror inte jag vågar köpa en sådan. Pudel känner jag inget av så ska kolla på en sådan framöver men svårt att få tag på fina då de är så himla eftertraktade 🙂

   idawarg 2015-12-12 18:51:53
   Svara
 • Åh håller med Alexandra, pudlar är världens mysigaste hundar med allt för dåligt rykte (folk kopplar dem till tjuriga tanter)! Har själv en toypudel, den minsta och hon är världens lojalaste, kan lätt sova till 11 men även gå en mil utan problem. Dessutom är de en av de få raserna som är allergivänliga och inte fäller något. Måste dock badas och fönas (haha) typ 2 ggr i månaden (minst).

  Julia 2015-12-12 10:21:18
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Men ååå jag träffade en dvärgpude idag som var så fin! Blev kär. Men jag vill ha en ganska busig hund och inte för lugn. Gillar de att busa?

   idawarg 2015-12-12 18:53:47
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    De gillar nog bus! ? Det skiljer säkert från hund till hund, men min syrras mellanpudel är jättelekfull! Han ligger verkligen inte och sover hela tiden, om man säger så ? och ja, dvärgpudelvalpen är crazy, en massa valpighet som spelar in där så klart, lugnar förhoppningsvis ner sig några hekto senare ?

    Alexandra 2015-12-13 08:48:04
    Svara
 • Härligt med hund! Min syster och mina föräldrar har pudel, och det är en otroligt mysig ras! Syrran har mellanpudel och föräldrarna dvärgpudel (han är valp ännu och helt galen!?). Innan de skaffade sina skulle jag själv aldrig övervägt pudel, förknippade dem mest med gamla snobbiga tanter och konstiga pälsklippningar ? men det är en jättehärlig ras, bra lynne, jätteglad, gillar att vara i farten. Inte så att du måste ut och springa 10 km med den morgon och kväll, men den gillar att röra på sig och leka och så. Och ja, syrran är allergisk, men det går hur bra som helst. Den tappar heller inte hår, så det är ju skönt. Och sen måste man ju inte klippa den konstigt om man inte vill det ? lycka till, hoppas ni hittar er ras! Kram Alexandra

  Alexandra 2015-12-12 09:53:09
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Haha nej de där klippningarna ser inte kloka ut. Såg en kungspudel idag som var helt rakad på rumpan och stora bollar på ben/svans/rumpa. Haha stackaren. Men räffade en dvärgpudel som var så söt och sååå mjuk. Men alla pudlar jag träffat är så lugna och jag vill ha en busig hund. Men skönt att höra att det är lite bus i dem 🙂 Jag har börjat kolla lite på kennlar men det verkar vara svårt att få tag på en toy pudel. De är väldigt poppis 🙂 Kramis

   idawarg 2015-12-12 18:56:34
   Svara
 • Min familj har två bichon frise, världens mysigaste hundar!! + att de knappt fäller något så man slipper hundhår överallt 😉
  Kram, du är så bra! <3

  Jennifer 2015-12-12 09:43:00
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Men åh ja Bichon Frise är så mysiga! Min mormor hade en sådan som vi alltid passade när jag var liten och den var jag inte alls allergisk mot. Dock är den i största laget för mig och kommer ihåg att de behövde väldigt mycket motion. Men jag tror att min mormors hund var lite större än vad Bichon brukar vara så kanske ska kolla om jag kan hitta en lite mindre variant. Tack finis <3 <3 Kram

   idawarg 2015-12-12 18:58:16
   Svara
 • Vad kul att du vill köpa hund! Har du någon som kan ta hand om den under dina resor? 🙂 Är din kille lika hundkär som dej? Vi ville också köpa hund ett tag och var inne på en husky, dom är så himla vackra tycker jag, Men efter att vi läst på lite om dem så stod det klart att det inte var en ras som skulle passa oss. Tyvärr. I slutändan blev det två barn istället ha ha. Men jag tänker fortfarande att det vore himla mysigt med en hund….

  Em - mitt liv på NZ 2015-12-12 09:42:12 http://emsliv.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Em - mitt liv på NZs kommentar.

   Ja så kul och ja jag om jag åker långt så kan jag lämna den hos mina föräldrar och sedan har jag massa vänner som tjatar på mig att köpa hund så de kan passa 😀 haha. Ja min pojkvän ÄLSKAR hundar men han vill ha en stor och han vill inte ha en hund nu. Fast skulle jag köpa en vet jag att han kommer hänga med hunden hela tiden. haha. grattis till barnen men du tycker du ska köpa en hund också 🙂 Barnen kommer ju älska hunden 🙂 <3

   idawarg 2015-12-12 19:01:06
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind