Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÅNGRAR JAG ATT JAG BLOGGAR?

stadium-7

FRÅGOR/SVAR

Jag har följt dig sen start och kommer ihåg när du sa upp dig från ditt “riktiga” jobb, även om det inte var så länge sen så minns jag hur nervös du var!! Jag vet att det är en dum fråga men ångrar du dig någon gång att du valde att leva på bloggen? De flesta rutiner verkar försvinna när man bloggar

SVAR: Hej Lovisa och tack för din kommentar! Nej jag ångrar inte en sekund att jag sa upp mig. Älskade det jobbet också och mina kollegor där men att jobba som egen är helt enkelt min grej. Jag gillar inte när saker blir enformiga för länge utan då byter jag jobb istället och så har jag alltid varit. Blir väldigt lätt uttråkad om det inte händer massa nya saker och det gör det ju verkligen när man jobbar som bloggare. Ingen dag ser ut som den andra.

Men som du säger så finns det alltid nackdelar och just med bloggandet så är det en nackdel att alla mina rutiner har försvunnit. I början var det väldigt skönt men nu känner jag att jag måste börja styra upp mina dagar bättre för att optimera min tid och för att inte bli puckelrygg då ja sitter i min soffa med datorn i knät och jobbar. Haha. Men för mig är det svårt då en av mina brister är att planera och strukturera. Jag har så otroligt svårt för att planera och styra upp saker så jag funderar faktiskt på att anställa en assistent. Jag vet inte vad det kan vara och jag har många gånger funderat på om jag har en mild släng av ADHD då jag känner igen mig i de flesta dragen som kännetecknar ADHD. Men i alla fall så ska jag försöka planera mina dagar bättre framöver och försöka planera så att jag är hyffsat klar med allt jobb fredag kväll så jag slipper jobba hela helgen vilket det ofta blir.

För mig gör det inget då jag verkligen älskar att jobba. Så fort jag har en sekund över så tar jag fram datorn och börjar jobba. Det är ju både bra och dåligt och jag tror att jag kan bli mer effektiv på veckorna om jag bara bestämmer mig för att helgen ska vara ledig och allt jobb ska göras klart under veckan.

Tar upp den här frågan då jag får många kommentarer om just bloggandet och hur det är att jobba med social media. Det är ett helt nytt yrke som har dykt upp och jag vet att det är många som är nyfikna och kanske har det som drömyrke. Har ni fler frågor så är det bara att ställa 🙂
Puss, I

Läs också:

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Hej Ida!
  Jag funderar på att köpa ett gymkort nu till vintern. För tillfället springer jag och följer olika träningsprogram från youtube, men jag känner att jag kanske inte får ut 100% av min träning med detta upplägg även om det är snabbt och smidigt. Tycker du att man borde lägga pengarna på ett gymkort om man mest använder sig av sin egen kroppsvikt och lättare tyngder när man tränar och inte är sådär jättetaggad på att utnyttja maskiner av olika slag? Sedan undrar jag också vad du generellt sett anser om gruppträningspassen på gym, är det värt att lägga någon hundralapp extra för dessa?
  Hoppas du svarar 🙂

  Mimmi 2015-11-09 23:14:56
  Svara
 • Hej ida!
  Jag kikar dagligen in på din blog för tips, pepp och idéer och vill alltid snöra på mig skorna och röra på mig efter lite skrollande, så tack för det!! Jag är i en period där jag är ute och springer mer än vad jag gymmar och vintern närmar sig och jag har ingen jacka som kommer kunna klara av kylan. Har en jag kan ha ett par grader till men när det når nollan och under så är jag i behov av något varmare. Har kollat runt lite ovh försökt hitta något som verkar bra men utan resultat. Har nu några tips? Någon favorit? Är även ute på ett par varmare tights kram

  Anna 2015-11-09 22:30:12
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej fina du och tack snälla! Gud vad härligt det där lät! Jag har inget bra tips just nu men jag brukar köra på en gammal vind/träningsjacka med en lite större hoodie över + mössa och vantar. Testa det 🙂 KRamis

   idawarg 2015-11-09 23:05:54
   Svara
 • Hej Ida! Jag skickade ett mejl till dig angående jobb som assistent. Hoppas du svarar på det! Tack för en bra blogg. Kram 🙂

  Janina 2015-11-09 21:25:16
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har en uppsats som ska vara inne på torsdag inom no. Den ska handla om de två olika dieterna LCHF och GI. Vi ska jämför de och komma fram till en av dem som ska vara den ultimata för en person som tränar!(Eller komma på ett tredje, bättre alternativ!!) Jag undrar hur du ser på saken? Vilken av dieterna anser du är bäst? Varför tycker du det? Osv. Hade varit intressant att höra.
  Kram Nelly

  Nelly Kronstrand 2015-11-09 20:47:58
  Svara
  • Svar på Nelly Kronstrands kommentar.

   Hej! jag tycker ingen är bäst. Jag anser att alla personer har sin egen specialdiet som passar för just en själv. Att äta efter en annan färdig diet som någon annan sätt ihop funkar inte för alla. Lite flummigt svar men hoppas du förstår vad jag menar 🙂 KRamis

   idawarg 2015-11-09 22:59:42
   Svara
 • Hej! Jag är en tjej på 17 år och skulle vilja ha en större rumpa men samtidigt få en smalare midja och armar. Går det och hur ska jag göra?

  Matilda 2015-11-09 20:45:47
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Hej Matilda! Det är svårt att svara på då jag ej vet hur ditt utgångsläge ser ut. Själv har jag en väldigt rak kroppsform och kommer ha väldigt svårt att få just den kroppsformen du pratar om. Men det går alltid att bygga på rumpan med styrketräning och rätt kost 🙂 <3

   idawarg 2015-11-09 22:58:00
   Svara
 • Hej Ida! Jag är en 20-årig tjej som endast pluggar på distans just nu, är ett kontrollfreak så att planera och styra upp är a piece of cake för mig så hade varit otroligt roligt att kanske få möjlighet att vara din assistent, haha. Hör av dig om du vill veta något mer/är intresserad! 🙂
  Kramis

  Elsa 2015-11-09 18:58:57
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Hej Elsa! Haha det låter ju perfekt och något som jag skulle behöva 🙂 Kan du även fota och filma? Jag sparar din mailadress för jag ska verkligen tänka över att skaffa en assistent till nästa år. Kramis

   idawarg 2015-11-09 19:49:32
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Kanske även ska säga att jag har jobbat som sekreterare på ett advokatkontor så jag har erfarenhet. Även om det inte är riktigt samma sak så ska man ändå få ihop allas schema med kontorsmöten/dagar i tingsrätten osv. Men som sagt, om du har fler funderingar/vill ha cv eller liknande när du väl börjar leta assistent så är det bara att höra av dig! Kramis 🙂

    Elsa 2015-11-10 15:06:40
    Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Vad roligt att höra, ja det kan jag. Jag har haft intresse för att både fotografera samt filma/redigera filmer i några år nu. Även gått lite fotokurser 🙂
    Kram!

    Elsa 2015-11-09 23:20:39
    Svara
 • Sjukt jag känner igen mig i varje ord du skrev! Jag kanske också har adhd men dessa egenskaper kan också vara positiva eftersom man blir ambitiös när man blir uttråkad lätt! Du är så inspirerande iaf????

  Camille 2015-11-09 18:51:38 http://www.macacos.se
  Svara
  • Svar på Camilles kommentar.

   Haha ja jag vet och jag tror det är därför många egna företagare har adhd eller i alla fall är galet rastlösa för det behövs ju om man ska driva eget 😀 <3 <3

   idawarg 2015-11-09 19:51:55
   Svara
 • Hej! Älskar verkligen din blogg och blir så himla inspirerad av att kika in hit och läsa. Men jag undrade om du kanske kunde göra ett inlägg om hur det var när du började blogga och varför du gjorde det. Sen så undrar jag hur din blogg blev så stor och om du har några tips till folk som har nyss börjat blogga?
  Kram!

  Alexandra 2015-11-09 15:13:18
  Svara
 • Det senaste året har ADHD trendat i sociala medier. Alla är plötsligt självdiagnostiserade med ADHD. Först tyckte jag att det var toppen att kändisar gick ut med att de hade det för barn behöver se att det inte är något att skämmas över och att det inte behöver påverka livet negativt. Men då snackar vi de som faktiskt har ADHD – inte de som läst om symptomen på nätet och tycker att de stämmer in. Jag menar tar man några av symptomen rakt av så har nog varenda människa lite mild ADHD. Det känns som att det stjäls fokus från de som verkligen har det på riktigt när alla ska ha det för att det är en grej, eller för att bortförklara egenskaper.

  Jag älskar dig och din blogg, du är en av mina största inspirationer och den första jag vänder mig till när jag behöver hälsoråd. Så det här är verkligen inget påhopp mot dig eller att jag tycker att du gör fel när du tänker såhär!!! Herregud, jag har själv tänkt i de banorna ibland! Det jag menar är att det är själva grejen att det har blivit en grej, som gör att du och jag och massa andra sitter och tänker ”undra om jag också har ADHD” bara för att vi känner oss lite rastlösa och vill bli utmanade. Det är fel och det är inte nyttigt. Det är helt normalt för en frisk människa att känna att man inte vill sova bort halva dan och sitta med samma jobb dag ut och dag in. Att ha spring i benen, svårt att koncentrera sig ibland och ett behov av att utvecklas är inte ADHD. Det är bara så de flesta är.

  Kram

  Edith 2015-11-09 14:42:17 http://dithness.blogg.se
  Svara
  • Svar på Ediths kommentar.

   Hej Edith och tack snälla för din kommentar vad glad jag blir. jag förstår absolut och du har säkert rätt, men sedan tror jag att det också är många i branschen som faktiskt har ADHD. Jag känner flera stycken som fått diagnos av läkare. Tror det kan vara så att just det här yrket också kanske passar folk som har ADHD och många med diagnosen brukar dra sig mer till eget företagande. Jag träffar många fler som har diagnosen och dragen som är egna företagare än vad jag gjorde på alla åren som anställd. Sedan så kan man ju också ha olika grader av det och som sagt jag har flera kompisar och vissa kan inte hålla fokus över huvud taget medan man inte ens märker på andra och då antar jag att de bara har olika grader av det. Men jag förstår vad du menar då många nu tycker att det kan vara coolt och häftigt att ha ADHD.

   Kramis

   idawarg 2015-11-09 15:13:47
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Det var en väldigt intressant vinkel! Det kan du verkligen ha en poäng i! Jag tror att min frustration i ämnet bottnar sig i att jag som person är rätt rastlös och trivs när jag har massor att göra, medan många av mina kompisar gärna kan sitta och chilla framför TVn hela dagarna. Och jag får så ofta höra ”har du funderat på om du har ADHD?” Så fort jag uttrycker att jag kanske inte vill ligga och titta på TV-serier en hel dag…. Eller om jag plötsligt får ett infall sent på kvällen och bara måste baka bröd, trots att jag kanske ”borde” vilja ta det lugnt efter en lång dag. Det anser inte jag prompt behöva vara ADHD utan mer att jag har mycket energi. Så det kan bli lite tröttsamt att höra… Haha.

    Edith 2015-11-09 21:25:12 http://dithness.blogg.se
    Svara
    • Svar på Ediths kommentar.

     Haha jag förstår vad du menar. Men du behöver inte alls ha ADHD för att du är aktiv. Varför jag tror att jag har det är mer för att jag har väldigt svårt att koncentrera mig och sitter jag på en föreläsning så kommer jag inte ihåg en enda grej efter. Går in i ena örat och ut ur andra 😀 Jag kan dock lära mig saker men då måste jag sitta helt själv och tyst.

     idawarg 2015-11-09 23:02:43
     Svara
 • Hej Ida!
  Jag ska äta torskfile till middag ikväll. Har du något enkelt, nyttigt o framförallt gott recept som man kan laga? O vad är nyttigast att tillaga torsk steka,koka eller i ugnen??

  sara 2015-11-09 13:57:00
  Svara
  • Svar på saras kommentar.

   Ja jag tror jag har några recept på torsk i bloggen. Kolla under kategorin Recipe –> lunch/dinner 🙂 Nyttigaste är att koka eller ugnsbaka. Jag föredrar ugnen då jag tycker det är godast. Supergott att göra foliepaket också. Har recept på det här http://idawarg.se/2015/07/07/salmon-baked-in-foil-recipe/ och det är bara att köra på torsk istället för lax 🙂 Kramis

   idawarg 2015-11-09 15:07:51
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind