Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MIN RESA MED GLUTEN OCH MJÖLK

falefel-recept-5

Hej mina hjärtan! Ni som följt mig vet att jag länge ätit glutenfritt då jag är överkänslig mot gluten. Jag har varit helt utan gluten i snart 3 år nu och det var ett av mina bästa hälsoval ever då min mage blivit skadad av att äta det och ledde till magproblem. Jag har tidigare tänkt att testa äta gluten för att se vad som händer men för ett år sedan så tog jag ett allergitest som visade att jag hade hög överkänslighet mot gluten och att jag skulle undvika det i ett år. Det var nu över ett år sedan jag tog testet och i söndags så testade jag att äta gluten för första gången på 3 år och åt en wrap. Efter att ha läkt min mage under dessa år så tål den mycket mer och jag kände ingenting av att äta 1 wrap vilket jag heller inte trodde att det skulle  göra. Känns fantastiskt och ger en frihet att jag nu inte behöver vara lika strikt. Det här betyder inte att jag kommer ”go crazy” med gluten utan att jag när jag blir bortbjuden inte alltid behöver tacka nej när det är gluten i maten. Wooho. Jag är fortfarande överkänslig mot gluten så börjar jag äta det dagligen igen så kommer jag antagligen hamna tillbaka i mina gamla magroblem men att äta det någon gång i månaden kommer ej göra något.

Exakt samma sak gjorde jag med mjölken. Överkonsumerade det i många år och bev tillslut väldigt uppblåst varje gång jag åt det. Tog sedan 2 år med helt mjölkfri kost och nu kan jag igen äta mjölk då och då utan att känna något. Äter yoghurt någon gång i veckan, kan ha skyr i smoothies ibland, kan äta sås med grädde i och kan ta en proteinshake med vassleprotein någon gång ibland.

Så det jag vill säga med det här är att i är att lagom är bäst. Ni är många som frågar mig om ni ska undvika mjölk och gluten och mitt svar är att om ni har problem med ex. mage, hy, leder, huvudvärk mm. så testa utesluta mjölk och/eller gluten i minst 3 månader för att se om det blir bättre. Blir det bättre så är ni antagligen överkänsliga och kanske behöver göra en längre detox för att läka mage/tarm. Gör ni det så kommer ni förhoppningsvis kunna äta lita av både mjölk och gluten i framtiden utan att få bekymmer.

Hoppas ni hänger med på vad jag menar? Hur tänker ni i frågan? Äter ni mjölk och gluten?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Jag har ätit helt mjölkfritt sen 7 års ålder och ätit glutenfritt i 4 år och blir väldigt väldigt dålig om jag fuskar med något av det.. Däremot har jag sen 6 veckor tillbaka slutat med i princip allt socker och nu mår magen MYCKET bättre, mitt humör när jag är hungrig är som bortblåst och min mensvärk är helt borta (brukar ha sån mensvärk att jag svimmat, inte kunnat äta, spytt osv) but no more! 😀

  Caroline 2015-11-05 16:45:28 http://nouw.com/awesomecaroline
  Svara
 • Skönt att det blivit bättre för dig! Jag är glutenfri sedan oktober 2011 och kommer nog inte att försöka mig på att äta gluten igen heller. Jag fick i mig en liten mängd under 2012 och fick sådana kramper att jag fick vrida mig i smärtor på marken eftersom att jag liksom fick som en huggande känsla i magen. Tänker nog utöver fläskkött, socker och syrade drycker inte begränsa mig själv någon mer kostmässigt eftersom att jag kan äta allt annat utan komplikationer. Håller på att sluta med tobak helt nu också och då känns det inte ultimat att försöka chocka kroppen för mycket 🙂

  Arw 2015-10-23 18:31:25
  Svara
 • Jag äter inte mjölkprodukter av en massa olika skäl, både etiska och hälsoskäl, men även för att jag tycker det är äckligt. Gluten har jag funderat på att sluta med då jag ändå äter i princip glutenfritt av mig själv (äter aldrig pasta eller bröd, bara mängder av potatis och ris) men så insåg jag att öl har gluten i sig och jag kan inte utesluta öl.. haha 😉

  FIT by Emma Hå 2015-10-23 17:57:42 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • Testade mig för ett och ett halvt år sedan och det visade sig att jag var glutenintolerant… Och att jag även skulle köra laktosfritt i ett år för att kroppen skulle få läka, hyfsad omställning i matväg! Rekommenderar ingen att sluta med gluten utan att testa sig för ofta ”fuskar” man då med jämna mellanrum och en intolerans kan lätt för bli dold då vilket är farligt för hälsan. Men vet man om att man har eller inte har problem så kör på vad som passar bäst bara, förutom överdosering av det såklart! ☺️?? misstänker man glutenintolerans, testa er! Bästa jag gjort att få svar på år av magproblem! ?

  Jessica Lundgren 2015-10-23 10:59:22 http://jesicalundgren.blogg.se
  Svara
 • Jag började äta Paleokost i maj i år och det är gluten och mjölkproduktfritt. Tål ej laktos och har märkt att jag reagerar på gluten, ej tagit test men nu när jag slutat med det så kan man inte jämför magen nu å då, som natt och dag. Inte på samma planet. Men så fort jag äter gluten nu så känner jag det direkt. Får genast en reaktion. Bästa valet jag någonsin gjort =)

  Malin 2015-10-23 06:15:23 http://www.maooolin.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har samma problem med gluten och mjölkprotein och har inte ätit produkter med de på snart 4 år. Dessvärre har jag samma problem med ägg. Jag tror nog att min mage skulle kunna hantera drt idag om jag går ut och äter (med tanke på alla mängder inflamino och aloe Vera jag druckigt) men jag VÅGAR inte prova. Av mjölkprotein och ägg har jag tidigare fått extremt starka reaktioner i form av kräkningar, hjärtrusningar och stress i kroppen. Jag vågar inte utsätta mig för liknande medvetet. Hur skulle du göra? kroppen kanske inte ens skulle märka om jag provade för liten mängd… Skulle du prova att kanske äta en omelett eller skulle du prova att baka något som innehåller ägg och bara äta lite lite?

  Sofia 2015-10-22 22:51:31 http://www.sofiagranath.wordpress.com
  Svara
 • Har varit laktosfri hela livet, glutenfri i ett år och mjölkfri i typ en månad 😉 Råkade få i mig en kopp te som innehöll lite kornmalt (dvs gluten) och jag trodde seriöst att min mage skulle sprängas… uhhhh. Hoppas jag blir bra om två år då haha

  Marinda 2015-10-22 20:46:20
  Svara
 • Intressant!!

  http://fitnessbymalin.blogg.se/

  Malin 2015-10-22 20:23:18 http://fitnessbymalin.blogg.se/
  Svara
 • Hej! Jag är glutenintollerant och äter en helt glutenfri kost då jag mår väldigt dåligt varje gång jag får i mig något med gluten i.
  Jag kan äta mjökprodukter men min sambo är känslig mot laktos så vi äter bara laktosfritt hemma men jag själv äter ibland vanlig kvarg och yoghurt.
  Kramisar

  Linnéa 2015-10-22 20:16:32
  Svara
 • Hej Ida jag har under hela min ungdom känt att jag har varit uppblåst i magen och trott att det är för jag är en tjockis men egentligen helt normal byggt. Alltså detta berodde på att jag var laktos. När jag uteslöt det kände jag mig 10 000 gånger lättare och inte så uppblåst och tjock. Nu äter jag allt laktosfritt och mår mycket bra!☺

  Matilda 2015-10-22 18:20:00
  Svara
 • Jag har problem med magen och testade för nåt år sedan att äta glutenfritt i över ett halvår. Fick för mig att det blev bättre, men efter ett tag insåg jag att det nog bara var önsketänkande haha. Äter gluten idag och har varken blivit sämre eller bättre med magen. Har däremot börjat undvika mjölkprodukter – dricker aldrig mjölk till maten och har bytt ut filmjölk (som jag åt väldigt ofta förr) mot havregurt vilket funkar bra. Ingen jättestor skillnad tyvärr men känns bra att äta lite mer veganskt så jag kör på! 😀

  Måste förresten säga att jag älskar din senaste youtube-video om hälsohets! Så peppande och tycker du verkar så himla klok! Tycker även att du är helt fantastisk som verkligen lyssnar på dina följare – jag skrev att jag gärna ville se en videos där du pratar om skönhetsoperationer och hälsohets och du fixar båda! Och att du sedan tar dig tiden att svara på flera av dina kommentarer är så himla fint! Åh tycker bara att du är underbar hela du! Massa, massa kramar! ♥

  Mirjam 2015-10-22 17:06:42
  Svara
 • Hej! Tack vare dig så slutade jag äta gluten och laktos då jag alltid hade ont i magen efter jag ätit. Idag kan jag, precis som du få i mig lite gluten utan problem. Och laktos kan jag äta varje dag om jag vill. Men gluten håller jag mig ifrån så gott det går 🙂

  Jenny 2015-10-22 17:06:21
  Svara
 • hej fina du! Jag har tack vare din blogg blivit uppmärksam på det här med gluten, och bestämde mig för att köra en vecka utan och till min förvåning försvann problemet med min konstant rinnande näsa…. Jag vet att jag inte är glutenintolerant då jag har testat mig men kan jag endå vara känslig för det fastän jag inte får ont i magen av att äta det??? Skulle bli glad om du kunde svara vad du tror:)

  sanna 2015-10-22 13:50:32
  Svara
 • Jag äter gluten när det vankas GOD gluten. Typ min Italien-resa i 2 veckor i somras ? då var det i princip omöjligt att hitta mat utan gluten,men jag tog det med ro och njöt som tusan av det. När jag kom hem så var det bara att köra på mina rutiner igen med råris/matvete och andra korn. Allt handlar ju ändå om balans? ☺ jag tror inte på att förbjuda mig själv något, pasta kanske jag äter 1 /månad här hemma och mår bra i det och gillar helt enkelt andra alternativ mycket mycket bättre ?
  Ha en underbar dag snygging!

  Camilla 2015-10-22 13:25:43 http://camillanorman.se
  Svara
 • Efter mycket om och men tog jag tag i min mage och gjorde imuprotestet och det har hjälpt mig sjukt mycket. Inte ätit mjölk/gluten på 6 månader och känner mig helt ärligt som en ny människa. Förut var jag alltid trött efter jobbet och ville bara hem och sova men nu är jag så sjukt pigg och har sån energi. Helt sjukt. Folk tycker det verkar skitjobbigt och lite ”skrattar” när man säger att man inte äter ägg, gluten, mjölk och ba ”herregud”… Svårt att förstå för folk som inte bryr sig om hälsan och bara trycker i sig skitsaker jämt. Finns så mycket alternativ, sojagrädde tex. Kan man göra såser på om man vill ha det. Kan rekommendera dig att göra veg lasagne med lasagneplattor från ICA dom har med bara ris/majsmjöl och sedan massa grönsaker och såsen kan du göra på mjölkfritt smör och havre/sojamjölk. Blir så gott. Ett tips bara du som börjar med ny kost 🙂 Detta blev sjukt långt men summan är att jag mår sjukt bra utan mjölk framförallt! Bästa!! Kramis

  Marie 2015-10-22 12:28:53 http://marie88.blogg.se/
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind