Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VÄGEN MOT EN HELHETSHÄLSA

Hej mina kära hjärtan! Vissa dagar undrar jag varför jag bloggar och varför jag försöker sprida hälsa? Är det någon som lyssnar? Tycker folk bara att jag är knäpp med alla mina ”konstiga” saker jag har för mig? Men när jag får kommentarer som denna…

”Hej bästa Ida! Tack för världens bästa blogg! Du tipsade om hårmineralanalys för ett tag sen och jag skickade iväg en pga min krångliga mage, idag fick jag svar. Svaret var dock inte de roligaste.. Jag hade fruktansvärda obalanser i min kropp och personen som gjort analysen kunde även se en hel del livsmedel som orsakade obalanserna. Det känns tråkigt att bli tvungen att utesluta vissa saker ur kosten, tål bland annat INGA sädesslag och inget socker. Men eftersom jag hade belastningar på levern och inflammationer på tarmarna är jag taggad på att läka min kropp! Att må bra inifrån och ut är viktigare än en trött kropp som inte tar upp näring.

Vill bara tacka för att du tipsat om att göra en hårmineralanalys! Något jag själv skulle rekommendera alla att göra istället för att följa dieter för att gå ner i vikt osv. Vi måste ta hand om våra kroppar och vad vår kroppar mår bra av och inte kan vara svårt att veta. Med en hårmineralanalys får man ett individuellt svar på vad man behöver åtgärda vilket jag tycker är så jäkla bra. Då är det lättare att lära sig vad man ska mata kroppen med för att må bra!”

…så känner jag ändå att det jag skriver och gör är viktigt! Kan jag hjälpa en person så är det så värt!

Jag är ju helt säker på att den vägen jag tar är den rätta men ibland blir jag osäker på om jag ska skriva om alla alternativa behandlingar jag gör eller om ni bara tycker det är knas? Ibland får jag kommentarer från ”utbildade kostrådgivare”, ”utbildad sjuksköterska”, ”läkarstunden” mm. om att det jag skriver är bluff och båg osv. eftersom ingenting är vetenskapligt bevisat. Men vet ni… det där skiter jag fullständigt i! Hur många forskningar har inte gjorts som sedan några år senare har visat sig vara helt fel? Vad betyder det egentligen att man är utbildad i något? Att man läst i en bok och klarat några prov? Jag har fått förfrågningar om att få gå kostutbildningar gratis men jag har tackat nej då jag inte vill bli undervisad i något jag inte tror på. De flesta utbildningar har någon speciell diet eller kaloriräkning som grund och det är inget jag är intresserad av eller tror på. Jag tror på en helhetshälsa där varje individ är individuell och att alla har sin speciella diet som man själv måste hitta.

Jag tror på att lyssna på sin kropp och känna in vad just jag mår bra av. Känner man sig trött, deppig, svullen, stel i leder, ont i magen, ont i huvudet, dålig hy mm. så har man antagligen en obalans som måste lösas inte en diagnos på en sjukdom man kommer ha livet ut.

Känner man sig svullen och trött efter att ha ätit en måltid så har man antagligen ätit något som kroppen inte gillar och kan ta upp och då bör man se över vad man äter. Känner man sig svullen och har ont i magen efter att ha ätit pasta men glutentestet visar att man inte är allergisk så skulle ju jag rekommendera att lyssna på kroppen istället för på testet då kroppen vet bäst! Alla är vi olika och för vissa kanske raw food är toppen medans för andra kanske vitt ris med en varm gryta passar mycket bättre. Mat är energi och man ska känna sig pigg efter en måltid, inte tung, svullen och trött.

Sedan så vill folk att allt ska gå så snabbt. Det ska vara snabba lösningar och helst ska man bara ta ett piller och sedan bli av med problemet, men så funkar det inte! Piller och medicin man får hos läkaren är ofta bara bot mot en biverkning och inte till själva grundproblemet. Ex. någon söker vård hos läkaren för att den har ont i magen och lider av förstoppning/trög mage. Man får då ett laxerande piller av läkaren och det löser sig, men nästa vecka står man där med förstoppning igen och man får återigen ett piller som löser upp förstoppningen. MEN HALLLÅ! Varför går man inte tillbaka och kollar upp varför man får förstoppning från början? Äter man något som är fel? Hur är vitamin/mineralbalansen? Hormonbalansen? Stress? Hur mår alla organen? Rör man på sig tillräckligt? osv. Det här är ingen lätt eller snabb väg men en väg jag tycker alla måste/borde ta för att minimera chansen för alla hemska sjukdomar framöver. Biverkningar som man får är tecken på att någon är knas i kroppen och måste ställas till rätta och dövar man dem med piller så kan ju det tillslut bli farligt då man inte känner att det är problem i kroppen.

Jag har ju tex. allergier och det betyder att jag har en obalans/skada på min kropp. En allergi mot mat, djur eller pollen är inget en människa ska ha och jag tror stenhårt på att man kan bli av med det om man balanserar och läker sin kropp. Det är lättare sagt än gjort men med rätt kunskap och hjälp så är ja säker på att det går. Då menar jag inte med massa allergitabletter och sprutor som jag tidigare kört med. Det hjälpte ju för stunden men så fort jag slutade ta dem så var jag ju allergisk igen och jag hade dessutom fått i mig massa kortison mm. som är skadigt för kroppen. Jag hade dessutom fått ännu mer allergier och grövre symtom än innan.

Nu blev ju det här så långt och det var inte alls meningen men det bara kom. Det är inte alls meningen att prata skit om vården för det finns många bra och kunniga där ute som gör ett fantastiskt jobb! Dock tycker jag att det är tråkigt att Sverige inte kan öppna upp lite mer för alla grymma alternativa behandlingar som är bra mot ex. magproblem istället för att skicka hem patienterna med en IBS diagnos och säga att det är något de ska leva med resten av livet. Till alla er som fått den diagnosen så vill jag bara säga, ge inte upp! Det går att lösa och vänd er istället till andra alternativ och börja vägen mot en helhetshälsa.

Jag är säker på att många av er testat olika vägar som hjälpt er så snälla dela med er av tips, behandlingar mm. som har hjälpt er? Det kommer att hjälpa flera ♥

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
62kommentarer
 • Hej!
  Jag skulle bara vilja flika in med att hårmineralanalys inte egentligen är en alternativ metod. Den mäter grundämnen som kroppen måste ha i sina biokemiska processer som pågår oavbrutet. Saknas det grundläggande ämnen så fungerar det inte som det ska vilket kan ge diverse olika symtom i kroppen. Vitsen med en hårmineralanalys är att få ett skräddarsytt kosttillskottsprogram exakt uträknat efter varje individs unika behov. Bakom hårmineralanalysen står biokemisten David Watts som forskat i ämnet i ca 40 år. Han har skrivit ett 50 tal vetenskapliga artiklar och är en eftertraktad föreläsare över hela världen. Trace Elements, Inc, Dallas Texas är ett statligt ackrediterat laboratorium som uteslutande analyserar hårprover. http://www.traceelements.com
  Med vänlig hälsning,
  Heléne Roos
  Näringskällan Sverige AB

  Heléne Roos 2016-04-22 16:01:39 http://alternativet.com
  Svara
 • Ida. Jag jobbar som läkare, och att läsa att du inte tror på sjukvården för att vi har ”läst någon bok och klarat ett prov” är en stor förolämpning. Jag har snart studerat i 10 år. För att kunna vara den bästa möjliga läkare håller jag mig uppdaterad med den senaste forskningen. Att du tror att vi skickar hem folk som har problem med laxeringsmedel är det sjukaste jag någonsin har hört, antingen så har du haft otur med läkare eller så är du bara bitter för att vad du tycker inte stämmer överens med vetenskapen. Alternativmedicin kallas just alternativ för att den aldrig kunnat bevisas på en vetenskaplig nivå. Tro du på håranalyset om du vill, så tar jag och resten av läkarkåren hand om folk på vetenskapligt bevisade sätt.

  Linnéa 2015-10-06 12:14:50
  Svara
 • Alltså Ida du är så jävla underbar! Behöver inte säga mer. Kärlek.

  Jenny 2015-09-29 10:41:03
  Svara
 • JAG får rysningar i kroppen! Att min kommentar publicerats!! Så coolt, men jag blir glad för att du känner att du gör skillnad! FÖR DET GÖR DU! Om du bara visste hur mycket fnysningar jag fått av mina vänner för hårmineralanlysen jag gjort. Och påståenden om att det ska vara något hokus-pokus. Men vet du? Och vet ni alla andra där ute? Det finns inget som säger att läkarvården är bättre än homeopater och naturläkare. I mitt fall så har jag kastat så mycket pengar i sjön på att gå till läkare som endast gett rekommendationer av den klassiska omeprazol för magkatarr när jag varit svullen, uppkörd, dåsig och energilös. Läkarna har inte ens visat intresse av att forska vidare utan har tagit lite prover och gång på gång konstaterat att mina värden är bra och att det inte är något fel på mig. Sådant kan göra mig så sjukt upprörd, som att man skulle kasta flera 1000 lappar på att gå till vården utan orsak? Nej, läkare vet inte alltid bäst! Jag underskattar dem inte för de är sjukt bra på vissa områden men med magproblem har jag sjukt dåliga upplevelser samt erfarenheter.

  ditt tankesätt och din syn på hälsa är värdefull, den har sått frön i mig och bidragit till att jag vågat klippa navelsträngen till dieter och kaloriräknande. Den har gjort att jag vågat ta steget till att börja utforska livsmedel och hur min kropp påverkas av vad jag stoppar i min kropp! Det handlar inte om att gå ner i vikt, de handlar om att ta ansvar för sitt mående och för sin kropp och att samarbeta med den och inte emot den!

  Efter en vecka har min mage börjat lugna sig, kommer vidare få hjälp av en dietist för att inte missa massa livsviktiga ämnen och mineraler nu när jag inte tål ganska många saker. Jag är så jävla tacksam Ida! Tack för att du sådde frön som gjorde att jag vågade släppa vården och göra en hårmineralanalys!

  Fortsätt sprida ditt vackra budskap! Individuell hälsa!
  Kram från Ida

  Ida 2015-09-29 08:23:56
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Men åh tack finis vad glad jag blir för din kommentar och att du nu börjat din resa mot en helhetshälsa. Du kommer att fixa den och ja som sagt alla pengar jag har lagt på naturlig läkevård har varit så värt det! Så ge inte upp utan fortsätt bara, du kommer bli frisk! Kramis <3

   idawarg 2015-09-29 09:33:12
   Svara
 • DU är fantastisk. Tankesättet du har är otroligt värdefullt. Var rädd om dig och fortsätt sprid en bättre väg till helhetshälsa!

  Helen 2015-09-29 00:53:41
  Svara
 • Jag håller med dig helt!
  Man måste känna efter och lita på att man själv känner sin kropp. Något som i teorin fungerar på ett sätt behöver inte alls fungera på samma sätt i praktiken och något som fungerar för en person (eller 100) behöver inte fungera på en annan. Funkar något så funkar det (oavsett om det är placebo eller inte) och då spelar det väl egentligen ingen roll om det inte finns forskning som backar upp det?

  Jag har faktiskt gått en kostutbildning och kanske valde jag precis rätt för jag tycker verkligen att dom försökte få ut just det budskapet. Visst hade vi teori kring vad kolhydrater, protein och fett är, olika hormon, hur kroppen fungerar och allt sådant, men aldrig fokus på någon speciell diet och alltid med en påminnelse om att det här är vad som gäller just nu och att det alltid finns människor som inte reagerar enligt teorin. Mycket fokus på motivation, samtalsteknik, beteende och livsstilsförändring. Hälsan i fokus och att hitta en balans, att inte bli helt hysterisk och snöa in på ”så här är det”. Jag tror med andra ord att det kan vara bra att ha i bagaget (om man väljer rätt utbildning) även om man själv har ett lite mer alternativt synsätt:)

  Therese 2015-09-25 19:41:57
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Hej Therese och tack för din kommentar! Håller helt med dig och vad härligt att höra att de förespråkar det på din kostutbildning. Så underbart! Absolut är det bra att ha i bagaget. Kramis

   idawarg 2015-09-26 10:44:07
   Svara
 • Hej Ida! Har du tips på hemsidor där jag kan beställa hem ett hårmineralanalys? 🙂

  ida 2015-09-25 06:32:17
  Svara
  • Svar på idas kommentar.

   Jag gjorde det på Näringskällan. Googla på hårmineralanalys så kommer det högst upp 🙂 Kramis

   idawarg 2015-09-25 08:27:09
   Svara
  • Svar på idas kommentar.

   Vill också veta! Finns ju några hemsidor/företag att välja på..

   Petra 2015-09-25 08:06:58
   Svara
   • Svar på Petras kommentar.

    Jag har bara testat ett företag och det är Näringskällan som kommer upp högst när man googlar. Vet inte om det är bäst men det funkade absolut bra 🙂

    idawarg 2015-09-25 09:18:19
    Svara
   • Svar på Petras kommentar.

    Jag gjorde det på Näringskällan. Googla på hårmineralanalys så kommer det högst upp 🙂 Kramis

    idawarg 2015-09-25 08:27:24
    Svara
 • Fina Ida, vill du möjligtvis rekommendera var man kan göra en håranalys? Låter spännande!

  Wiktoria 2015-09-25 00:03:12
  Svara
 • Alltså tacktacktack!!! Har efter alla år och läkarbesök utan framgång tappat hoppet. Så fruktansvärt frustrerande att inte förstå eller få svar på VAD det är som är fel. Men har problem med min tarm. Är som att kroppen inte klarar av matsmältningsprocessen liksom. Testat mig för ulcerös kolit (kronisk tarmsjukdom) då det går i släkten, men fick endast ta blodprov och svaren på dem såg bra ut. Även testat utesluta laktos samt gluten men märker ingen större skillnad. Visst blir det värre när kroppen försöker bryta ner gluten/laktos, men problemet kvarstår ju oavsett vad jag äter. Får ibland ganska extrema besvär, bl.a. svimmat av smärta vid flera tillfällen. Men har då jag inte fått någon hjälp accepterat att det är såhär dåligt jag mår och helt tappat hoppet om att det någonsin ska bli bra igen. Men nu efter det här inlägget fick jag ny energi och motivation till att fortsätta kämpa för att bli frisk!

  Vet bara inte hur jag ska gå till väga. Om jag ska göra födoallergitest, en hårmineralsanalys eller boka ännu en tid på vårdcentralen.. Det är så frustrerande detta, att inte veta orsaken till allt eller hur jag ska gå till väga för att det ska bli bra igen.

  Maja 2015-09-24 23:13:17
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Hej Maja och jag förstår din frustration men ge inte upp! Du kan lösa det här men det kommer ta tid men det kommer vara så värt det! <3 Jag skulle börja med en hårmineralanalys. Födoämnesallergitestet har hjälpt mig så mycket då jag kan anpassa kosten mer och undvika/äta mindre av det som jag är allergisk mot. Jag skulle också rekommendera dig att kolla upp om du har Candida. Fast jag tror i och för sig att du kommer få reda på det om du gör hår eller allergitestet. Googla på candida och läs mer. Det kommer lösa sig för dig! Kramis

   idawarg 2015-09-25 08:24:18
   Svara
 • Ett tips för IBS-magar! Något så enkelt som att vila efter maten hjälper min mage så otroligt mycket! När jag har ätit så blir magen inte alls svullen på samma sätt om jag vilar i 30 minuter efteråt. En promenad brukar också göra gott för att få bort svullnaden när den väl har uppstått!

  Hanna 2015-09-24 21:27:23
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag måste börja med att tacka för en underbar blogg och att du är en sån förebild!!
  Jag har ett ”problem”..
  Jag tränar på morgonen 6.30-7.40. Vilket innebär att jag tar ett glas c-vitamin när jag vaknar. Sen tar jag bcaa under/innan träning. Och efteråt tar jag proteinpulver. MEN det är så äckligt.. Jag får kväljningar. På dagen funkar det men det är just på morgonen som jag tycker det är fruktansvärt. Så min fråga är om du har något tips på hur jag kan blanda ner det i gröt/smoothie osv. Jag äter alltid gröt/kvarg på morgonen.
  Tacksam för svar.
  Kram Anna

  Anna 2015-09-24 20:59:24
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna och tack snälla! <3
   I smoothies funkar alltid bra tycker jag 🙂 I gröt kan det bli lite mjöligt och proteinkjedjorna förstörs även vid upphettning.
   Kramis

   idawarg 2015-09-25 08:32:57
   Svara
 • Så sjukt bra inlägg precis det här jag själv förespråkar. Man måste se till varje individ alla fungerar olika och sen gå till botten med själva problemet som du skriver och inte bara ta något som hjälper för stunden men kan ställa till det ännu mer för kroppen. Så sjukt intressant det här med naturmedicin och kost och sjukdomar. Vill jobba med något sådant i framtiden 🙂
  Fortsätt sprid detta så att fler få upp ögonen för det här 🙂 kram

  Sofia 2015-09-24 20:44:19
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Tack fina du vad kul att höra och vad kul att du vill jobba med att hjälpa männsikor på riktigt! Kämpa på! Kramis

   idawarg 2015-09-25 08:33:50
   Svara
 • Hej! Jag älskar din blogg och alla dina tips och råd. Jag har sen några år tillbaka haft jättemycket krångel med min mage och skulle gärna vilja göra en håranalys, vart tycker du jag ska vända mig angående det? kram kram

  Matilda 2015-09-24 19:45:13
  Svara
 • Jag kände att jag ville lämna en kommentar jag också, jag hoppas du kommer att läsa den. 🙂

  Det är mycket tack vare DIG som jag valt en hälsosam livsstil och fått mig på ”rätt” spår i livet.

  Innan levde jag ett festande liv med mycket onyttigheter varvat med hetsträning för att tappa några extra kilo.

  Nu är jag nybliven hälsocoach-student och när jag är klar med högskolestudierna vill jag bli lika inspirerande som dig!

  KRAMAR
  Lisa 24

  Lisa 2015-09-24 18:27:26
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Hej Lisa och tack snälla för den kommentaren <3 Vad otroligt glad jag blir att höra och jag är säker på att du kommer hjälpa många människor genom att sprida hälsa! Du är viktig! Kramar <3

   idawarg 2015-09-25 08:35:06
   Svara
 • Hej Ida! Älskar att du kör ditt egna race!! Fler borde ha den styrkan att göra vad man själv känner känns rätt! Tyvärr spelar samhället stor roll in i det här. Men är så glad att jag valde att fortsätta att läsa din blogg, den får mig att inte ge upp om vad jag tycker är rätt för mig själv! Så stort tack till dig!<3 Har även en fråga, hur ökar man sin reps antal i armhävningar, så man orkar fler? Du är grym, kram!

  Elsa 2015-09-24 18:25:44
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Hej Elsa och tack snälla vad kul att höra <3 Angående armhävningar så är det aboslut bästa att köra just armhävningar och ordentliga sådana. Sedan kan du ju alltid träna upp överkroppen med specifik styrketräning och lägga fokus på de område du känner dig svag i. Men kör armhävningar 3-4 gånger i veckan tills fail så kommer du märka förbättring. Kramis <3

   idawarg 2015-09-25 08:37:36
   Svara
 • Hej fina ida.
  Jag har följt dig länge och nu kände jag att jag var tvungen att kommentera. För det första är du otroligt inspirerande och för det andra tror jag att du har rätt i texten ovan, alla är vi individuella med våra obalanser men en sak har vi gemensamt och det är att vi alla kan sträva efter och skapa vår egen balans. Jag har själv lidit av olika ätstörningar under min tid som elitidrottare när jag var yngre, vården och kostråden jag fick är förskräckliga och gjorde tveklöst min situation värre. Nu i cirka två år har jag experimenterat med kosten själv, blivit väldigt påläst men framförallt funnit ett stort intresse för mat, hälsa och hur kroppen fungerar, maten vi stoppar i oss är nyckeln till hur vi mår och t.om vilka vi är. för ett tag sedan lyssnade jag på en intervju med en väldigt intressant läkare, Cecilia fürst. Hon är sveriges idag enda läkare som är utbildad funktions medicin http://funktionellmedicin2014.se . Jag är så nyfiken och väldigt intresserad av att gå till henne och undrar om du kanske redan vet mer eller till och med själv har varit i kontakt med henne ?
  kramar

  Linn 2015-09-24 18:02:48
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Hej Linn och tack snälla för din kommentar vad glad jag blir! <3 Håller helt med dig och tack för tipset om Cecilia. Ska kolla upp mer om henne och gillar du henne tycker jag absolut att du ska gå dit och testa. Kramar

   idawarg 2015-09-25 08:39:07
   Svara
 • Då menar jag inte att det är nå fel att satsa på träning och kost,jag tycker också om att krångla till det lite extra ibland. Men ditt tänkande behövs också till folket 🙂

  Camilla 2015-09-24 17:14:47
  Svara
 • Hej! Måste bara kommentera:) Jag läser många fitnessbloggar varje dag.Jag följer också din blogg,även om jag inte tränar på samma sätt som dig och har samma mål. Orsaken är den att jag älskar din syn på allt! Inga måsten, ingen träningshets,nyttig mat som grund,gör det som känns bäst för en själv.. ja listan kan göras lång.Jag älskar att du tar dig tid att svara på kommentarer,hjälper folk med träning tänkande och allt som hör till. Tänk om alla kunde sprida liknande saker på bloggar och nätet, det vardagliga sunda livet och inget onödigt krångel! Stor eloge till dig,och tack för ”må bra” inlägg varje dag! Ps.älskar dina videos,du kunde prata om rymden och jag hade ändå kollat.:) Kram <3

  Camilla 2015-09-24 17:08:24
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Haha finis vad otroligt glad jag blir att höra <3 Det värmer verkligen i hjärtat! Kanske kommer en video om rynden snart då 😉 Haha. Ha en grym fredag! Massa kramar! <3

   idawarg 2015-09-25 09:12:44
   Svara
 • Mycket bra inlägg!! 🙂

  <3

  Julia Selbrand 2015-09-24 16:42:43 http://juliassnapshots.forme.se
  Svara
 • Jag tycker din blogg är grym, du ger inspiration när det gäller träning och recept och peppar igång mig (och säkert fler)! Du verkar ha en så sund grundinställning till kropp och hälsa och uppmuntrar liksom bara till läsarna att lyssna på sina kroppar och ta hand om sig själva. Det finns många som tycker och tänker olika, hoppas du orkar hålla i med din peppande stil. Kram!

  Karolina 2015-09-24 16:32:25
  Svara
  • Svar på Karolinas kommentar.

   Hej Karolina och tack för din kommentar vad glad jag blir! Självklart ska jag hålla i med min peppande stil. Vi behöver lite mer kärlek här i livet bland allt hat. Stor kram på dig! <3

   idawarg 2015-09-25 09:14:59
   Svara
 • Jag har velat skriva till dig ett tag nu, men kommenterar aldrig på blogginlägg/instagram..Jag vet att det skulle betyda mycket för dig att få veta; för 2 år sedan testade jag lchf ett tag, vilket inte passade just mig att vara så ”extremt strikt” MEN jag är evigt tacksam för det lärde mig vilken otrolig skillnad det är på näringsämnen och vad ren mat/fett/kolhydrater/fett i olika mängder gör med kroppen. Jag anpassade lchf och bytte ut den extra fettet mot grönsaker och började träna 5ggr i veckan. Vägde 75kg (175 cm) och gick ner till 59 kg på 5 månader och var SÅ NÖJD med min kropp och mådde bättre än någonsin – både på insidan och utsidan! Slutade gömma mig i stora skjortor, fick bättre självförtoende och var piggare än någonsin! Tyvärr har detta gått över i ortodoxi och ALLT kretsar kring träning & mat (är LIVRÄDD för kolhydrater) det är det enda jag tänker på dygnet runt. I måndags fick jag feber pga för lite kcal och träning varje dag, kroppen sa ifrån helt enkelt. Jag låg i sängen och gick igenom typ hela ditt arkiv och jag finner inga ord, du är så klok, jag vill också ha en så skön inställning till hälsa (mat&träning). Jag har nu insett att min överdrivna hälsa inte alls är hälsosam, för jag mår inte bra av överdriften. Håller på att bli helt knäpp och missar jag ett pass eller överäter/frossäter (nyttigt) en kväll känner jag mig helt misslyckad och besviken på mig själv och känner att jag MÅSTE träna nästa dag, annars är allt förstört. Nu tänker jag skita i kolhydrater hit eller dit, jag orkar ju ändå inget på träningen. Ska bara tänka på näringen i maten, som du verkar göra och träna typ varannan dag istället för att ha orimliga mål med 6-7 pass i veckan. Varför ska jag träna SÅ mycket? Visst jag älskar känslan efter ett träninspass men SÅ kul är det väl inte att hänga på gymmet (oftas för att jag känner att jag måste). Ursäkta att detta blev värsta novellen men du har iaf räddat mig något otroligt och fått mig att ändra inställning till min syn på hälsa, det ska du veta och jag är evigt tacksam!!! Hoppas det håller i sig bara 🙂

  madde 2015-09-24 15:30:49
  Svara
  • Svar på maddes kommentar.

   Hej, Madde! Vad skönt att du har kommit till insikt om vad som verkligen är bra för dig, men jag tycker ändå, och hoppas, att du tar kontakt med något ätstörningscenter eller liknande för att bli frisk, ”normal” och ha ett RIKTIGT hälsosamt liv. Det kan låta lite läskigt i början, men jag tycker ändå att du ska göra det. Jag tror att bara genom att få hjälp av proffesionella kan du bli av med alla tankar och ätstörda och osunda beteenden. Jag hoppas allt löser sig i framtiden.
   Kram, Maja

   Maja 2015-09-28 22:50:25
   Svara
  • Svar på maddes kommentar.

   Men alltså wow du gör mig tårögd <3 Jag är så glad att jag kan hjälpa till. jag har själv varit i din situation och man behöver bara någon som skakar om en och får en att inse vad man håller på med. Jag tränar just nu 3 gånger i veckan och äter vad jag vill och har aldrig mått bättre. Istället för att boka in tränigsdagar så boka in vilodagar. You can do it! <3 Stor kram

   idawarg 2015-09-24 15:35:10
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Åh nu blev jag också helt rörd haha <3 Tack för att du tar dig tid och läser och svarar! Man ser verkligen att du mår bra, det bara strålar om dig. Jag var så lik dig förut, glad och lite knäpp haha men de senaste månaderna har allt bara kännts deppigt. Nu är det verkligen nystart!! Ska testa yoga för första gången imorgon också, hoppas det får mig på bättre tankar hehe. KRAM och tack igen för allt du delar med dig av

    madde 2015-09-24 16:24:18
    Svara
    • Svar på maddes kommentar.

     Efter regn kommer solsken 🙂 Hoppas du hade en härlig yogastund! Ha en fantastisk fredag finis! <3 Massa kramar <3

     idawarg 2015-09-25 09:15:45
     Svara
 • Bra inlägg!

  http://malinhenrikssons.blogg.se/

  Malin 2015-09-24 14:49:20 http://malinhenrikssons.blogg.se/
  Svara
 • Åh Ida du är så klok! Piller är aldrig lösningen, men tyvärr kommer jag snart tvingas ta dem själv. Kommer troligen diagnoseras med utmattning/depression vilket enligg min skolsköterska går att lösa med mediciner och rutiner. Med rutiner menar hon bla att jag ska trycka i mig kolhydrater 5-6 gånger per dag, men min kropp mår ej bra av kh, och redan nu har jag ångest över kommande behandling..
  Har du erfarenhet?

  Sofia 2015-09-24 14:32:25
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Men åh tack finis vad glad jag blir <3 Alltså det gör mig så ledsen att höra. Jag är ingen läkare men jag är 100% säker att det finns andra vägar än att ta massa piller och att äta kolhydrater. Vad var hennes anledning till att hon tyckte det? Äter du för lite? Tränar du för mycket? <3

   idawarg 2015-09-24 15:21:04
   Svara
 • ÄLSKAR din blogg 🙂 Så mycket inspo!

  Gabriella Joss, 19 år fru, toppbloggare och väntar första barnet 2015-09-24 14:04:54 http://www.gabriellajoss.com
  Svara
 • Jag har läst din blogg i kanske ett år nu, om inte mer. Och jag har börjat må mycket bättre sedan dess. Jag tar in mycket av det du skriver, testar själv. Jag håller helt med om att vi alla är olika och behöver äta olika. Jag får ont i magen av gluten. Men testerna jag gjorde hos läkare sa att jag inte var intolerant. Ville jag veta exakt skulle de gå in med en kamera och kolla. Men jag tänker att vad spelar det för roll. Jag får ju ont i magen av de så då låter jag bli att äta pasta bara.
  Du har lärt mig massor och fått mig att kämpa, lära mig om min kropp. Jag vill gå in här varje dag för att få ny inspiration och motivation. Du har helt klart lyckats sprida HÄLSA!
  Kram

  Jenny 2015-09-24 13:59:40
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Lite sent då jag har varit ute och grävt i en hel vecka så ligger lite efter med bloggläsandet, men!
   Det behöver inte vara så att man genast är glutenintolerant för att man är känslig emot det det finns olika former av överkänslighet och folksjukdomen som en del läkare inte verkar greppat om att den faktiskt finns och att många lider av den: IBS. Att jag fick komma till en läkare som direkt kunde förstå att jag hade denna sjukdom gjorde att jag kunde få den hjälp jag behövde och gluten, socker, spannmål och vitt ris är inte en del av min vardagliga kost längre. Är glutenfri sedan 4 år tillbaka och sockerfri/spannmål etc. fri sedan 3 år.. Mår utmärkt 🙂

   Arw 2015-09-27 21:12:44
   Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   I Sverige testar man dessutom bara 1 av flera gluten proteiner, i tex USA testar man fler av de olika proteinerna. Alltså kan man vara intolerant mot ett annat glutenprotein utan att de testar det här i Sverige. Så helt rätt av dig 🙂

   Linn 2015-09-25 09:15:29
   Svara
   • Svar på Linns kommentar.

    Nej, du kan inte vara intolerant mot ett annat glutenprotein än det man testar mot. Har du celiaki är du intolerant mot proteinet gliadin, vilket är det man testar, plus om man har antikroppar mot detta i kroppen. Är du inte känslig för gliadin är du inte glutenintolerant, du kanske är känslig för något annat, men definitionen av glutenintolerans är just känsligheten mot gliadin.

    Linnéa 2015-10-06 20:47:53
    Svara
   • Svar på Linns kommentar.

    Precis, det där svenska glutentestet säger ju inte så mycket egentligen 🙂 Usa har kommit lite länre på vägen.

    idawarg 2015-09-25 09:17:26
    Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Men åh vad glad jag blir av att höra och grattis vad kul! Blir helt varm i hjärtat när jag läser din kommentar och du har en sådan sund inställning <3 Kör på i det spåret! Kramis

   idawarg 2015-09-24 15:23:04
   Svara
 • Hej Ida,
  Har bestämt mig för att sluta med mina p-piller då jag mår så dåligt av dem. Har samlat på mig en del vätska men det värsta är att jag har absolut noll energi och är väldigt nedstämd. Min tidigare energi, glädje och bekymmerslöshet är bortblåst. Mitt liv är så himla fantastiskt just nu egentligen men jag kan ändå inte glädjas, det stör mig så mycket. Innan p-pillerna var jag i ett betydligt sämre skede i livet men ändå mådde jag fantastiskt mycket bättre då! Vad använder/rekommenderar du för preventivmedel? Nu väger jag mellan kopparspiral eller natural cycles…
  Ha en underbar torsdag, kram!

  Julia 2015-09-24 13:48:35
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia! Jag fösrtår precis vad du menar och jag mår samma av p-piller. Jag vägrar ta dem och kommer aldrig mer i mitt liv ta p-piller eller andra piller. Natural cycles är GULD! 🙂 Kramis

   idawarg 2015-09-24 15:24:35
   Svara
 • Hej Ida! Så himla bra skrivet. Jag har också haft stora doser kortison då jag under min graviditet fick reda på att jag har en inflammation i levern (autoimmun hepatit). Har börjat äta så mycket mer häslosammt sedan dess och dessutom börjat träna nästan varje dag, och har fått minska kortisonen nästan helt nu under 1 år(har dock ersätts med en annan medicin). Läkarna säger till mig att de är en sjukdom man har hela livet och att det inte finns något att göra åt. Hittar heller nästan ingen info om denna sjukdomen på nätet:-/. Men jag känner ändå att jag vill kämpa och försöka bli frisk!! Så otroligt tråkigt att äta dessa mediciner som gör en såå trött och uppsvälld.
  Jag undrar ifall du har några tips på kost som är bra för levern? (Gillar tyvärr inte rödbetor). Tack för en superinspirerande blogg♡

  Helena 2015-09-24 13:25:07
  Svara
  • Svar på Helenas kommentar.

   Hej Helena och tack snälla <3 Vad tråkigt att höra och jag har heller aldrig hört talas om den sjukdomen. Såklart du ska kämpa och bli både frisk och medicinfri. Jag har också haft lite fel på levern och mina naturläkare har gett mig örter mm för det. Bäst är nog i så fall om du besöker en duktig naturläkare som kan hjälpa dig. Jag har besökt en som heter Sofie Söderström i Stockholm som jag verkligen kan rekommendera. Kramis <3

   idawarg 2015-09-24 15:27:58
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    AIH är precis som namnet säger en autoimmun sjukdom, vilket innebär att sjukdomen är orsakad av att ens egna immunförsvar av någon anledning angriper kroppen. Här kan du läsa mer http://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=685 det är en kronisk sjukdom men kn kan ändå bli sumptomfri från den, dock är det inget man kan äta eller träna bort, det är ju självklart alltid bra att leva hälsosamt och det förbättrar kroppens förmåga till läkning och förhoppningsvis kommer du kunna bli medicinfri. Kortison har diverse biverkningar men om du härdar igenom din behandling nu och fortsätter leva ett hälsosamt liv skapar du optimala förutsättningar för att kroppen ska kunna unvika att få ett nytt skov av sjukdomen! Styrkekramar till dig!

    Linnéa 2015-10-07 17:41:04
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind