Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NÄR GÅR FÖRBRÄNNINGEN NER?

question-answer

Hej Ida! Som vanligt, tack för en otroligt inspirerande blogg! Har en fråga; Vid vilken ålder får man svårare att gå ner i vikt och även att bygga muskler (som tjej). Jag förstår att detta är individuellt men rent generellt? Jag vet att detta låter väldigt fånigt men jag känner mig stressad att komma i form innan jag är 25 (är 19 nu), för att det känns som att efter det kommer det bli mycket svårare att få till en snygg kropp. Hur är det egentligen? När går förbränningen ner för tjejer rent allmänt? Jag har som många andra tjejer mycket komplex för min kropp och är rädd att det snart är för sent att göra något åt det, haha.. Hoppas du förstod min fråga. Kram kram

SVAR: Hej Johanna och tack snälla 🙂 <3 Det här är inget du ska tänka på då det i alla åldrar går att gå ner i vikt och bygga muskler om man bara vill. Att man får sämre förbränning mm är bara en dålig ursäkt. Vi alla är olika så går inte att säga någon ålder men närmare 40 så kommer man behöva slita lite extra men det är inget som inte går. Jag tycker istället du ska tänka på att börja träna regelbundet och äta en varierad och hälsosam kost redan nu. Räkna inte kalorier eller gå på några konstiga dieter utan ät bra mat regelbundet och få in träningen regelbunder + vardagsmotionera så kommer du ha en hälsosam och frisk kropp livet ut. Låter inte det mycket bättre? Det kommer aldrig att bli för sent och ingenting är omöjligt! Kolla bara den 81-åriga mannen ovan 🙂 Så cool! Kramis

//Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Jag är 34 år, har två små barn och är i min bästa form någonsin 🙂 Jag tror att det är väldigt individuellt men att lära känna sin kropp och att inte komma med ursäkter tror jag på!

  Karin 2015-04-28 23:04:15
  Svara
 • Jag är 25 nu och jag har insett att jag lyckats gå upp en storlek på bara några månader 🙁 har nästan alla byxor/leggings i garderoben i stl S och jag kan inte knäppa hälften av kläderna som jag hade förra året 🙁 shortsen från förra året jag tog fram gick ju knappt halvvägs upp, jag känner mig riktigt ledsen och det läskiga är att jag vet inte hur jag gått upp så mycket! har inte ändrat något speciellt i min kost, äter nyttig mat och aldrig pasta, ris eller potatis, äter ibland bröd och till frukost alltid naturell kvarg blandat med yoghurt, blåbär, jordnötsmör och lite paranötter. äter godis och glass ibland men inte alls mycket åt gången.
  Jag känner mig obekväm hela jag och mår inte bra av hur min kropp ser ut just nu 🙁 jag äter mycket mindre nu än innan, jag springer också ca en mil 3-4 gånger i veckan och försöker gå långa promenader, förut sprang jag mycket mer men det känns konstigt om det är därför jag gått upp i vikt för jag inte springer lika ofta längre.

  Sanna 2015-04-28 18:23:26
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Hej Sanna! Det är svårt för mig att veta vad det kan bero på då man behöver en översikt. kanske har din träning hamnat på en platå och har vant sig med påfrestningen av att springa och behöver nya utmaningar. jag skulle satsa på styrketräning och byta ut vanliga löprundorna mot intervaller. Nästa onsdag kommer ett löpintervall schema upp som du kan testa 🙂 Angående kosten vet jag inte då jag också behöver en hel översikt. Kanske äter du något du är överkänslig mot? kanske har du obalans i vitaminer mineraler eller i hormonerna? Sover du för lite? Stressar du för mycket? Allt sådant spelar roll. Kramis

   idawarg 2015-04-28 20:54:06
   Svara
 • Grym han är! Jag är 31 och den form jag är i nu är den bästa jag nånsin varit i. Jag har heller ingen träningsbakgrund så när jag började var det verkligen från noll. Då jag är fotbollsdomare är det mycket löpning jag kör och så är min man pt så jag har stor hjälp av honom med styrketräning. Det är aldrig för sent att komma i bra form. Det handlar om vilja och en jäkla disciplin för att nå sina mål.
  http://hannafialotta.blogg.se/2014/august/min-traningsresa.html

  Hanna - Min väg till en starkare och bättre löpare 2015-04-28 18:13:41 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Jag har typ vart stressad för det här hela mitt liv (är 27 nu) och tjockare än någonsin och har äntligen tagit tag i skiten, men jag inbillar mig att det är svårt, även fast det är mycket lättare än när jag var 18 och inte kunde styra över varken mat eller träning själv på samma sätt. Ursäkterna man bygger upp för sig själv är så otroligt många!

  Emma Hå 2015-04-28 17:46:10 http://emmahas.se
  Svara
  • Svar på Emma Hås kommentar.

   Ja det finns alltid ursäketer men so sagt allt går. Jag är i bättre form nu än när jag var 18 och tränar mindre. Man måste bara hitta sin balans. Kramis

   idawarg 2015-04-28 20:55:36
   Svara
 • men guud, vad är detta för grym människa! haha, så otroligt imponerande 😀

  linnéa 2015-04-28 14:11:09
  Svara
 • hej Ida!
  Jag ska åka utomlands om en månad och vara där minst 5veckor. Så jag undrar om du har lite tips på hur man kan träna hela kroppen där utan några redskap, för att inte förlora allt för mycket muskler? Tacksam för svar 🙂

  Sofia 2015-04-28 14:03:40
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Jag har massa cirkelträningspass på min youtube du kan köra utan redskap så prenumerera på den 🙂 http://youtube.com/idawarg

   idawarg 2015-04-28 20:57:20
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind