Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR UNDVIKER MAN MATÅNGEST?

question answerHej Ida! Jag har tre frågor till dig för du verkar ha så bra koll på allting:
1. Hur ska man undvika matångest? Har du några tips på hur man kan tänka eller så? Jag får jätte ofta ångest över mängden och över vad det är jag äter. Jag äter lagom mycket mat och lagom onyttig men skulle vilja kunna äta onyttig mat utan ångest.
2. Jag tränar både styrka och löpning och när jag kör passen så känns det tungt men efteråt så känns det nästan inte. Jag tänker ofta efter mina pass att jag kunde ha kört hårdare och längre. Vad ska jag göra för att bli nöjd?
3. Sista frågan är ganska random men hur nyttigt eller onyttigt är dinkelmjöl? Vet att det innehåller gluten men det finns mycket recept med dinkelmjöl istället för vetemjöl som sägs vara mycket bättre för dig.
Kramis!

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar.

1. Det här är nog en fråga många undrar över och här kommer lite tips. Räkna aldrig kalorier utan fokusera på näringsinnehållet i maten. Ett bra sätt som funkar för mig är att jag föröker äte till 80% bra mat och de andra 20% får jag äta vad jag vill. Det ger mig ett mer avslappnat tänk kring maten och att där finns plats för lite mindre nyttig mat utan ångest.

2. Jag skulle rekommendera att ändra din träning. Kroppen vänjer sig snabbt vid sträcka/tempo och vikt/rep/set. Byt övningar, öka vikter, ändra antal reps, spring intrevaller istället för den vanliga sträckan osv.

3. Tål du gluten är dinkel bättre än vete.

Hoppas du fick svar på dina frågor 🙂 Kramis

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej Ida, tack för en super bra blogg!
  Jag har ett jätte stort problem som jag hoppas att du kan hjälpa mig med. Jag är en normalviktig tjej med ganska platt mage. Men jag har extremt mycket ryggfett, och stora valkar på ryggen. Hur jag än försöker träna och äta nyttigt så tycks inte de försvinna. Har du några tips för hur jag skall göra? Har aldrig sett någon som har så stora valkar på ryggen som jag har och jag har försökt med allt för att få bort dem. Tack Ida!

  Josefin 2015-04-24 23:06:52
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har en liten fundering. I dagsläget är jag normalviktig och nöjd med själva vikten, men skulle vilja bygga mer muskler. Både så att de syns bättre och så att jag kan känna mig ännu starkare. Idag styrketränar jag 3-4 ggr i veckan, och träningen känns det som att jag har koll på, men det jag funderar över är maten. Hur bör jag tänka för att öka i muskelmassa utan att öka mycket i vikt? Några kilon hit eller dit gör självfallet inget 🙂

  Marika 2015-04-24 16:41:29
  Svara
  • Svar på Marikas kommentar.

   Träna tung styrketräning och öka proteinmängden kan vara bra. Men det är svårt för mig att säga exakt då jag skulle behöva se exakt hur du tränar och äter så bäst är att du tar hjälp av en PT som kan lägga upp både träning och kost åt dig. Kramis

   idawarg 2015-04-24 17:22:25
   Svara
 • Hej!
  Superbra inlägg, vill bara tipsa om en sak man kan tänka på gällande kosten (förutom 80/20 som funkar bra för mig) och det är att de flesta är medvetna om att ifall man skulle äta dålig mat nästan alltid, men någon gång då och då välja ett bättre alternativ så skulle man inte få några resultat, på samma sätt kan man tänka när det gäller det omvända, om man äter bra för det mesta men någon gång ibland är sugen på ett mindre bra alternativ kan man med gott samvete äta detta utan att man märker av det på resultaten! Fick tipset av en kompis och ville dela med mig av de eftersom jag tror att många därute ofta har problem med ångest när de äter onyttigt!

  Kram

  Tove 2015-04-24 10:23:35
  Svara
 • Jättebra svar och jättebra skrivet Ida! Det var verkligen läsvärt fina du 😀

  Netti 2015-04-24 06:35:01 http://starby.devote.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har på senaste tiden blivit sugen på att testa proteinpulvee och är intresserad av dem från Holistic (dels för du pratat gott om dem och för jag har en känslig mage så vill undvika gluten, laktos och soja). Magen kommer från år av misskötsel då jag haft ätstörningar och svultit mig själv. Nu äter jag hälsosamt och tränar men vill bli lite mer tonad. Går åtminstone 1 PW per dag och gymmar bland annat regelbundet. Men det händer liksom inget!? Och så har det varit i ett par år.
  Jag vill inte tänka att svält är det enda sättet för mig men jag kanske helt enkelt inte kan ändra på mig som ”vanligt” folk genom att träna. Bör tilläggas att det var några år sedan jag hade problem och är sedan långt tillbaka inte underviktig.
  Tror du proteinpulver kan hjälpa mig på traven, då jag också nästan alltid är sjuk, fastän jag äter vad jag ska.
  Oerhört tacksam för all hjälp!

  Mvh. Olivia

  Olivia 2015-04-24 02:13:12
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Hej Olivia! Proteinpulver är som mat och något du kan ta istället för tex. ägg, kyckling, fisk, kvarg eller annat proteinrikt. Att du fortsätter om vanligt + börjar äta protein kommer inte att hjälpa dig. Efterso du lätt blir sjuk skulle jag kolla upp mineral och vitaminbalansen i din kropp. Har du bra balans i magen? Om inte så bör den också ställas till rätta. För folk som vill bli mer tonade tycker jag man får bäst resultat av styrketräning så lägg fokus på det och inte på PW. Våga utmana dig själv och lyft tungt. Lycka till kram ida

   idawarg 2015-04-24 07:11:01
   Svara
 • Hej, bra inspererande blogg!! Undrar bara om det är med yoghurt. Har hört att man inte ska äta det på ex morgonen då det innehåller mycket socker som ger dålig energi. Jag brukar äta det på morgonen då jag tycker bäst om det alternativet till frukost. Men har du något tips på en ”bättre” yoghurt man kan äta som inte innehåller massa med socker och helst ej är naturell? Kram

  Vilma 2015-04-23 22:20:47
  Svara
  • Svar på Vilmas kommentar.

   Hej Vilma! Yoghurt med smak är inte bra utan välj en fullfet naturell yoghurt (alltså ingen lättprodukt) och blanda den med bär, nötter, havregryn, skivad frukt mm istället. Kram Ida

   idawarg 2015-04-24 07:12:19
   Svara
 • Bra inlägg tycker jag!

  Hanna - Min väg till en starkare och bättre löpare 2015-04-23 18:34:47 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • hej! Jag undrar om man behöver ligga på kcal överskott när man ska styrketräna? Förut åt jag strikt och nyttigt men inte för lite. Då hände det ingenting med min träning. nu bryr jag mig inte hur mkt jag äter eller om jag äter bröd tex. Jag äter till jag blir mätt och försöker äta varierat, näringsrikt osv. Men, jag upplever att jag har kanske 5-7 kilos övervikt. Och då är det lixom fett på magen som hänger över byxan. Däremot har jag blivit mycket starkare än när jag åt strikt. Har du något förslag på hur jag ska tänka när jag äter Och tränar? Måste man ligga på ett överskott eller hur ska jag göra? inget verkar bli bra för mig. uppskattat verkligen ett svar ☺ du och din blogg är grym!

  rmma 2015-04-23 18:17:23
  Svara
  • Svar på rmmas kommentar.

   Om man vill bygga muskler bör man ligga på ett överskott. Tränar du regelbundet, äter bra mat, får du resultat, blir starkare och trivs med din kropp så behöver du inte tänka på att du har fett på magen. Jag tror inte att du har en övervikt. Det du kan tänka på är att äta så ren mat som möjligt med mycket protein, bra fett och bra kolhydrater och skippa socker, snabba kolhydrater och halvfabrikat. Kramis

   idawarg 2015-04-24 07:17:04
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind