Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄR NATURGODIS NYTTIGT? BÖR JAG SLUTA MED MJÖLK?

question-answer

Hej fina du! Först vill jag tacka för en fin och inspirerande blogg. Jag är en tjej på 13 år och fyller 14 i September. Jag mår väldigt dåligt med över hur jag ser ut. Även mina föräldrar säger att jag måste gå ner. Men jag tränar (inte jättemycket men jag gör) men jag äter lite i godis och sånt i vardagen för att man känner typ en press från alla runt om en nu när jag får gå och köpa godis. Blir bjuden osv. Sen så är det att om skolmaten inte är så god så vill man ju ha något och då är godis billigast och lättast att köpa. Så har du något tips på vad jag kan äta när skolmaten är äcklig men jag är hungrig? Och inte allt för dyrt. Det jag mår mest dåligt över är magen. För den känns så stor och även på sidorna av magen. Hur ska jag göra??

Sen några extra frågor:
Min mage blir väldigt utspänd när jag äter mjölk ska jag då sluta med mjölk helt??
Är naturgodis verkligen så nyttigt??
Kan du göra en tränings dans på din YT alltså om man vill träna och gillar att dansa och vill dansa men ändå få bättre kondition och starkare kropp?
Tack på förhand och kram på dig!

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar! Vad tråkigt att höra dig säga så om din kropp. Glöm inte att du är fin som du är. Angående skolmaten så förstår jag dig precis då jag inte heller gillade skolmaten och köpte hellre godis. Som tur var bodde jag nära skolan och kunde ibland gå hem och äta. Men du ska inte gå på någon diet utan försök vardagsmotionera lite varje dag och lös istället problemet med skolmaten. Du kanske kan prata med dina föräldrar om hur du känner och få dem hjälpa att skicka med mellanmål till skolan som du kan äta istället. Bra saker som är lätta att ta med är kokta ägg, smoothie, naturella nötter, yoghurt med musli, frukt, fullkornssmörgås, naturligt ekologiskt proteinpulver, kalkon, avokado, raw bars mm. Det är bättre att du får i dig något sådant 2-3 gånger under skoldagen istället för godis och sedan kan du äta en riktig måltid när du kommer hem.

Angående mjölken så låter det som att du kanske är överkänslig och då är det bra att utesluta den. Testa i en månad att ta bort den helt och se om det blir bättre. Efter det kan du testa lägga till lite för att se om det funkar? Kanske en liten mängd funkar för dig? Är man inte jätte känslig brukar yoghurt och ost vara lite snällare och kunna funka i mindre mängd.

Naturgodis är galet gott men det innehåller lika mycket energi som vanligt godis och det innehållaer ofta mycket socker. Men det finns ändå lite näring i det som det ej finns i vanligt godis så jag skulle ändå säga att det är ett bättre alternativ som mellanmål än vanligt godis, men bäst är mat.

Haha det vore ju galet kul att göra en dans. Tack för tipset, jag ska försöka sätta ihop en. Måste bara hitta en låt som är ok att lägga på youtube utan att den blir borttagen.

Hoppas du fått svar på dina frågor 🙂 Stor karm på dig, Ida

//English: Answer/question in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Ida,
  Jag har kommit in i ett jättebra träningsflow under de senaste veckorna, mycket tack vare din blogg! Jag vill träna varje dag men har bestämt att jag vilar varannan och tränar varannan. När jag tränar går jag på gym och tränar hela kroppen, samma pass varje gång, men ibland byts vissa övningar eller läggs på nya.

  Min fråga till dig handlar om vad som är ”bäst” av att träna hela kroppen i ett kör eller att dela upp och köra tex en dag med överkropp och en annan dag med underkropp eller liknande.
  Vad är positivt respektive negativt med dem olika? Har du något bra upplägg att rekommendera?

  Mitt mål för träningen är det vanliga att försöka byta ut fettet mot mer muskler.
  /Karin

  Karin 2015-04-21 18:54:12
  Svara
 • Hej Ida! Jag är väldigt nyfiken på vad tycker om fitnessband (fitbit, vivofit, jawbone up osv). Hade du velat ha det? vad har du för åsikter om dem?

  Emma 2015-04-21 15:58:52
  Svara
 • Tack så jättemycket det hjälpte verkligen. Du är bäst!! Kram

  L 2015-04-21 14:10:11
  Svara
 • Hej Ida! Jag och min sambo har varit tillsammans i snart tre år, han är väldigt aktiv då han går en dansutbildning. Jag själv tränar mer i perioder och har tidigare inte direkt reflekterat över hur min kropp ser ut då jag varit helt okej nöjd med den. Men nu den senaste tiden har jag börjat få kommentarer som ”Vi går hem istället för att få skjuts, det kan du behöva” och liknande. Det låter mest som ett skämt men när man har fått höra det några gånger har det satt sig i mitt huvud och jag börjar bli allt mer osäker på min kropp och vad jag stoppar i mig. Hur skulle du tackla detta? Skulle du bara säga åt pojkvännen att sluta säga så eller hur ska man göra?

  Maria 2015-04-21 11:45:37
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Fråga honom rakt ut ”jaså, varför det”? (om han säger sådant som att DU – inte ni – skulle behöva gå hem i stället för att åka). Ens partner kan givetvis reagera på om ens kropp förändrats drastiskt sedan man träffades, men om det rör sig om några kilon upp eller ner så har de inte ens med det att göra.

   Anna 2015-04-21 19:43:46
   Svara
 • Superbra frågor och lycka till med allt 13-åriga tjejen! Låt dig inte tryckas ner! Bra kommentar som jag också håller helt med om Tula! Tack för bra svar och en super blogg, Ida! Många kramar!

  Louise 2015-04-21 10:31:50
  Svara
 • Spontant känner jag: men Gud stackars barn! Att föräldrarna beter sig sådär mot sitt barn? Nog förstår jag problemet att övervikt inte är bra, men att vinkla det att hon måste gå ner i vikt? Varför inte introducera på ett mänskligt sätt, erbjuda mer näringsrik mat hemma till exempel. Istället för att hänga över en så stor last på en tonåring. Jag vet själv hur det är att bli uppväxt i självhat då min mamma haft det svårt och idag bara tjatar om att hon ”måste bli smal”. Som tur är har min mamma aldrig sagt till mig att jag inte duger som jag är, men självskadebeteende smittar lätt. Och jag skiter i om jag trampar 500 mammor på tårna med den här kommentaren, men jag blir faktiskt arg och ledsen när jag ser hur många unga tjejer som blir matade med självhat så tidigt… 🙁 massor av kramar till dig!

  Tula 2015-04-21 09:29:59 http://www.tulas.blogg.se
  Svara
  • Svar på Tulas kommentar.

   Hej Tula och tack snälla för din kommentar! Jag kan inte annat än säga att jag håller med dig till 100%

   idawarg 2015-04-21 09:31:12
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind