Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VAD GÖR EN NAPRAPAT OCH VARFÖR SKA MAN BESÖKA EN?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hej mina finisar! Jag berättade ju att jag var hos min naprapat i lördags och har fått lite frågor om varför man ska gå till en naprapat? Vad är det för skillnad på kiropraktor och naprapat och varför just jag besöker en? Är det bra om man tränar mycket?

Jag har besökt både naprapater och kiropraktorer ganska många gånger i mitt liv och speciellt under min danskarriär då man var så otroligt beroende av kroppen och att den skulle fungera till max. En kiropraktor behandlar typ bara skelettet  dvs knäcker medan en naprapat både knäcker och behandlar muskulärt med massage. Jag föredrar naprapat då jag behöver mycket massage för att spänningar ska släppa. Jag tror att de allra flest av oss skulle må bättre av att gå på behandling regelbundet. Man drar på sig spänningar och skevheter om man tränar mycket men man gör det även om man sitter framför ett skrivbord och dator hela dagen. Jag kan säga att det nog är alla timmar framför datorn som orsakar de största smärtorna hos mig dvs. stel nacke/bröstrygg + stelt bröst. Optimalt tycker jag är att gå till en naprapat varje eller varannan vecka tills man tagit bort alla spänningar och sedan underhålla det med att gå 1 gång i månaden eller 1 gång varannan månad.

Mitt problem hittills i Stockholm är att jag inte hittat någon naprapat jag känt passat mig. Jag känner med en gång om naprapaten har den kunskap och framförallt engagemanget för att hjälpa mig från grunden med mina problem och inte bara gå efter en mall som de lärt sig på skolan. Nu har jag hittat min naprapat som jag verkligen litar 100% på och det är Kjersti. Hon är så engagerad och brinner för sitt jobb och det märks. Så bor man i Stockholm kan jag varmt rekommendera att besöka henne. Ni hittar mer info om henne HÄR.’

//English: Use google translate for this one.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag går på massage ca en gång i månaden, ibland var 3:e vecka och det är ett måste för att min kropp ska hålla och jag inte ska få totalt ont! Många tycker att det kostar pengar men jag tycker det är värt varenda krona varje månad. Tänk vad det kostar att va hemma för värk en hel dag, mer än 1000 kr. då är 640 kr inte mycket 🙂

  Emmelie 2015-04-20 22:19:30
  Svara
  • Svar på Emmelies kommentar.

   Jag håller helt med dig! Kroppen är det dyrbaraste vi har och allt som gynnar den ser jag som en investering 🙂

   idawarg 2015-04-20 22:52:55
   Svara
 • Hej fina du! Först vill jag tacka för en fin och inspirerande blogg. Jag är en tjej på 13 år och fyller 14 i September. Jag mår väldigt dåligt med över hur jag ser ut. Även mina föräldrar säger att jag måste gå ner. Men jag tränar (inte jättemycket men jag gör) men jag äter lite i godis och sånt i vardagen för att man känner typ en press från alla runt om en nu när jag får gå och köpa godis. Blir bjuden osv. Sen så är det att om skolmaten inte är så god så vill man ju ha något och då är godis billigast och lättast att köpa. Så har du något tips på vad jag kan äta när skolmaten är äcklig men jag är hungrig? Och inte allt för dyrt. Det jag mår mest dåligt över är magen. För den känns så stor och även på sidorna av magen.
  Hur ska jag göra??
  Sen några extra frågor:
  Min mage blir väldigt utspänd när jag äter mjölk ska jag då sluta med mjölk helt??
  Är naturgodis verkligen så nyttigt??
  Kan du göra en tränings dans på din YT alltså om man vill träna och gillar att dansa och vill dansa men ändå få bättre kondition och starkare kropp?
  Tack på förhand och kram på dig!

  L 2015-04-20 20:44:13
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Hej och tack för din kommentar 🙂 Svarar på den i ett inlägg imorgon. Kramis

   idawarg 2015-04-20 22:04:09
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind