Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR KÄNNER JAG MIG TRYGG I GYMMET?

Subscribe on my youtube channel HERE for more workouts.

question answerHej Ida!
Tack för en fin blogg, som får mig motiverad att dra mig till gymmet och leva lite hälsosammare.
Jag har en fråga som du kanske fått innan men jag har inte läst din blogg jätte länge.

Det är så att jag har rökt och haft en ohälsosam livstil sedan början av gymnasiet nu 10 år senare har jag tagit tag i mig själv och slutat röka ich ändrat mina matvanor. Jag har aldrig varit överviktig men har varit otroligt otränad. Ku har jag kommit igång med träningen, springer mycket ich går på pass kanske 4 gånger i veckan. Men jag känner att det inte ger mig det jag vill, jag vill vara stark och få tydliga muskler. Melodin många andra tjejer är jag osäker på att våga mig in på den felen av gymmet där man tränar styrka, mot alla vikter. Jag är osäker på hur jag ska göra och jag har ingen träningskompis att träna med. Det känns bara så otroligt jobbigt att börja träna med fria vikter, som att alla ska titta på mig, eller att jag gör fel eller är svag mm. Har du något tipps hur jag ska komma över den där tröskeln och våga börja styrketräna?

Tack för en fin blogg :)

SVAR: Hej  fina du och tack för din kommentar! OTROLIGT grymt att du slutat röka, stor tumme upp på den! 🙂 Vad kul att du vill in i gymmet och lära dig och du är inte ensam om att tycka det är läskigt. I början kan man känna sig lite lost och det gjorde jag också vill jag lova. Det jag gjorde och det som är det allra bästa är att boka några PT-timmar. Det kan räcka med 1-5st för att lära dig lite övningar, teknik och få ett träningsschema du kan följa. Man känner sig genast mycket säkrare i gymmet. Har du inte möjlighet till det så skulle jag rekommendera att du kollar youtube och samlar på dig olika övningar. Skriv ner och testa sedan i gymmet. Ovan kan du se ett bra träningspass för ben/rumpa med kettlebells som du kan testa köra i gymmet. Du hittar även fler hela träningspass och övningar på min kanal så glöm inte prenumerera HÄR.

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • på de flesta gym (i alla fall där jag bor) kan man få en gratis genomgång av gymmet, så man får testa på maskinerna och lära sig rätt teknik. toppen om man inte har råd med en PT-timma! 🙂

  ellen 2015-04-15 07:52:37 http://ellfi.blogg.se
  Svara
 • När jag först skulle börja träna på gym gick jag ibland med kompisar, då var vi två som fick stöd av varandra. Sedan började jag på ett gym, 24 fitness, som hade en speciel tjejavdelning. På den här tjejavdelningen kände jag mig tryggare och vågade sedan mig ut bland alla andra när jag hade lite koll på vad jag skulle göra.

  Ida 2015-04-15 07:07:11
  Svara
 • Haha alltså fy fasen vad jag gillade din Hår-snap som du skickade idag! Jag kom nyss hem från jobbet och kände mig trött och så får jag se den där! 😀 jäklar vad jag skrattade!

  Camilla 2015-04-14 23:17:15 http://camillanorman.se
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Haha vad härligt att höra 😀 Ibland är jag lite sjuk och då är det ju härligt att man kan leva ut det på snap chat 😀

   idawarg 2015-04-15 07:51:59
   Svara
 • Hej Ida! TACK för en väldigt bra blogg, måste kommentera att din inställning om kost och träning är helt fantastisk, och det du skriver får verkligen en 15 åring som jag att se träning på ett bättre sätt.

  Nu till frågan… Jag är som sagt 15 år och har framför allt på senare år börjat få ett intresse för träning, framför allt i löpning. Jag spelar även fotboll, vilket gör att jag tränar 3 gånger + match varje vecka. Jag vill samtigt kunna träna själv då träningarna inte alltid är tillräckligt hårda, men vill fortfarande ha energi till träningar och matcher, vill inte bryta ner min kropp och har svårt att hitta en ”egen” träningsmotivation. Har du några tips? Hur ofta, vad och hur kan man träna? Tacksam för svar!!

  .. 2015-04-14 20:51:05
  Svara
  • Svar på ..s kommentar.

   Hej fina du och tack snälla vad kul att höra 🙂 <3 Jag skulle börja med att satsa på ett styrketräningspass i veckan och känna efter. Tycker du det funkar så kan du ju testa lägga till ett till men var noga med att lyssna på din kropp. Kramis

   idawarg 2015-04-14 21:04:46
   Svara
 • Du har sån otroligt härlig personlighet! Jag älskar att titta på dina videos, sån fin energi 🙂

  Caroline 2015-04-14 19:52:40 http://nouw.com/carolineemelie
  Svara
 • Mitt bästa nybörjartips (var själv nybörjare i gymmet för inte så många månader sen) är att gå dit på förmiddagen då det är lite folk, och avsätta ett par timmar till att gå runt och testa allt. Börja med maskinerna som har tydliga instruktioner och ta lättare vikter än du behöver för att få in tekniken. När man sedan känner sig hemma i miljön kan man prova på enkla övningar som är svåra att göra fel, som bicepscurl och axellyft. Kolla på instruktionsvideos och prova en ny övning varje gång så att du kan hålla tekniken från videon i huvudet. Tänk inte att du är för ful/fet/otränad/kan inget för inte en jävel går väl till gymmet för att man redan är vältränad? (förutom de som vill underhålla det de jobbat för, men även de var nybörjare en gång). Låt de dömande blickarna hånskratta åt din förtvivlan när du inte ens kan få till en enda squat trots att du inte ens lagt på vikter på stången nu och visa dem din stålrumpa om ett halvår så får vi se vem som skrattar åt vem 😉

  Emma Hå 2015-04-14 18:54:04 http://emmahas.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind