Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

OMG! JAG HAR ÄTIT VANILJGLASS!

lunch-ida-warg

I onsdags skrev jag ett inlägg om en magisk lunch och att jag då käkat vaniljglass. Det sjuka är att när jag gjorde inlägget så visste jag att folk skulle börja ifrågasätta att jag ätit vaniljglass?! Är det inte mjölk och socker i det? Äter verkligen jag det, glass som är så onyttigt? Herregud!

Som jag sagt till er innan så äter jag allt (som jag inte är överkänslig mot) när jag känner för det. Jag försöker hålla mig till 80% bra och ren mat och försöker köpa så mycket ekologiskt jag kan. Sedan de andra 20% äter jag vad jag vill (och nej jag mäter ej mina procent utan går på känsla). Jag äter oftast något så kallat ”onyttigt” varje dag men jag är och har alltid varit en person som är nöjd med lite sött. Jag är supernöjd efter 1-2 rutor choklad eller 3 skedar glass. Det räcker för mig. Äter man till största delen bra mat så finns det utrymme för mindra nyttiga saker.

Angående mjölken så dricker jag fortfarande inte mjölk (fast att jag inte är allergisk mot det), men jag är inte superstrikt längre. Jag överkonsumerade tidigare mjölk och fick magproblem så gjorde en 2,5 år detox från alla mjölkprodukter + gluten vilket jag är så glad över! Min mage har aldrig mått så bra! Nu när magen har läkt så tål jag mjölk i små mängder och yoghurt, smör mm. går hur bra som helst, dock håller jag mig fortfarande borta från allt gluten. Men jag äter mjölk kanske var 4:e dag så att jag håller mig borta från att bli överkänslig igen då ett intag av samma saker hela tiden varje dag kan skapa inflammation i magen och magproblem. Så alla ni som har problem med magen tänk på att äta varierat och ät helst inta samma sak flera dagar i rad.

Så nu har jag förklarat mig, vilket egentligen är helt sjukt att jag gör 😀 Haha. Men idag är det fredag och jag kanske ska go crazy och köpa mig en glass… eller två ;D

//English: Use google translate for this one 🙂 Love, I

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Hej Ida! Ville bara säga att jag är glad för din skull att dina allergier och överkänslighet har blivit bättre så du kan njuta av en glass om du känner för det! 🙂 vissa har inte hängt med fullt ut på vad som är en hälsosam livsstil på det totala planet. Man måste njuta och må bra inombords också. Och jag är ganska säker på att man inte gör det genom att följa en slavisk diet eller styrketräna bara för att ”alla andra gör det”. Man kan inte döma sig själv så hårt bara för att man är sugen på lite glass det skapar bara osunda beteenden i längden. Fortsätt såhär Ida! Det gör kanske att fler förstår helheten när det kommer till hälsa och sunda inställningar! Du är grym! Kram 🙂

  Elin 2015-04-11 09:48:02
  Svara
 • det är sjukt att du ska behöva förklara dig! Samtidigt så anser jag inte att det är negativt att du gör det. Du inspirerar istället med din sunda inställning till mat och onyttigheter. Du är så bra Ida!

  Ida 2015-04-11 09:24:22
  Svara
 • Hej Ida! Jag vill verkligen försöka äta nyttigare och bättre mat för att kunna få ut så mycket som möjligt av min träning. Det går relativt bra, men jag har ett problem. Jag tränar ofta efter middagen och brukar därför äta ganska mycket kvällsfika. Problemet är att jag nästan alltid väljer samma kvällsfika, mjuka smörgåsar med smör,ost och mjölk. Anledningen är för att jag älskar smörgåsar och att kunna sitta o äta i lugn och ro (smörgåsar tar ju rätt lång tid att äta). Vad skulle du rekommendera att jag äter till kvällsfika? Kan jag äta smörgås och isåfall vad borde jag ha på dem?

  Milko 2015-04-11 08:08:52
  Svara
 • Hej Ida! Jag ska spontant till Stockholm några dar i helgen och tänkte om du vet nåt gym man kan provträna gratis på? haha snikigt va. Eller nåt gym jag borde testa fast det inte är gratis. Eller om du vet nåt kul inom träning som händer i helgen som kan va kul att va med på?

  Johanna 2015-04-11 08:04:07
  Svara
 • herregud, har folk inget vettigare för sig än och kommentera den där lille kulan med glass? Jag tycker du har en sund och bra inställning till mat. Varför måste det vara så ”allt eller inget”? Fortsätt med ditt fantastiska arbete 🙂

  Natta 2015-04-11 07:28:06
  Svara
 • Hej Ida! Måste börja med att säga att din blogg är jättebra och att du är en stor inspiration för mig! Jag är en tjej på 15 år och jag tycker att jag äter alldeles för mycket.Jag tävlingsdansar och tränar dans minst 3 gånger i veckan och sedan så försöker jag att träna hemma också. Det är många som säger att liksom det är bra att jag äter mycket eftersom att jag tränar men det känns som att det blir alldeles för mycket. Hur tycker du att jag ska göra? Jag försöker att tänks på vad jag äter och att äta 6 gånger om dagen,men det blir ändå att även fast jag har ätit mellis och så så äter jag jättemycket tex när jag äter middag! Har du något tips? Ska jag försöka att äta mindre så att kroppen får vänja sig med lite mat eller hur ska jag göra? Kram

  Ida 2015-04-10 23:33:45
  Svara
 • Hej Ida! Jag har en fråga. Jo det är såhär, jag älskar att träna. Jag känner mig stark, jag får bättre självkänsla, bättre självförtroende, jag blir en bättre människa helt ärligt. Men.. Jag har fysiska problem som gör att jag inte vågar eller kan träna. Jag har alltid haft hålfotsinlägg, för ett par år sedan fick jag reda på att ett av mina ben är kortare än det andra. Jag fick inlägg efter det och det kändes bättre. Men desto längre tiden gick, desto mer kom problemen tillbaka. Till slut kunde jag knappt ta en promenad på 30 min utan att min höft och området omkring smärtade så mycket att jag fick sätta mig ner. Vi bokade ett möte med en osteopat som rättade till en massa låsningar som jag tydligen hade i ryggen. Han förklarade att jag vara nu rak, jag var inte sned längre och jag behövde inte de hålfotsinläggen som var uppbyggda efter min sneda kropp. Det kändes bra en vecka. Jag gick till min ortoped och fick höra att detta inte stämde, mina ben var fortfarande olika långa. Men vi valde att lyssna på osteopaten och byggde inte upp inläggen efter mina olika ben. Men nu. Nu gör det ständigt ont. Jag har ständigt ont i det ben som sägs ska vara längre. Jag kan inte ens gå igenom min lägenhet utan att det gör ont, det gör till och med ont när jag sitter still. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag skriver detta i hopp om att du eller att någon har något tips. Vem man borde kontakta eller vad man borde göra? Jag vill så gärna kunna träna igen. Jag mår dåligt både psykiskt och fysiskt på grund av detta. Så jag undrar bara. Vet du någonting man kan göra? Någon man kan kontakta?
  Du är bra Ida, fortsätt med det du gör!
  Kramar från mig.

  Matilda 2015-04-10 21:39:29 http://www.nouw.com/matildabnodesjo
  Svara
 • Hej!
  Jag snubblade in här efter att ha sökt på mjölkfritt, träning och proteinpulver. Det är jag glad för. Väldigt inspirerande!
  Jag har en liten fråga..När du inte kunde äta mjölkprotein vad använde du för proteinpulver då? Något du kan tipsa om? 🙂

  Sara 2015-04-10 19:58:07
  Svara
 • Hej hur mycket väger du och hur lång är du? Vad har du vägt som mest och minst? Hur mycket har du gått upp sedan du efter thailand resan sade att du skulle gå upp? Vill du gå upp eller ned i vikt du? Eller trivs du med din vikt du har nu?
  Kram

  Elin 2015-04-10 18:51:26
  Svara
 • tycker absolut inte att man skall behöva förklara sig va de gäller mat. Alla äter väl ngt onyttigt ibland..

  Jessica 2015-04-10 17:20:43 http://lifetale.blogg.se
  Svara
 • Hur jag gick från att vilja försvinna från denna världen och levde i ett ständigt mörker, till att kämpa mig upp och idag må bra och är starkare än nånsin!
  http://nouw.com/hanshen/nar-man-vill-ge-upp-allt-och-bara-forsvi-18512452

  Hanna Wetterqvist 2015-04-10 17:07:42 http://nouw.se/hanshen
  Svara
 • Hej ida! Jag följer dig på Mikz och ser att du äter 2 dl havregrynsgröt, är det 2 dl havregryn och 4 dl vatten i den? eller 1 dl havregryn och 2 dl vatten. En normal portion brukar väl vara 1 dl havregryn och 2 dl vatten.

  Wilma 2015-04-10 16:47:25
  Svara
 • Haha så kul egentligen att du måste förklara att du åt en kula vaniljglass?! Har folk ingen ingen självdistans eller, fortfarande inte så att dina val påverkar dem utan alla får väl hitta sin egen balans och syn på hälsa haha 🙂 förövrigt älskar jag din blogg! ha en fin helg!

  Stina 2015-04-10 16:15:14
  Svara
 • Tänkte fråga om din doresing på chlorella, vet att du har skrivit det förut och jag har läst det flera gånger, men fattar inte?
  Frågade tanten på hälsobutiken, men svaret där vart också flummigt?
  Hon sa en tablett per dag och sen trappa upp. På förpackningen står det max 5 varannan dag? Förstår inte riktigt.
  Hur tar du tabletterna exakt? Tacksam för svar! 😀

  Katherine 2015-04-10 16:04:56
  Svara
 • Hej grymma du!! Vill bara säga att du inspirerar mig till att leva ett hälsosamt liv som både inkluderar bra träning, god mat MEN även lite onyttigare mat. Du är ett levande bevis på att man kan vara hälsosam och tränad och samtidigt kunna unna sig lite onyttigt. YOU GO GIRL!!

  Sandra 2015-04-10 15:30:41
  Svara
 • Älskar din sunda inställning till träning, kropp och mat.

  Anna 2015-04-10 15:11:54
  Svara
 • Haha, ja visst är det lustigt att man behöver förklara sig för att man äter något. En mjukglass i solen kanske vore nått som fredagsmys <3 Kram

  Annika 2015-04-10 15:07:08 http://annikaat.vimedbarn.se/
  Svara
 • Hej! Min dumma mage protesterar ofta och sen två veckor äter jag glutenfritt. Jag är inte intolerant men testar ändå. Men du skriver att varierad mat är viktigt, varför och hur ska man tänka kring detta bäst? Tack!

  linda 2015-04-10 15:05:38
  Svara
 • Plus att jag tror att tillåter man sig att äta vad man vill så överäter man inte godsaker utan nöjer sig för hjärnan vet att jag kan få en eller två godisbitar eller kakor imorgon också om jag är sugen. Och vem sjutton är sugen på gotteheter varje dag om man äter bra och regelbundna måltider?

  pilla 2015-04-10 14:03:33 http://runwayp.com
  Svara
 • Jag har läst din blogg i några år och det märks väldigt tydligt att du har förändrat ditt förhållningssätt till mat. Innan kändes det som du var extra strikt o hård mot dig själv. Låter som du blivit mer avslappnad det senaste kring detta.

  Hanna 2015-04-10 13:31:08
  Svara
 • har du någon bra övning till nedre delen av magen??

  Emma 2015-04-10 12:47:56
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind