Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

RECEPT NYTTIG LUNCH/MIDDAG – KALKONSALLAD

nyttig-lunch-ida-warg-1 nyttig-lunch-ida-wargJag älskar snabba nyttiga luncher och här kommer ett riktigt bra tips. Jag har börjat köpa färsk kalkonfile som jag skär i bitar och steker. Så himla gott och fräscht. Här kommer recept på min kalkonsallad.

//English: I love fast and healthy food and here is a relly good tip, turkey salad.

150 – 200 g kalkon // 150 – 200 g turkey

grönkål // kale

fårost // feta cheese

risnudlar // rice noodles

pesto // pesto

tranbär // Carnberries

Gör så här: Tärna kalkonen och stek i smör. Krydda med havssalt, gurkmeja, chili, cayenne och peppar. Koka risnudlarna och blanda ner pesto. Servera med grönkål och toppa med tranbär och fårost.

Proceed like follow: Slice the turkey and fry in butter. Season with sea salt, turmeric, chili, cayenne and pepper. Boil the rice noodles and add pesto. Serve with kale and top with cranberries and feta cheese.

mikz

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Mums, vad gott det lät!

  Rebecka 2015-03-23 16:57:51 http://nouw.com/rebeckai
  Svara
 • Hej ida! Tack för en jordnära och fantastisk blogg. Jag har lite funderingar som jag inte tycks få svar på.
  Jag är dansare och tar klasser 5-7 gånger i veckan. Utöver det styrke tränar jag och tar aktiva pw. Jag har gått upp ca 4 kg över julen och har svårt att tappa dom. Jag äter bra och tycker jag tränar bra. Alltid tränat mycket i livet. Ska jag öka cardio träningen ett tag?
  Genom min styrke träningen upplever jag mig själv som “större” vilket jag inte vill bli. Jag vill vara stark men ändå långa definierade muskler. Nu börjar tjurnacken komma. Vet inte riktigt vad min fråga är nu.. Luddar till det. med ökad muskelmassa och 4 kg extra i fett är jag inte nöjd. Känner mig klumpig.
  Hur skulle du lägga upp träningen om du dansade 5 gånger i veckan? Stark, smidig,sund och snygg vill man ju känna sig som dansare. De fyra s:en
  Jätte jätte tacksam för svar!!!

  - 2015-03-23 16:43:31
  Svara
  • Svar på -s kommentar.

   Hej fina du och tack snälla för dina fina ord 🙂 Jag skulle inte öka cardio utan köra på med styrketräning med fria vikter. fler reps 15-20st och lägre vikter och lite vila. Du hittar massa bra cirkelträningar på min youtubekanal http://youtube.com/idawarg . Dansen och PW är nog med cardio. Sedan är kosten A-o så funkar det inte kanske du kan hitta en bra pt eller kostrdgivare som kan hjälpa dig lägga upp spceilaschema 🙂 Kramis

   idawarg 2015-03-23 19:34:55
   Svara
 • Ser fantastiskt gott ut!
  Rosa/röda tranbär lyfter verkligen salladen, godare att äta fina färger!:D
  http://liisalindstrom.blogg.se/

  Liisa 2015-03-23 15:22:05 http://liisalindstrom.blogg.se/
  Svara
 • Hej Ida!
  Älskar din blogg så motiverande.
  Jag undrar vad som är skillnaden mellan fria vikter och maskin träning? Vilken är bäst om man vill minska i fett?
  Skulle vara tacksam för svar då jag inte har fått ett bra svar på denna fråga ☺

  seren 2015-03-23 15:03:30
  Svara
  • Svar på serens kommentar.

   Fria vikter använder du mer muskler och över koordination medan maskin är lättare att få fokus på en specifik muskelgrupp. En mix kan vara bra men hålla fokus på mest fria vikter. Kramis

   idawarg 2015-03-23 15:10:41
   Svara
 • Hej Ida! Tack för en väldigt inspirerande blogg! Jag undrar vad man ska göra om man är ung och bor hemma (och kommer göra det några år till) och själv inte kan bestämma vad man ska äta. I vår familj äter vi ganska mycket onyttigt mat för de andra i min familj gillar sådan mat. Jag lagar mat en gång i veckan men alla andra dagar har jag ingenting att säga till om och måste äta vad som bjuds på. Detta leder ju till att jag också har dåliga matvanor och mina föräldrar är väldigt överbeskyddande och när jag försöker äta nyttigt så sammankopplar de det genast med ätstörningar. Det kanske låter konstigt men eftersom de är så här överbeskyddande så trycker jag i mig den onyttiga maten som jag egentligen inte ens tycker om. Kram

  Anonym 2015-03-23 14:43:08
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Hej och tack för din kommentar! Jag förstår problemet. Det är svårt när man bor hemma och inte kan bestämma så mycket och det bästa du kan göra är att kanske förklara för dina föräldrar varför du vill äta vissa livsmedel istället för andra. Ex att du blir trött eller får ont i magen av snabba kolhydrater eller att du inte får tillräckligt med energi som håller länge utan att du måste få bättre mat för att orka med skolan. Kramis

   idawarg 2015-03-23 14:56:04
   Svara
 • mums!

  clara 2015-03-23 13:43:06 http://nattstad.se/claratime
  Svara
 • ”Brister. Alla har dem. Alla är rädda för dem, inte minst en själv. En del har likadana, en del har mindre märkbara, men alla har dem. Men för mig är detta det fina. Det är detta som gör oss till människor och det är detta som sätter det hela ”på spel”, som ger det hela en utmaning men framför allt ett slags bevis på sin kärlek till varandra. Älskar man någon så högt och djupt så att man kommer stanna och kämpa, istället för att lämna, så är det skrivet att det är så jävla starkt, så svårt att rubba.”

  http://nouw.com/hanshen/nar-bristerna-gor-oss-vackra-18243234

  Hanna Wetterqvist 2015-03-23 12:59:24 http://nouw.se/hanshen
  Svara
 • Gud VAD GOTT! Hur många gram fetaost använder du?

  Karin 2015-03-23 12:50:29
  Svara
 • OMG ser jättegott ut och precis vad jag behöver lära mig att göra, bättre och annorlunda sallader med kycklig i. Tack för tipset fina.

  DeMarkey 2015-03-23 12:18:48 http://demarkey.se
  Svara
 • Såg överdrivet gott ut ju! 😀

  Sandora 2015-03-23 12:16:49 http://sandoras.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind