Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TRÄNAR MASSOR MEN MAGEN STÅR RAKT UT

question answerHej Ida! Tack för en bra blogg hörru, kikar här jämt! Bra kombinerat med träningstips, mattips och även bara vanliga tankar kring livet. Finns något för alla! :) Jag har en fråga till dig, jag tränar idag 4-5 ggr i veckan i snitt. Jag är dock begränsad i min träning på grund av att jag har tre utbuktande diskar i ländryggen. Trots att jag tränar så mycket jag kan med det jag väl kan så känner jag att min mage är så fruktansvärt stor. Oftast uppblåsen och svullen, känner så varje dag men den känslan blir givetvis värre när jag äter väldigr fettig och onyttig mat. Men jag undrar om du har tips hur jag ska göra med denna mage? Jag har svårt att se att jag kan träna så mycket mer (tränar box en gång i veckan, kör vattengympa på land (asså sjukt jobbigt är det!) en gång i veckan, styrka/kondition två ggr i veckan). Känns alltid som att folk stirrar på min enorma mage när jag är i gymmet/gruppträningspassen…

Jag ser fram emot att fortsätta följa din blogg! Hoppas du svarar på detta (: Många kramar! /Emelie

SVAR: Hej Emelie och tack för din kommentar! Så kul att höra <3

Jag förstår och det låter inte som att du behöver träna mer utan kanske kolla över din kost. Äter du något du är överkänslig mot kanske? Jag hade själv för några år sedan samma problem. Jag hade låg fettprocent men magen stod rakt ut och kände mig stor fast jag inte var det. Det var för att magen var uppblåst och för att jag åt en kost som bestod mycket av saker jag är överkänslig mot och min mage var irriterad och säkert inflammerad.

För mig hjälpte det mycket att ta bort gluten och mjölk ur kosten. Märkte stor skillnad redan efter några månader med gluten och mjölkfri kost. Jag skulle rekommendera att du skriver kostdagbok och även skriver hur du mår för att analysera hur kosten påverkar dig. Ofta kan man se ett mönster att man efter viss mat får mer ont i magen. Några saker du ska hålla extra koll på är gluten, mjölk, nötter och ägg då många ofta är allergiska mot dem.

Sedan kan jag även tipsa om några kosttillskott som har hjälpt mig på vägen. Man ska inte förvänta sig att man blir frisk på en gång bara genom av att äta dessa men med rätt kost så kan de här kosttillskotten verkligen vara till stor hjälp.

Lactovitalis <–LINK – Goda magbakterier. Ta 2st varje morgon. (Även bra att ha med på semestern för att undvika magsjukdom)

Cellenzym – Enzymer som hjäloer till att bryta ner maten. Känner man sig svullen efter varje måltid kan de här verkligen vara ett bra alternativ. Ta 1-2st innan varje måltid.

Chlorella – En grön alg fylld med protein och bra näringsämnen. Väldigt utrensande och kan få fart på magen. Man bör trappa upp dosen försiktigt för att undvika utrensningssymptom.

Glutamin – En aminosyra som hjälper till att läka tarmen. Jag stoppar den i mina smoothies.

Aloe vera – Läkande och kan vara grym hjälp mot trög mage. Jag använder även min som ansiktsvatten.

Ange koden IDAWARG vid beställning av ovanstående så får du hela 15%rabatt. (Gäller mars månad).

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Hej ida!! :)Jag är bara 20 år tjej. Vägde innan 76 kg jag lyckades gå ner till 68 kg men vill komma till 60Kg. Min målvikt är 55-56 kg. Jag är 156 cm lång.

  Det är så här att varjegång när jag ska träna så blir min mage helt å hållet stor som att man är gravid nästan.

  Tror du att jag kan vara allergisk mot Gluten? När jag var mindre så åt jag massa kolhydrater och kan inte sluta äta det.
  Finns det några bra kost som man kan äta så att magen inte blir stor efter när jag har tränat? Det känns jättejobbigt.
  Tror du att det kan vara (Pcos), Polystik Cysta Ovary Syndrom som står i vägen?
  Även om jag äter nånting liten då börjar min mage bli jättestor och svullen.

  Dricker nästan aldrig mjölk. Jag röker inte, jag dricker inte alkohol, äter inte mycket kött.

  Äter inte massa kakor, godis, bullar, chips osv. Dricker inte läsk.
  Det kan vara sällan inte alltid 🙂

  Suzana Berisha 2018-01-08 19:41:20
  Svara
 • Hej! Vilka bra kosttillskott det lät som! blev sugen på att prova, men vilken sida är det rabatten gäller på?

  Louise 2015-03-10 19:18:16
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   ja Holistic är grymma och har hjälpt mig mycket. Klicka på någon av länkarna ovan så kommer du till sidan där rabatten gäller. <3

   idawarg 2015-03-10 19:50:18
   Svara
 • Har du andra besvär med din mage? Jag hade problem med uppblåst och svullen mage i flera år och sedan jag nyligen fått diagnosen ulcerös kolit och fått medicin mot det är svullnaden i princip helt borta. Superskönt!

  Mnda 2015-03-10 18:22:20 http://lifebymanda.wordpress.com
  Svara
 • Jag har läst din blogg och blivit inspirerad till att utesluta mjölk och gluten, men nu när jag gör det så går jag ner i vikt och är helt orkeslös 🙁 vad gör jag för fel?
  Åt innan massa kvarg, keso, proteinshakes osv.

  Maria 2015-03-10 12:02:39
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag undrar om alla kan få en ”platt” mage? haha, alltså mitt problem är att jag absolut aldrig känner mig bekväm i en tight klänning (och det skulle jag så gärna vilja känna)då min magen sticker ut i profil. jag har inte så mycket fett på kroppen (självklart lite) men det kanske har satt sig just där, eller kan det vara så att vissa är födda med en utstående buk? jag började tänka på detta då jag läste denna fråga. Jag är inte uppblåst och har inte ont i magen eller så, tränar rätt mycket och äter bra kost största delen av tiden. Frågan jag egentligen har är: om jag tappar mer fett på kroppen, skulle jag också kunna få en plattare mage då? eller måste jag köra mer magträning?
  Tack på förhand 🙂

  Karolina 2015-03-10 09:05:36
  Svara
  • Svar på Karolinas kommentar.

   Hej Karolina! Nu är det svårt att säga då jag inte kan se dig. Ofta brukar det vara att man har en allergi eller att du kanske behöver träna de inre magmusklerna? Det kan vara att de är svaga och att du ständigt står i en svank och släpper ut magen? Kramis

   idawarg 2015-03-10 09:50:54
   Svara
 • Sov gott lilla du… (F)

  www.nouw.se/hanshen

  Hanna Wetterqvist 2015-03-09 21:09:10 http://nouw.se/hanshen
  Svara
 • Hej Ida, din blogg är verkligen enormt inspirerande! Jag har en fråga angående vad man kan göra för ben övningar utan att få så mycket muskler. Jag är smal som person men bygger extremt snabbt muskler på utsida lår vilket inte är det jag vill ha. Har tränat löpning och går ofta på pw men det blir bara mer muskler och bredare ben av det 😛 har du någon bra övning för att slimma benen mer?
  Tack! //Jannie

  jannie 2015-03-09 20:55:02
  Svara
  • Svar på jannies kommentar.

   Det finns ingen övning som slimmar till benen utan allt beror på reps/vikt. Jag kan inte tänka mig att löpning och PW bygger stora muskler. Det beror ju såklart på vilket utgångsläge man har. Har man inga muskler alls så kanske man får lite större muskler när man börjar träna men löpning (om det ite är korta intervaller) och PW bygger inte stora muskler. 6-12reps med tyngre vikter bygger muskler och fler reps ca 15-20 med lägre vikt tränar uthållighet och ger långa smala muskler. men som sagt, har man inga muskler innan så kan man säkert uppleva att denna träningen också ger lite muskelvolym men det är ju bara snyggt!

   idawarg 2015-03-10 09:15:44
   Svara
 • Hej Ida! Jag har en fundering om träningsresan du ska ha. Man ska ju boka flygbiljetter sj men undrar vad är det för tider man har In/Utcheckning söndagen när man kommer och när man ska hem? Hittade inte att de stod någonstanns. Vore ju bra att veta vilken flygtid man ska sikta in sig på 🙂

  Yvonne 2015-03-09 20:36:45
  Svara
  • Svar på Yvonnes kommentar.

   Så här svarade LaPoint:

   Hejsan, www.momondo.com och flyger man från Stockholm är det smidigast med TAP. Avresa 15:10 och framme i Lissabon 18:35 den 17 maj. Hemrsa 24 maj 09:10 och landar 14:25 i Stockholm.

   Annars får man såklart åka vilken tid man vill.

   Men skulle rekommendera flighten med TAP från Sthlm iaf.

   idawarg 2015-03-10 09:48:40
   Svara
  • Svar på Yvonnes kommentar.

   Bra fråga 🙂 Ska kolla upp detta och återkommer snart…

   idawarg 2015-03-10 09:17:24
   Svara
 • Och vilken sida gäller din underbara rabatt glömde jag att fråga haha! Ha de underbart! 😉

  Emelie 2015-03-09 19:53:31
  Svara
 • Hej Ida! Tack för detta svar! Har tidigare kollat med läkare och är inte allergisk mot varken mjölk eller mjöl. Däremot har jag aldrig tänkt på ägg! Beroende på vad jag äter så blire 1-4 ägg per dag. Mjölkprodukter som jag äter är kvarg, filmjölk, lätt yoghurt och vanlig mjölk. Den enda som är (nästan) varje dag är filmjölken. Mjölk blire endast vid bananpannkakor haha! Mums! Och mjöl är endast i mackor och pasta, äter surdegsbröd varje dag (hm är de mjöl i dem?) Ska verkligen testa ett gäng av de där kosttillskotten, har aldrig vågat testa innan för jag är en sådan person som inte vill ta tabletter i onödan. Tack så hemskt mycket för tipsen Ida! Du är grym, och jag önskar att jag kunde hänga med på den där träningsresan! Synd att jobb och studier är i vägen, funderat på träningsresor som är en långhelg ish? Kram på dig Ida, hare gött! Kram Emelie

  Emelie 2015-03-09 19:30:46
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Hej Emelie! Trots att du gjort ett test hos läkaren så kan du ändå vara överkänslig mot mjölk och gluten. Det är gluten i bröd, pasta, vete, råg, vissa såser, musli, flingor mm. Jag skulle rekomendera att testa utesluta det helt i någon månad för att verkligen se om du är överkänslig eller ej 🙂 Just nu har jag ingen långhelg. Jag har denna surfresa och sedan en 10dagars resa till thailand som kommer gå i slutet av augusti. kanske du kan spara lite semester och hänga med på den? 🙂 Kramis

   idawarg 2015-03-10 09:23:10
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Åh de lät ju helt underbart! Ska verkligen försöka få ihop de med allt 😀 Vet en helt gäng kompisar jag kan försöka tvinga med också…. mohaha!

    Emelie 2015-03-10 09:35:31
    Svara
 • Tack för hur bra tips som helst på tillskott 😀

  Jessica 2015-03-09 19:26:57 http://lifetale.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind