Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

KOSTTILLSKOTT OCH TRÄNING

question answerhej! Jag har börjat att träna på gym nu i oktober. Jag är 15 år gammal och försöker träna så mycket jag hinner. Efter att ha läst din blogg har jag blivit mer målinrikad och jag älskar när du lägger ut dina övningar (som jag oftast sedan försöker att göra på gymmet). Jag vill gärna börja använda proteinpulver och undrar, vad ska jag börja med? Känns lite onödigt att lägga massor med pengar om man sedan inte kommer att använda proteinet eller kosttilskottet… Skulle du kunna tipsa och vad jag skulle kunna börja med för att komma igång med min träning lite mer. :)

SVAR: Hej fina du och tack snälla vad kul att höra 🙂 Nej såklart du inte ska lägga pengar på något du inte kommer använda. Proteinpulver kan absolut vara en bra början och det är så smidigt att ta med sig som mellanmål. Jag är noga med att välja proteinpulver och kosttillskott av högsta kvalité vilket jag tycker alla borde göra. Jag själv använder mig av Holistic som har helt naturliga och ekologiska produkter som inte är fullproppade med massa sötningsmedel som de flesta andra tillskott är. När man köpter Holistic får man då vara beredd på att proteinpulvret inte smakar lika sött som alla andra men jag personligen tycker de flesta sötningsmedel smakar illa.

Ett perfekt och supergott mellanmål är att blanda 1-2 skopor Chokladprotein med 1 banan, 2dl valfri mjölk, 1 dadel och 1/2tsk kakao. Så galet gott och perfekta mellanmålet både innan och efter träning.

Proteinet finns även i vanilj, päron och banan/kokos.

Andra tillskott som kan vara bra att ta är multivitamin, multimineral och chlorella. Då får du i dig en balanserad dos av mineraler och vitaminer så då boostar immunförsvaret och återhämtning medan chlorellan är fylld med bra proteiner som hjälpter till att rena din kropp från gifter och slaggprodukter.

//English: Question/Answer in swedish. Use google translate.

(Inlägg i samarbete med Holistic)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Gillade du inte Holistics SuperVitals? Har för mig att du tog det förut (kanske minns fel?).

  Lottie 2015-02-06 15:16:03
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag är snart 20, tränar inte regelbundet men är intresserad av kost/hälsa. Jag vet att jag ofta får i mig mer kolhydrater än protein, t.ex. till frukost eller mellis då jag är ganska kräsen och det ofta blir mackor. Min fråga är, kan jag använda proteinpulver för att balansera upp det? Proteinpulver verkar ju mest vara för de som tränar men jag är nyfiken på om det funkar utan. Ps. Tipsar alla om att minska på gluten och laktos, man mår så mycket bättre!
  Grym blogg har du! kram.

  Victoria 2015-02-05 00:12:27
  Svara
 • Håller med ovanstående! Tycker ifs inte det är Idas ansvar att ta hänsyn till läsarnas ålder. Men tycker träningshetsen i allmänhet gått för långt när 15-åringar försöker ”gymma så mycket som möjligt” och vill börja ta proteintillskott. Känner rent spontant att barn ska röra på sig genom lek och sport och äta hemlagad mat och vara glada…

  Edith 2015-02-04 10:27:34 http://dithness.blogg.se
  Svara
  • Svar på Ediths kommentar.

   Ja och så kan det absolut vara och jag har varit väldigt noga med innan att säga att proteinpulver behövs inte men det kan underlätta (som i mitt svar ovan) och det är ej farligt.

   idawarg 2015-02-04 11:28:10
   Svara
 • Instämmer med kommentaren ovanför, personen är bara 15. Man ska ta det lugnt med sånt då. Äter man en balanserad kost och får i sig grönsaker så behöver man inte massor av vitamintillskott (om man inte blivit beordrad av läkare.

  Mia 2015-02-03 23:32:06
  Svara
 • Bara en liten reflektion men borde du inte vara lite försiktig med att rekommendera kosttillskott till en som bara är 15 år?

  Hanna - Min väg till en starkare och bättre löpare 2015-02-03 22:26:17 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
  • Svar på Hanna - Min väg till en starkare och bättre löpares kommentar.

   Hej Hanna! Jag vet inte varför jag skulle vara det? Ett proteinpulver av bra sort är samma som mat och är lika bra mellanmål för en 15-årig som en 30-åring och kan underlätta enormt då det är smidigt att ta med. Istället för att ta med kyckling till mellis så tar man med Proteinpulver = mat. Jag håller med om att det finns massa skitpulver där ute med massa konstigheter i men det jag rekommenderar är helt ekologiskt och naturligt och är 100 gånger bättre och renare än tex en yoghurt, risifrutti eller andra mellanmål så inga konstigheter. Skulle aldrig rekommendera något farligt till varken ett barn eller en vuxen.

   idawarg 2015-02-04 11:26:18
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Jag syftar inte på proteinpulvret utan de andra kosttillskotten som du tipsar om längre ner. Det är få som får i sig för lite vitaminer och mineraler genom kosten och tillskott kan vara farligt om man inte har en brist. För mycket kan skada kroppen. Särskilt om man inte kollat upp innan att man har brist på något. Står fast vid att jag tycker man ska vara försiktig med att tipsa om kosttillskott till ungdomar. Jag tycker att du ska understryka vikten av att kolla upp innan så man inte tar kosttillskott i ”onödan”. Särskilt när det är till ungdomar.

    Hanna - Min väg till en starkare och bättre löpare 2015-02-04 18:32:13 http://hannafialotta.blogg.se
    Svara
 • Hej!
  Vet du om man kan värma upp holistics vassleprotein, typ ha i gröten eller pannkakor? Hittar det inte någonstans på nätet
  Tack för en superbra blogg!
  //
  Mia

  Mia 2015-02-03 10:57:33
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Du kan absolut värma upp det men som med vilket annat protein som helst så kan proteinkjedjorna förstöras vid uppvärmning. Kramis

   idawarg 2015-02-03 19:21:57
   Svara
 • Hej Ida! Jag älskar din blogg för den peppar alltid mig. Nu är jag hemma och är sjuk o då är det de bästa tillfället att kolla in den! Jag har ett litet problem som jag skulle behöva lite hjälp med av dig kanske? Jag har en kompis som skryter rätt mycket om vad hon kan. Jag har alltid varit några snäpp bättre än henne på nästan allt men jag har lite svårt för att lyckas med spagat. Det skryter hon om jättemycket och det får liksom inte mig att må bättre… Nu har hon också börjat att typ kopiera mitt liv t.ex att hon börjar på min dans som jag helst inte ville att hon börjar med, hon har också börjat på min gymnastik och det är inte kul får där säger hon bara ”åh Anna! Nu kan jag flickis” mm. Hon försöker också att ta min bästa vän ifrån mig. Som en gång förut när hon ljög om att min bästa vän sa att hon inte tyckte att det va kul att va med mig och det tycker inte jag är skysst!! Hon kopierar också såna småsaker som att köpa samma väska o andra saker. Jag skulle behöver något tips på hur jag ska tänka när jag umgås med henne. För att jag inte ska bli sur elr ledsen. Sååå tacksam för svar!!

  (I min klass är det också så att man ska ha stora bröst o sånt men eftersom att jag tränar 5 dagar i veckan så har inte jag stora bröst. Jag tycker att alla killar i klassen överdriver jättemycket om de här för de är bara 12 o snart 13 år. Det skulle vara skönt om det nån gång fanns en kille som inte brydde sig om det!!)
  Kram Anna!!

  Anna 2015-02-03 09:36:05
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna oc tack snälla för din kommentar! Jag svarar på den i ett inlägg inom kort så håll utkik. Kramis

   idawarg 2015-02-03 19:21:04
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind