Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄTA PÅ KVÄLLEN, BRA ELLER DÅLIGT?

question answerHej Ida, först och främst sjukt inspirerande blogg, och så himla kul att följa en blogg med sådant bra och sunt tänk kring kost och träning!
Men nu till min fråga. Har länge funderat kring om det är så dålig som folk påstår att äta på kvällen. Är det någon skillnad egentligen? eller kan man fördela sina dagliga kalorier vart man vill under dygnet? Hade verkligen uppskattat ett svar kring hur du ser på kvällsmål, och i sådana fall vad rekommenderar du att man ska äta?
Massa kramar!

SVAR: Hej och tack snälla 🙂 Att äta sent på kvällen fungerar hur bra som helst och jag gör det varje dag. Känner man att man sover sämre för att man äter sent så kanske man ska fundera på att äta några timmar innan man lägger sig, annars så är det det totala kaloriintaget som spelar roll 🙂 Jag personligen sover som bäst om jag äter 1/2-1 timme före jag lägger mig. Gr jag inte det vaknar jag alltid hungrig på natten och måste gå upp och äta. haha. Så gillar du kvällsmål och sover bra på det så fotsätt 🙂 Kramis

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Jag brukar äta rätt yrket på kvällen, då jag är så hungrig eftersom att jag inte ätit något alls i skolan mellan frukost till jag kommer hem. Maten är så dålig och jag vill inte få i mig massa kemikalier och skit:( Är det dåligt för min förbränning och större chans att jag går upp i vikt om jag äter mer på kvällen än under dagen?

  Lisa 2015-01-21 07:50:36
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Jag förstår grejen då skolmat inte är det godaste men något måste det väl finnas som du kan äta? Äter du bra hemma så klarar din kropp av att rensa bort lite skit 🙂 Inte bra att gå utan mat så länge. Kan du inte ta med dig mellis hemifrån? Kram Ida

   idawarg 2015-01-21 09:39:07
   Svara
 • Jag jobbar som ridlärare, typ 16-21 eller 22, och är hemma 22-22:30.. Så jag äter innan jag börjar sen MÅSTE jag äta när jag kommer hem. Ingen pizza direkt men något större mellanmål typ kvarg med nötter och nån halv avokado eller så 😀

  Linnea 2015-01-20 22:30:44 http://instagram.com/llidholm
  Svara
 • Alltså jag vet inte hur man kan hinna äta tidigare om man har ett 8-17 jobb och tränar efter jobbet. Jag äter middag oftast strax innan 20. Problemet är väl att man blir överhungrig och middag & kvällsmål hänger ihop då. Känns dåligt då det ofta blir för mycket mat… Något tips att undkomma det? Kram

  A 2015-01-20 19:27:49
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Ja men se till att ha med dig ett större mellis du kan äta innan träningen så du slipper bli vrålhungrig till middagen. Kram

   idawarg 2015-01-21 09:35:55
   Svara
 • Hej!
  Jag är 16 år och otroligt sugen på att skaffa en pt, hur fungerar de och rekommenderar du de?
  Kram och tack för en grym blogg!

  m 2015-01-20 16:09:38
  Svara
  • Svar på ms kommentar.

   Ja absolut, en PT är en grym investering och det gör du helt rätt i. Ta möte med några PT:s på ditt gym och välj den du känner passar dig bäst. Viktigt att man klickar med sin PT 🙂 Kramis

   idawarg 2015-01-21 09:33:07
   Svara
 • Jag älskar din blogg och tänkte bara fråga om du tar några kosttillskott och i så fall vad för några? 🙂

  Alice 2015-01-20 15:59:02 http://alix.blogg.se
  Svara
 • Jag äter alltid på kvällen 🙂
  Visst, ibland blir det väl tight inpå att jag ska sova, men hellre det än att vakna hungrig mitt i natten 😛

  Linda Assarsson 2015-01-20 15:47:42 http://lindaassarsson.blogg.se
  Svara
 • Jag äLskar mitt kvällsmål och skulle precis som du vakna upp hungrig annars haha!
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2015-01-20 15:06:37 http://healthymaja.devote.se
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Haha ja kvällsmål är det bästa. Inte kul att vakna hungrig så bäst att fylla på innan 🙂

   idawarg 2015-01-20 15:39:35
   Svara
 • Hej Ida,
  Jättebra och inspirerande blogg! En av de bästa träningsbloggarna helt klart enligt mig!
  Kan du inte skriva lite om din syn / erfarenhet (om du har någon i form av dina PT kunder) av träning under graviditet? Vad man absolut ska undvika, vad är ok etc?
  Kram!

  Maria 2015-01-20 15:03:57
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Men å tack vad glad jag blir! <3 Träning under graviditet är individuellt. Har man aldrig tränat innan så kanske inte graviditeten är bästa perioden att börja träna på. men tränade man redan mycket innan man blev gravis så går det oftast hur bra som helt långt in i graviditeten. Min Pole Lärare undervisade Pole i 5e månaden och det gick toppen. Styrketräning (ej mage) och ex crosstrainer brukar också funka fint. Kram

   idawarg 2015-01-20 15:39:05
   Svara
 • Så bra svar som vanligt!
  Skulle aldrig kunna sova om jag inte åt på kvällen. Jag är en typisk nattätare då… Har hänt fler än en gång att jag stigit upp och ätit mackor mitt i natten 😀

  Ida 2015-01-20 12:42:23 http://traningsblogga.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Haha ja jag kliver nästan alltid upp på natten och äter om jag har tränat samma dag. Haha.

   idawarg 2015-01-20 15:37:08
   Svara
 • Hej, tack för en inspirerande och helt fantastisk blogg, du peppar och sprider träningsgläjde som ingen annan.

  Nu till min fråga. jag har i syfte att gå ner i fett % och varierar därmed min träning, kör både kondition (15-20min) och sedan styrkeövningar blandat med kroppsövningar som höjer pulsen. det gör jag under alla pass jag kör, då jag blir mer motiverad av at köra lite allt möjligt då jag är där. är det dåligt eller bör jag fokusera på enbart kondition vissa pass och enbart ben/rumpa vissa pass osv?

  En andra fråga, jag har nyligen börjat med pulsklocka och ligger kring 450-500 kcal per pass, och snittpuls på 180. är det bra när man har i syfte att gå ner i fett%. förstår att det är svårt att säga då det spelar roll vad man stoppar i sig under dagen men rent generellt, är det en bra siffra att sträva emot? jag är 170 cm lång och väger i dagsläget 69kg (för mycket fett på kroppen)

  M 2015-01-20 12:42:05
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Okej och ja som du säer är det svårt att säga för mig och kosten kommer ha en stor roll men det du beskriver låter bra så testa och kör 🙂 Lycka till! Kramis

   idawarg 2015-01-20 15:36:35
   Svara
 • Vad bra att du fick en sån fråga och svarade på den. För jag är rädd för att många, många tjejer tror att man helst inte ska äta efter 19:00 och det kan väl kanske stämma om man inte är en aktiv person som rör sig mycket eller om man äter tung mat. Att äta en pizza efter 19:00 tiden kanske inte är det bästa.
  Men att äta SMÅ kvällsmål, något lätt på kvällarna och om man dessutom är aktiv, tränar och har sig, så är det bara superbra och optimalt för bättre sömn, återhämtning av muskler och mycket annat.

  Tack för en superbra blogg!!

  DeMarkey 2015-01-20 12:35:24 http://demarkey.se
  Svara
  • Svar på DeMarkeys kommentar.

   Nj men precis helt rätt! Att äta ordentligt efter träning är ett måste och att äta kvällsmål är inget dåligt! 🙂 Tack snälla 🙂 <3

   idawarg 2015-01-20 15:34:56
   Svara
 • Så himla bra du är med all pepp du sprider!

  Amanda 2015-01-20 12:27:34
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind