Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

LUCKA 20 – DIPS

IMG_9922.JPGIMG_9923.JPG

Idag utmanar jag er att träna en muskel som många tjejer lätt glömmer bort, nämligen triceps (baksidan av armen). Vill ni klara av armhävningar, pull-ups mm. så kan en svag triceps ofta vara boven. Så idag är det dips som gäller. Inta positionen som på bild 1 och spänn bålen. Böj armarna och se till att hålla in armbågarna. Kör 30st X 3 och det kommer bränna skönt! 🙂 Woop!

English: Today I challenge you to train a muscle many girls often forget, triceps (Backside arm). A weak triceps can be the reason why you´re not manage to do a pushup or a pull-up. So today we´re doing some dips. Stand like the position on the first picture and tense your stomach. Bend your arms and keep your elbows near your body. Do 30 reps X 3 and your arms will burn! Woop!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej
  Jag såg dig dansa på Balettakademiens avslutning på dansens hus. Tänkte bara skriva att jag tyckte att det var fantastiskt. Speciellt det moderna. Sen komplimang. Bättre sent än aldrig.

  G 2014-12-21 01:11:14
  Svara
  • Svar på Gs kommentar.

   Hej G och tack snälla vad glad jag blir att höra! Jag har alltid känt mig så dålig på just modernt och sista året på balettakademien valde jag därför moderninriktning och kämpade som bara den. Var livrädd på föreställningarna då jag aldrig innan gjort modernt på en scen så din kommentar gjorde mig verkligen riktigt glad <3 Tack finis!

   idawarg 2014-12-21 10:12:46
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag har precis varit sjuk i ungefär fem dagar med förkylning, feber, hosta och halsont. Under den tiden låg jag i princip bara i sängen och tränade inte alls. Nu har det gått en vecka, jag har ingen feber, inte ont i halsen och mår relativt bättre. Däremot är jag fortfarande förkyld och har inte blivit av med min hosta. Bara tanken på att jag inte tränat på snart över en vecka (brukar annars träna regelbundet 4-5 ggr i veckan) ger mig panik och ångest och känner att jag bara vill ut och springa en mil för att göra av med energi. Samtidigt känner jag mig inte helt frisk så att jag skulle klara av att springa en mil.. Men min fråga till dig är, vad kan/ska man träna nu? Jag är inte sjuk längre men lite förkyld och hostig. Ska jag köra på som jag brukar? Är så rädd att jag blir sämre om jag tränar för hårt och att jag blir sjuk och sängliggandes en vecka till, samtidigt som jag får panik om jag inte tränar snart!!

  Lite flummigt och kanske oklart inlägg, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra haha.. Vilken träning och vad passar bäst att göra när man kanske inte är helt frisk, men ändå inte sjuk..?
  Tack för en super blogg, kram!

  Bea 2014-12-20 20:10:40
  Svara
  • Svar på Beas kommentar.

   Hej fina du! Jag svarar på din kommentar i ett inlägg inom kort så håll utkik 🙂 Kramis

   idawarg 2014-12-21 10:41:42
   Svara
 • Kul! Dips gör jag alldeles för lite av…
  Om man ska vara lite petig är dock triceps inte involverad i något koncentriskt arbete i pullups… I armhävningar och andra pressövningar – absolut! Och då kan verkligen en svag triceps vara begränsande, precis som du skriver Men i dragövningar (pullups = dragövning) är det ryggens stora muskler som är agonister men även skuldra, axel, biceps är involverade – men inte triceps som ju är antagonist till biceps. Ber om ursäkt för denna nörd-viktigpetter-kommentar, men kunde bara inte låta bli…
  Kram och God Jul på dig, tack för en jättejättebra och inspirerande blogg!! 🙂

  Malin B 2014-12-20 18:16:26
  Svara
  • Svar på Malin Bs kommentar.

   Hej malin! Du har så rätt och slarvigt av mig att skriva så utan förklaring. Varför triceps hjälpt mig att klara chins är för att en starkare triceps har hjälpt mig att kunna aktivera ryggen korrekt i andra övningar som gjort att ryggen blivit starkare och jag sedan har kunnat klara av en chin. Men rätt ska vara rätt 🙂 Tack och kram på dig <3

   idawarg 2014-12-21 10:16:01
   Svara
 • Hej! 🙂 såg att Alexandra Bring kommer börja med kostschema och sånt som man kan köpa, har du något liknande? 🙂 Tänkte att eftersom du har erfarenhet av att ha lite problem med magen vilket jag också har så kanske dina kostscheman passar mig bättre! Jobbar du med sånt?

  Alexandra 2014-12-20 15:48:50
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Hej Alexandra! Just nu gör jag endast kostscheman till mina klienter på boot Campen då jag kan göra en lång uppföljning på dem och ändra om kostschemt utefter deras behov. När det gäller magen så kan det vara så många olika saker som är problem och det gäller att analysera vad/vilka produkter som utlöser det hela. Just nu gör jag inte scheman då tiden inte räcker till tyvärr. Kramis

   idawarg 2014-12-21 09:51:54
   Svara
 • Sjukt bra övning! Kör alltid denna fast man egentligen inte vill… 😉 skulle inte du vilja göra ett inlägg om vad du alltid har i ditt skafferi? Skulle vilja få tips på ”bra att ha saker” som man använder till bakning och dylikt 🙂 tack för all inspiration varje dag, även nu i juletider då man helst vill äta socker varje dag 😉 kram!

  Tula 2014-12-20 14:56:18 http://www.gliderfram.blogg.se
  Svara
 • Saknar dina wargpower utmaningar hoppas du drar igång med dem efter jul !

  Ellen Schutz 2014-12-20 14:36:41 http://nattstad.se/eschutz
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind