Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

GÅRDAGENS BENPASS

IMG_9424.JPGIMG_9421.JPG

Igår var jag och körde ett benpass på gymmet. Innan Marbella körde jag 6 veckor med Russian Squat Routine och gjorde framsteg i mina squats. När jag var i Marbella tog jag 2 veckors vila från squats då det ej är bra att köra programmet 2 gånger på raken. Men jag saknade det så mycket så nu har jag dragit igång med det igen med ett nytt mål och lite tyngre vikt. Igår var mitt andra pass på mina 6 veckor och det känns bra att vara igång igen! Nedan kan ni se passet jag körde igår…

English: Yesterday I did a leg workout at the gym. Before I went to Marbella I did a 6 weeks squat routine and made progress with my squats. When I was in Marbella I took 2 weeks rest from squats because it´s not good to do the program 2 times a row. But I missed my squats so much and now the Russian squat routine is on again and yesterday I did my second workout on the program of 6 weeks with a new goal. Below you can see the workout I did yesterday.

LEG WORKOUT

10 min cross trainer warm up

10 squats 20kg X 2

3 squats 45kg X 6

Superset: 10 lunges 40kg + 15 side walks with rubber band X 3

10 Back extensions 10kg X 3

12 leg extensions 35kg X 3

10/leg one leg hip lift X 3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Ja förklara gärna vad superset är! Har ingen koll på det! 🙂
  Och är nyfiken på squatrutinen, vart hittar man den?
  Tack för en fin blogg!

  Johanna 2014-10-30 22:22:30 http://livehealthyandorganic.blogg.se/
  Svara
 • Har också haft paus från squat rutinen men ska börja på den igen nästa vecka. WEHO, längtar! den är så kul och det är så härligt att känna sig starkare och starkare!

  Mikaela 2014-10-30 22:15:02 http://www.mikaelaryden.com
  Svara
 • Hej Ida,
  Jag har från fler håll hört att det inte är bra att äta frukt efter klockan 3 på dagen och även att man endast ska äta banan i samband med träning?! Skulle uppskatta om du svara på ifall detta stämmer! Har alltid trott att frukt varit ett bra alternativ till snack nämligen..

  Jacqueline 2014-10-30 21:54:46
  Svara
  • Svar på Jacquelines kommentar.

   Haha ok, varför just inte efter kl 15. Frukt är lika bra dygnet runt 😉 Jag äter 1-2 frukter om dagen och för mig är det en bra källa till kolhydrater. Allt beror på hur din kost ser ut i övrigt. Men 1-2 ekologiska frukter om dagen som mellis eller som kolhydratskälla i frukost, lunch eller middag är toppen. Kramis

   idawarg 2014-10-31 10:00:48
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Lol ekologiska 😀 It’s a way of farming and growing, there’s absolutely NO evidence eco/organic products would be better for health than non-organic products. I don’t want to be mean but I hate it when so called professionals blindly believe what they are told by the media and ”authorities” and then shut off completely for any new information or even RESEARCH.

    gen 2014-10-31 11:07:02
    Svara
 • Vad har du gått för pt utbildning? Har du någon du kan rekommendera?

  Lovisa 2014-10-30 21:33:26
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Jag har gått på http://pt-school.se
   Supernöjd då det är en av de tuffaste utbildningarna 🙂
   Kram Ida

   idawarg 2014-10-31 09:58:43
   Svara
 • Hej Ida!

  Jag jobbar 7-15 och har ett fysiskt krävande jobb där jag står hela dagarna och blir väldigt trött i benen. Jag är alltid slut i benen när jag kommer hem från jobbet och benen känns för trötta för att orka sig igenom ett benpass på gymmet (då jag vill köra mestadels ben och sätesstyrka och även springa en hel del). Hur ska jag göra för att mina ben ska orka med? Nu är min enda chans på helgen även om jag ibland plågar mig iväg till gymmet efter jobbet så blir passet ofta segt då jag är så slut i benen. Jag vill ha mer tid till träningen och framförallt lägga in fler benpass. Benpass två dagar i rad känns inge bra heller, jag vill helst ha åtmintonde en dag mellan benpassen därför går detta inte ihop och jag måste hitta något sätt så att mina ben orkar med både jobb och träning. Har du några tips? Tack för en fin blogg, kram!

  Linn 2014-10-30 20:05:00
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Hej Linn och tack för din kommentar! Jag förstår ditt problem då jag tidigare också haft jobb där jag stått 14 timmar i sträck. Benen blir trötta men hur konstigt det än låter så gör styrketräning för benen att det blir lättare. Att köra 1-2 benpass i veckan kommer göra dig gott. Jobbar du mån-fre så kan ju söndagen vara en bra dag att köra ett riktigt tungt benpass då du kanske kan vila benen på lördagen. Sedan kan du senare lägga in ett pass på tex ons eller tor. Kram Ida

   idawarg 2014-10-31 09:57:38
   Svara
 • Vad duktig du är som tränar så hårt! Innan jag fick barn gick jag oxå på gym flera gånger i veckan men nu tränar jag hemma istället. Men jag saknar gymmet väldigt mycket men det får bli senare i livet när ungarna blir större.
  Mvh http://starby.devote.se

  Anette Starby 2014-10-30 19:45:18 http://starby.devote.se
  Svara
  • Svar på Anette Starbys kommentar.

   Tack så mycket. ja det är enklare att få till det om man kommer iväg. Vill du träna hemma så testa mina träningsprogram jag lagt upp på youtube http://youtube.com/idawarg

   Kramis

   idawarg 2014-10-31 09:54:53
   Svara
 • Hej Ida!
  Vore jättekul om du kunde förklara de olika övningarna då man gärna vill prova dina pass, har ingen aning om vad leg extensions är t.ex. 😛
  Har också en fråga till dig, har du något tips på vitaminer/tillskott m.m. som är bra för hyn?
  Kram!

  jeanette 2014-10-30 19:04:04
  Svara
  • Svar på jeanettes kommentar.

   Absolut ska försöka fota alla och lägga ut förklaring 🙂 Gör ett inlägg med bra tillskott för hy och hår Kramis

   idawarg 2014-10-31 09:18:30
   Svara
 • Vad menas med superset? 🙂

  vanja 2014-10-30 18:31:36
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind