Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

OM MITT ALLERGITEST – IMUPRO

IMG_9729.PNG

svar på kommentar

Hej Ida!

Vilket tempo du lever i, häftigt att du orkar med! Har ganska nyligen fastnat för din blogg (som för övrigt är superbra) och under lite det där testet du gjorde som skickades till Tyskland. Mäter det bara allergier eller även intolerans och ämnesbrister? Har förstått att det är väldigt dyrt. Blev genom min egen träning erbjuden att göra något liknande för ett år sedan och det skulle kosta 5000kr, vilket som student var lite för saftigt. Vad kostar det testet du tog? Skulle vilja få lite bättre koll på min egen situation innan jag börjar utesluta saker och äta vitaminer, så känner att det kanske är värt det nu :)

Keep up the good work!
Ida

SVAR: Hej fina du och tack snälla vad kul att du hittat hit! Tar upp frågan här då många undrat om allergitestet jag gjort som jag skriver om i min app på Mikz. Testet heter ImuPro och är ett vetenskapligt bevisat allergitest. Jag tog ett blodprov hos min naturläkare som sedan skickade det till Tyskland och sedan får jag vägledning om hur jag ska bli äta för att bli av med allergierna av min naturläkare. Jag har precis börjat min nya diet och det är riktigt svårt och utmanande då testet visade att jag hade en ovanlig allergi för ett speciellt protein som finns i typ allt jag brukar äta. Men jag gillar utmaningar och det här har tvingat mig att hitta nya matvaror och testa nya rätter och att äta mer strukturerat efter ett schema. Jag har kört i 3 dagar och måste säga att det känns riktigt bra. Vill man följa min allergiresa/behandling så skriver jag dagligen om det i min app på Mikz. (Ladda ner den gratis här eller skicka ett sms med texten wargpower till 72722)

Testet är endast allergitest och kostar 5000kr. Tyvärr kan jag ej ge ut kontaktuppgifter till min grymma läkare då han är överbakad. Men jag är säker på att man kan göra ett ImuPro-test på andra sätt i Sverige. Är det någon som vet så tipsa gärna i kommentarerna nedan. Alla människor borde göra ett sådant test då man genom att undvika saker man är överkänslig mot kan få en bättre hälsa på många olika sätt. Förutom allergitestet har jag också gjort en hårmineralanalys där man får reda på obalanser i vitaminer och mineraler och om man har gifter i kroppen. Googla på hårmineralanalys så kommer det upp ställen där man kan beställa en. Att göra en sådan analys innan man självmedicinerar med vitaminer och mineraler är grymt bra!

Hoppas du fick svar 🙂

Kram Ida

English: Question/answer in swedish. Use google translate.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Hejsan
  Jag undrar hur ditt resultat blev efter detta?
  Blev du bättre i magen?
  Mvh Maria

  Maria 2017-12-07 12:59:38
  Svara
 • Hej!
  Har precis gjort ett liknande test själv och tänkte höra hur det gick med ditt?
  Har du återinfört allt och märkte du någon skillnad? Du kanske har skrivit om fortsättningen på detta, kunde inte hitta men vore så intressant att höra. Har även hört en del negativt om igGtest (typ att antikropparna bara visar att man varit i kontakt med livsmedlet?!) så är lite kluven om jag ska fullfölja det eller inte. Så vore tacksamt med lite stories from reality och få höra hur det gick sen? Kram

  Egologiskt 2017-08-19 23:54:02 http://egologiskt.nu
  Svara
 • Hej! Jag vill också gärna veta hur Imupro testet gick. Tack på förhand!

  Johan L 2017-04-29 03:09:25
  Svara
 • Hej! Googlade allergier o detta inlägg kom upp. Jag såg att det var gammalt inlägg men undrar då hur det gått??

  Sara 2017-02-14 18:54:56 http://fabulousprincess.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en superbra blogg och för all inspiration du sprider! Allergitestet som du gjort, innebär det att du äter samma sak frukost/lunch/middag just för att äta få födoämnen per dag och få till en rotationsdiet. Spännande och väldigt bra om du kan få resultat! 🙂

  Malin 2014-11-19 17:07:12
  Svara
 • Jag ville också göra testet för jag har IBS och Behetrews sjukdom. Så jag gick till Naturhälsa vid Odenplan. De rekomenderade att jag skulle ta denna allergitest. När jag kom hem så googlade jag lite först.

  Se artikeln nedan. Det är ingenting som jag rekommenderar. Det är ren fusk de håller på med!

  http://www.expressen.se/nyheter/sophie-lurades-pa-tusentals-kronor/

  http://www.expressen.se/nyheter/terapeuten-erkanner-det-ar-hokus-pokus/

  Agata 2014-11-01 08:11:13
  Svara
 • Har läst en del om den sortens IgG test som du gjort, och som ett tag varit väldigt poppis i USA. Tror man ska vara lite skeptisk, skickar med en artikel om IgG test som kan vara värd att läsa. http://www.sciencebasedmedicine.org/igg-food-intolerance-tests-what-does-the-science-say/
  Har själv inte testat mig, men hade gärna hittat en universallösning på mina magproblem. Dock lever vi i en värd där många vill göra sig pengar på andras problem och lidande. Det är ju inte direkt billiga test. Ska bli spännande och se om du upplever några resultat! 🙂

  Hanna 2014-10-31 18:59:25
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Ja absolut ska man vara skeptisk till allt och då även forskning som görs på olika metoder. Jag har testat och kommer säkert testa fler metoder. Ångrar inte att jag testat en enda en då jag varje gång kommer framåt och lär mig nya saker om min kropp. Angående allergitestet ovan så har jag precis börjat på min rotationsdiet och så lugn som magen varit de 5 dagar jag kört har den inte varit sedan jag kan minnas. De saker jag är överkänslig mot har jag också misstänkt själv så jag var inte chockad när jag fick testet utan mer glad då jag nu fåt det på papper och det blir lättare för mig att sluta överkonsumera dem. Jag menar skolmedicinen är ju oftast helt värdelösa på att hjälpa till med magproblem och det är för att det är mer avancerat än att ge ut piller för att bota biverkningar. Det kan ta många år att lösa men jag är helt säker på att det finns en lösning på alla magproblem. Har man en balans i mineraler, vitaminer, får ut gifter ur kroppen, stressar ner och undviker att äta sådant man är överkänslig mot så tror jag att man kommer ha en bra fungerande mage. Dock så är det enklare sagt än gjort.

   Det som expressen och andra skrivit om detta test ska tas med en nypa salt också. Jag känner många som blivit hjälpta av att göra detta test och jag är medveten om båda sidor men nu ska jag testa detta och jag kommer gå all in. Hjälper det mig så är jag evigt tacksam och vad än någon journalist på expressen (som inte ens testat behandlingen) eller vad någon forskare än säger så kommer jag tro på min egen känsla. Om det kommer funka eller inte för mig får ni ju reda på om ni följer mig.

   idawarg 2014-11-01 08:44:19
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Ja det är ganska sorgligt att den erkända sjukvården vill behandla allt genom att ta bort symtomen med en massa piller… Och sällan går till botten med problemet. Kanske för att det ligger otroligt mkt pengar i läkemedlesindutrin. Om man googlar runt lite finns det väldigt många som tycker att de blivit ”botade” elr bättre efter att ha gjort IgG test. Det enda man kan göra är att test sig fram och ifrågasätta. IBS är ju till exempel en ganska värdelös diagnos.

    Du inspirerar nog många att hitta sin hälsa 🙂 och du gör ett otroligt bra jobb! Jag förstår att en sådan här blogg är ett heltidsjobb när du tar dig tid att svara så utförligt på kommentarer! Blev väldigt glad och imponerad!

    Hanna 2014-11-01 11:00:17
    Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

     Tack fina du för din kommentar och jag kan inte annat än att hålla med i det du säger. IBS betyder irriterad tarm och det kan man nog själv känna att man har utan att behöva gå till läkaren. Tack snälla vad glad jag blir och ja bloggen är mer än heltid. man att kunna hjälpa och inspirera gör det till världens bästa jobb 🙂 Kram på dig <3

     idawarg 2014-11-01 11:10:01
     Svara
 • Spännande! Som läkarstudent blir jag bara lite fundersam, man kan INTE bygga upp en allergi under livets gång då en allergi kräver att du har antikroppar mot det ämnet du ska vara allergisk mot. Du ska därmed ha varit ”allergisk” mot dessa ämnen redan som nyfödd om så är fallet. Allergi triggar immunförsvaret och du får reaktion (svullnad, rodnad osv) då de främmande ämnena uppfattas som antigener och svarar med en reaktion (kan vara rodnad, svullnad, utslag osv). Det du pratar om är en överkänslighet mot ämnen, inga allergier. Glutenintolerans är ingen allergi utan en autoimmun sjukdom. Laktosintolerans är ingen allergi utan du har bara för lite av enzymet laktas som spjälkar disackariden laktos! 🙂 Åh, har svårt att inte vara lite besserwisser ibland. Hur som helst, jättebra blogg!

  Anna 2014-10-31 08:07:54
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna och tack för din kommentar! Det kan man och kalla det allergi eller överkänslighet, spelaringen roll. Det finns olika typer av allergier/överkänsligheter och inom skolmedicinen i Sverige så testar/behandlar man bara en och då typ 1 som ger omedelbara reaktioner och den du beskriver. Läs mer om det här –> http://www.amodomedical.se/imupro-fodoamnesintolerans Kram Ida

   idawarg 2014-10-31 10:23:33
   Svara
 • Oj! Vad galet! Mycket av det där brukar du väl äta som nötter, bär och grönsaker?
  Brukar listorna bli så där långa för de flesta människor?
  Vad händer efter att du har undvikt en del av maten i 2 månader? Får du börja äta det igen sen?
  Varför ska du då undvika den maten för att lite senare kunna äta den igen?
  Spännande! Stor kram och lycka till! Hejar på dig 🙂

  Michaela 2014-10-30 10:31:37
  Svara
  • Svar på Michaelas kommentar.

   Japp jag är allergisk mot i stort sett allt jag brukar äta och det beror på att jag varit allergisk mot gluten och ätit det i hela mitt liv och sedan byggt på mer och mer allergier. Nej de flesta har inte så mycket allergier och jag har en väldigt ovanlig allergi då jag är allergisk mot ett speciellt växtprotein som finns i väldigt mycket. Dock så reagerar jag inte på allt men för att ta reda på vad jag reagerar på så kommer jag utesluta allt för att sedan om någon månad börja lägga in en och en av det på listan för att se hur jag reagerar 🙂 Genom att äta enligt metoden så ska det ta bort inflammationer i kroppen och förhoppningsvis blir jag av med många av allergierna och kan äta allt utan att få ont i magen 🙂 Tack snälla jag behöver all pepp jag kan få 🙂 <3

   idawarg 2014-10-30 10:53:38
   Svara
 • Oj vad mycket saker du ska undvika! 🙁 Finns det något kvar? 🙁 Det ser ut att vara en grym utmaning, önskar dig lycka till! Jag har haft problem med min mage i snart 2 år(var svullen jämt, såg gravid ut på kvällarna). Träffade till slut en läkare som sade att de flesta som har problem med magen har det pga mjölk, på andra plats kommer gluten. Jag hade inte ätit gluten på 6 veckor när jag träffade honom så det var bara att utesluta alla mjölkprodukter också. Jag mår så mycket bättre! Jah önskar dig all lycka till, fortsätt att inspirera!
  Kram Maja

  Maja 2014-10-30 08:23:47 http://aldrigvila.se/majas-kitchen
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Ja det är mycket och jobbigt just nu men förhoppningsvis gör nya dieten att jag kan äta allt igen utan ont i magen 🙂 Ja gluten och mjölk är ofta orsaken till många magproblem. Skönt att du mår bättre. tack snälla fina du! 🙂 <3 Kramis

   idawarg 2014-10-30 10:49:49
   Svara
 • Väldigt intressanta tester, något man borde investera i för sin egen hälsa!

  Johanna 2014-10-30 08:14:34 http://johannagrahn.com
  Svara
 • Jag såg att du skulle börja testa att äta yoghurt till frukost någon gång ibland. Jag undrar vilket märke eller vilken sorts produkt du kommer köra på? Jag köper bara naturell yoghurt/kvarg, men vilket märke innehåller mest protein och minst tillsatt socker?

  Stort lycka till på din nya diet, den verkar väldigt utmanande! Men du kommer säkert klara det, du verkar väldigt målinriktad och fokuserad. Kram

  Hanna 2014-10-30 05:27:04
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Ja, var 4e dag ligger yoghurt med i mitt schema. Jag äter fullfet ekologisk turkisk yoghurt. Tror det var från Lindahls. Men välj en ekologisk naturlig 🙂 Kram

   idawarg 2014-10-30 10:47:05
   Svara
 • Hej! Vill bara säga att du inspirerar mig mycket när det gäller träning! Tack för en bra blogg med inspiration! På matsidan är jag tyvärr mycket mera skeptisk som jag alltid blir när folk har en övertygelse om en diet som är oerhört krånglig. Det känns som om många unga tjejer som tränar komplicerar till sina liv oerhört med diverse dieter någon salvekvackare sålt in. Den här metoden tror inte ens svenska allergiläkarna tror på, jag tror inte de är rädda för att ta till sig nya kunskaper om vetenskapligt stöd finns. Tills vidare är det folk som tjänar bra med pengar på sånt här –> http://www.expressen.se/nyheter/terapeuten-erkanner-det-ar-hokus-pokus/
  Det är inte min mening att enskilt kritisera dig Ida, mår du bra av dina metoder så är det jättebra, jag tycker mest det är synd att du inte tar upp de vetenskapliga svagheterna hos dina dieter. Många unga tjejer påverkas nog av vad du skriver.

  Emma 2014-10-29 23:03:18
  Svara
 • Det här har jag verkligen velat göra under lång period men aldrig tagit tag i det. Var du inte rädd innan du fick dina resultat? Jag menar, det är ju en ganska lång lista på saker man ska undvika eller utesluta helt. Är det mycket som du saknar i din kost eller är du så beslutsam och disciplinerad att du kan hålla dig undan alla dessa livsmedel?

  Ha det gott:)

  Isabella 2014-10-29 20:44:11 http://www.bellifit.shapemeup.se
  Svara
  • Svar på Isabellas kommentar.

   Jag var mest rädd för att provet inte skulle visa några allergier. Nu när jag fick så mycket så vet jag varför min mage krånglar/krånglat så mycket och redan efter 3 dagar med nya kosten känns det bättre. Eftersom jag är allergisk mot nästan allt jag älskar att äta så är det självklart jättejobbigt just nu men med rotationsschemat så ska jag förhoppningsvis bli av med många av allergierna och kunna äta dem igen utan ont i magen i framtiden. Det gör mig motiverad och taggad på att utesluta dem nu. 🙂

   idawarg 2014-10-30 10:45:26
   Svara
 • Hej Ida.
  Jag blev nyfiken på imupro och efter en googlesökning fann jag följande klipp: http://www.expressen.se/nyheter/terapeuten-erkanner-det-ar-hokus-pokus/
  Det känns tveksamt att lägga så mycket pengar på något som inte är vetenskapligt bevisat kan jag tycka. Speciellt i form av kostillskott med tanke på den brist på kunskap gällande hur olika kost- och näringstillskott påverkar varandra och om de verkligen har någon effekt alls. Visserligen kan jag tänka mig att många upplever skillnad genom förändrad diet, men med tanke på hur stor effekt placebo har visat sig ha är det svårt att säga om det är livsstilsförändringen eller faktiskt bara hjärnan som styr. Vill vi att en diet ska funka gör den ofta det. Kanske strunt samma, mår man bra är det ju såklart bra oavsett vad det beror på!
  När det gäller att avhålla sig från socker och vitt mjöl finns det däremot gott vetenskapligt stöd för att det inte är optimalt att konsumera det i de mängder som vi idag gör. Liksaså finns det gott om stöd för att en växtbaserad kost minskar hjärt- och kärlsjukdomar, cancer osv.
  Alltså, ekologisk, närproducerad, ”ren” och växtbaserad kost (så lite kött som möjligt helst inget alls) får oss människor att leva långa hälsosamma liv. Svårare än så behöver det inte vara! 🙂
  Tack för en bra blogg!

  Johanna 2014-10-29 20:42:24
  Svara
 • Vad häftigt att kunna se allt detta och sen verkligen ta hand om sin kropp ordentligt.

  Jag har en liten fråga just ang träning och kroppen. När jag tränar pass där jag använder musklerna mycket (ex poledance) på kvällar (är hemma runt 20-tiden) så sen när jag ska sova på kvällen får jag ofta frossa och min sambo säger att jag är tokvarm på natten, som om jag skulle ha feber. Jag mår inte dåligt eller så, förutom frossan. Så jag är inte på väg att bli sjuk. Och jag känner mig inte övertränad då jag mår bra på morgonen och inte direkt har någon extrem träningsvärk.
  Kan det bero på att jag tränat för mycket? Även om jag inte känner det i musklerna?

  Therese 2014-10-29 18:27:59
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Ja det är coolt och så glad att jag gjorde det. har en lång och tuff resa framför mig men är taggad 🙂
   Hmm går du på någon diet? En period då jag åt för lite och speciellt för lite kolhydrater så vaknade jag alltid svettig på natten.
   Kan det vara det?
   Kram Ida

   idawarg 2014-10-29 19:23:03
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind