Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VILKA KOSTTILLSKOTT SKA JAG TA?

supplements

1. Multimineral – HERE // 2. Multivitamin – HERE // 3. Chlorella – HERE // 4. Cellenzym – HERE // 5. Lactovitalis – HERE // 6. Inflamino – HERE

Jag vill börja med kosttillskott men vet verkligen inte vart jag ska börja. När jag läser om det du tar och hur bra det funkar för dig så vill jag verkligen börja själv. Dock vet jag inte om det skulle passa min kropp, och hur vet man det? Vad anser du är mest väsentligt? Jag vill hålla mig frisk, vill att min mage och andra inre organ ska må bra samt få resultat inom träningen i form av bla styrka. Finns det andra sätt än tillskotten som man kan ”göra” så man får ut liknande ”resultat” så man inte börjar med allt samtidigt? Lite vägledning hade varit väldigt bra.

SVAR: Hej! Det är inte lätt att veta och ett bra sätt att få reda på brister mm är att göra en hårmineralanalys. Där kan man få reda på mycket trevligt/otrevligt 🙂 Det går att beställa via nätet och man skickar in hår till USA och får sedan provsvar och konsultation av en person här i Sverige.

Att göra en sådan analys kostar ganska mycket och har man inte råd med det så är det bästa att börja ta multimineral och multivitamin som har en jämn balans mellan vitaminer och mineraler. Att börja självmedicinera med enskilda vitaminer och mineraler kan vara dumt då man kan få ännu mer obalans.

Har man problem med magen så kan jag verkligen rekommendera att ta Cellenzym innan varje måltid för att få hjälp med nedbrytning av maten. Sedan är det också en jättebra ide att ta Lactovitalis som är goda magbakterier och även Inflamino som är ett protein som är skonsamt och läkande för magen/tarmarna. De här tillskotten kan man ta utan att veta vad man har för brister.

Kan också rekommendera att ta chlorella som är en naturlig alg som  är en av de nyttigaste födoämnena som finns och är väldigt utrensande.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hur och var gör man en hårmineralanalys? 🙂

  Caroline 2014-10-06 07:59:22
  Svara
 • Hej! Jag har nedsatt njurfunktion och detta gör att jag inte får äta proteinpulver, jag tränar ungefär 6 dagar i veckan ganska tuffa pass och har därför alltid ätit proteinpulver nu måste jag ta bort det ur min kost och även skära ned på protein överhuvudtaget. Jag vill fortsätta träna som jag gör nu men är rädd för att jag inte ska komma någonstans när jag måste dra ned på protein intaget. Har du något tips på protein som kanske inte är så hårt för kroppen? Var kan man hitta protein från annat än kött? Tack för en himla bra blogg!

  Maja 2014-10-03 22:42:38
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   hej fina du och tack för din kommentar! jag tror inte du behöver vara orolig för att du inte ska få i dig tillräckligt med protein. Ät bra mat och varierat så kommer du få i dig allt och nu är det extra viktigt att du får i dig tillräckligt mycket kalorier per dag i form av kolhydrat och fett så det protein du får i dig går till musklerna och inte behöver användas till energi. Kramis

   idawarg 2014-10-04 08:53:19
   Svara
 • Hej ida! Jag kom precis hem ifrån USA där jag i stort sett levt på min nyfunna kärlek acaibowlen. Nu är jag så sugen på att testa göra själv här hemma men vart köper man acai i Sverige? O vilken form av acai är bäst till just detta ändamål? Pulver? Fryst? Skulle bli så glad om du ville hjälpa mig med detta! Kramkram på dig

  Sanna 2014-10-03 16:12:43
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Hej och jag kan helt hålla med dig om kärleken till acai bowl. SÅ gott! Jag tycker det blir godast på fryst och det kan du hitta på utvalda butiker i Sthlm. Kolla macacos hemsida för återförsäljare 🙂 Kramis

   idawarg 2014-10-04 08:50:08
   Svara
 • Hur ställer du dig till en vanlig kost? Allt jag fått höra genom kostrådgivare etc är ett en frisk person inte har någon som helst anledning att ta kosttillskott, det är onödiga pengar. Det är bättre att äta varierat så får du i dig allt du behöver. Grönsaker, kolhydrater, protein och fett i normala mängder. Eller är du HELT för kosttillskott? Jag förstår verkligen om man har brist på någonting men som du skriver är det onödigt att dosera ett visst mineral/viss vitamin för det kan ge obalans. Detsamma med multimineral, behöver verkligen gemene man detta?

  Jag själv är ganska negativ till tillskott över huvud taget vilket du kanske märker. Jag anser att dessa detaljer är onödiga och denna känsla av kontroll leder till (eller jag ska säga KAN leda till) ett osunt beteende.

  Bara en fråga 🙂 Ps. Gillar verkligen din blogg så ta det inte som något dåligt!

  Charlotte 2014-10-03 15:31:00
  Svara
  • Svar på Charlottes kommentar.

   Hej Charlotte och tack för din kommentar! Jätte bra fråga och jag tar inte alls din kommentar som något dåligt 🙂 Svarar på den i ett inlägg så håll utkik 🙂 Kram Ida

   idawarg 2014-10-03 15:53:14
   Svara
 • Hej Ida! Tack för en grym blogg:) Rekommenderar du ekologisk spirulina? Kram!

  Elin 2014-10-03 14:24:12
  Svara
 • OM man vill ska välja mellan multiminrel och multivitamin, vilken rekommenderar du då? Och vad är skillnaden mellan dem?

  Kram till dig bäst Ida!!!

  Maria 2014-10-03 07:50:47
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Oj svårt, det beror på vad just du är i störst behov av men ofta är mineraler något som maten är fattig på och som går åt när vi tränar, stressar, svettas osv. Så att ta tillskott på mineraler är topp 🙂 Kram på dig <3

   idawarg 2014-10-03 09:30:24
   Svara
 • Står det på burken hur mycket man ska ta varje dag eller ska man testa sig fram? 🙂
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2014-10-03 07:18:56 http://healthymaja.devote.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind