Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DEN NYTTIGA KOKOSOLJAN

bild

Något som varje människa borde ha hemma är den magiska kokosoljan som är fylld med bra fetter, vitaminer och mineraler. Nu pratar jag inte om den som finns i silverpaket i mataffären utan jag menar ekologisk kallpressad kokosolja. Den är så användbar och jag har den till typ allt! Jag steker i den, har den istället för smör på mackan, bakar med den, har den i smoothies, i gröten, använder den som massageolja, har den på hårtopparna, som solskyddsfaktor och som  nattkräm. Ja kokosoljan går varm här hemma minst sagt! Haha.

Min absoluta favorit är Holistics kallpressade kokosolja som ni hittar –> HÄR. Bra kvalité och en burk räcker i flera månader.

English: Something everyone should have at home is the magical organic cold pressed coconut oil that contains good fats, vitamins and minerals. I use it to everything! When I fry in it, have it instead of butter on bread, bake with it, have it in smoothies, on my oatmeal, using it as a massage oil, have it on my worn hair ends, use it as a sunscreen and face night cream. Coconut oil is the best! Haha. My favorite is Holistics Coconut oil and you can find it –> HERE

(Inlägg i samarbete med Holistic)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Heej, det skilkjer sig mkt i pris mellan Holistic och Organic Coconut Oil från fitnessguru.com.
  Holistic 198kr/500ml. Fitnessguru.com 99kr/550ml. Den från Fitnessguru är också ekologisk.
  Är det någon större skillnad på dem?
  Eller är det en ”märkesgrej”, Holistic lite dyrare helt enkelt? 🙂
  Jag är så dålig på läsa/förstå innehållsförteckning så nyfiken om det ”gömmer” sig ngt dåligt med den fr Fitnessguru?

  TACK!!!! (Jättebra och inspirerande blogg!!)

  Anna 2014-09-17 11:28:15
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Jag har inte koll på hur FG producerar sin men vet att själva tillverkningen är viktig att den är rätt för att oljan ska vara nyttig. Jag har inte koll på vad skillnaderna är men priset brukar vara ett kvitto på vilken kvalité produkten håller. Kram Ida

   idawarg 2014-09-17 14:27:52
   Svara
 • Hej Ida!
  3 frågor; Hur navänder du kokosolja i smoothie utan att den stelnar och ”klumpar” sig?
  Om du använder den till så mkt hur frå du den at vara så länge som ca 1 mån?
  Hur mycket har du i en smoothie tex?
  Tacksam för svar!
  Ha det så bra fina du @~>~

  Sabina 2014-09-16 19:54:34
  Svara
  • Svar på Sabinas kommentar.

   Jag mixar den, funkar toppen i min mixer. Den är dryg och man behöver inte så mycket åt gånger. Har ca 1 tsk-1msk i en smoothie. Kram Ida

   idawarg 2014-09-17 14:25:11
   Svara
 • Hej! Jag har nu läst din blogg i kanske en månad. Jag har gått bak jag vet inte hur många sidor i arkivet och även kollat på dom flesta av dina träningsfilmer. Jag började att träna med pt i början på juli. Hon hjälper mig jättemycket. Men även du har hjälpt mig så mycket! Jag har lärt mig massor om kosten (vilket har varit lite krångligt för mig det senaste halvåret.)
  Det jag egentligen ville säga var att jag idag för första gången klickade in i detta inlägg och läste kommentarerna. Och hur glad blir man inte när man ser att även du är aktiv och svarar på våra kommentarer! De är inte många bloggare som gör det. Om man nu ser någon svara så är det oftast på en kommentar där bloggaren vill försvara sig. Du är en fantastisk inspirationskälla och man blir bara glad över att gå in här hos dig! Du är så duktig på det du gör!!

  Jenny 2014-09-16 15:59:44
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Hej Jenny och tack snälla för din kommentar vad glad jag blir 🙂 <3 Försöker lägga så mycket tid jag hinner för att svara på kommentarer då jag tycker det är viktigt och jag gillar att ha en dialog med er läsare 🙂 <3 Kram på dig

   idawarg 2014-09-17 14:23:51
   Svara
 • Jag har sett att t.ex. Biofood har kallpressad kokosolja utan smak. Jag fattar dock inte riktigt hur dom får bort smaken, behandlas den på något sätt så att den inte är lika bra då? Har nämligen väldigt svårt för smaken (all kokossmak) men gillar ju alla dess fördelar! 🙂 Vet du något om det?

  Alexandra 2014-09-16 14:23:35 http://tenderlyn.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Jag förstår och jag har faktiskt samma fundering som du. Ska försöka ta reda på det på något vis 🙂 Återkommer. Kramis

   idawarg 2014-09-16 15:10:17
   Svara
 • Finns det någon smakfri kokosolja? Klarar inte av kokossmaken :S

  Angelica 2014-09-16 12:51:28
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag undrar om du skulle kunna skriva ett inlägg om hur man ska tänka när man planerar och lägger upp sin träning för en vecka.
  Har tidigare kört mest pass på gym men nyligen blivit lite frälst av styrketräning och undrar nu hur jag ska tänka när jag planerar min träning för en vecka framåt men styrketräning samt kondition.

  Ex om man tränar styrketräning för ben en dag, vad är smart att köra dagen efter då osv.
  Om man har kört tung styrketräning för ben en dag och tänkt köra tabata dagen efter men vaknar upp med rätt grov träningsvärk, ska man köra på då eller bör man vila benen och köra något annat?

  Är lite lost i hur man ska tänka i detta och få träningen att gå ihop under en vecka och tror inte jag är ensam om detta. Vill också tacka för den BÄSTA BLOGGEN, du är så jäkla grym!!!

  Linnea 2014-09-16 12:03:39
  Svara
 • Ida, din blogg är så jäkla bra. Såfort jag blir tveksam på någonting angående träning och kost så kikar jag in på din blogg. Dessutom att jag aldrig lämnar din blogg utan ett leende på läpparna. Du är så jäkla grym, och jag tycker om dig så mycket! Men varför funkar inte kokosoljan som finns i matbutik? Jag köper nämligen det då mina föräldrar vägrar att köpa annat kokosfett. Lite frustrerande nämligen. Ha en superfin Tisdag. Kram Kram 🙂 <3

  Hanna 2014-09-16 11:17:43
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej Hanna och tack snälla fina du för de orden! Det glädjer mig verkligen att höra <3 <3 Det finns kallpressad kokosolja från tex. Kung markatta att köpa i en del matbutiker och den funkar toppen den med eller vilken kallpressad ekologisk kokosolja som helst. Det jag menar är det där kokosfettet som är i silver förpackning typ vid margarin och smöravdelningen. Den är inte bra. Kram Ida

   idawarg 2014-09-16 15:07:45
   Svara
 • Hej Ida. Jag undrar om du gått någon utbildning inom hälsa, kost eller liknande? Om inte, hur kommer du på alla olika recept och tips på mellanmål, lunch, ”godis” mm? Jag känner att jag vill kunna mer om bra mat men vet inte hur jag ska lära mig det. Jag sökte en distansutbildning inom kost vid träning men kom tyvärr inte in. Jag tror att jag lider utav ibs också, så vill ge min mage vad den beböver för att vara lugn. Men det är svårt. Har du något tips på kosttillskott eller så som kan hjälpa tarmen att läka? (Såg att proteinpulvret du tipsade om hade bra verkan på tarmslemhinnan, men finns det något annat som bara fokucerar på bättre tarmslemhinnan?)
  Super tacksam för svar!

  sofia 2014-09-16 10:10:16
  Svara
  • Svar på sofias kommentar.

   vad var det för kurs du sökte? 🙂

   elvira 2014-09-16 11:11:34
   Svara
  • Svar på sofias kommentar.

   Hej Sofia! Jag är tbildad PT där vi även fick med kostdelen men ej med recept och sådant. Har också gått många vidareutbildningar, kurser, workshops mm för att skaffa mig mer kunskap både om kost och träning. Men det mesta har jag lärt mig av att experimentera mycket själv i köket. Har också en mamma som är superduktig på att laga mat och brukar ringa henne om tips. Jag har själv letat efter bra kostutbildningar men i mina ögon finns ingen i Sverige som håller måttet utan jag lär mig mycket mer ovh bättre saker av att gå kurser hos mina sponsorer Holistic, prata och diskutera med alla kunniga människor jag har runt omkring mig och att läsa bloggar och kolla youtube,

   Men har man ingen grundutbildning i näringslära så skulle jag rekommendera att läsa en sådan kurs så man får baskunskapen och sedan kan du pyssla ihop din egen utbildning med kurser och workshops så kommer du att hitta din inriktning och kanske hitta en utbildning som passar dig 🙂 Du kan ju alltid börja med att laga mina eller andras recept och testa dig fram. Kramis

   idawarg 2014-09-16 10:30:43
   Svara
 • Jag har alltid en burk med kokosolja hemma, tycker det är så bra! Älskar att ha det på mackan då det är mycket godare än vanligt smör tycker jag! 🙂
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2014-09-16 09:58:19 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara
 • Coconut oil is not as good as it is believed to be… It raises your cholestrol levels like crazy! Believe me, I know…

  Alexia 2014-09-16 09:57:22
  Svara
  • Svar på Alexias kommentar.

   It depends on how much and which coconut oil you use? I think your cholesterol is due to other things.Cholesterol is hereditary and it does not necessarily mean that high levels is dangerous. Look at these 2 movies –>http://www.youtube.com/watch?v=UkhFe7Sb7r4 and http://www.youtube.com/watch?v=DS5wTXhRWMA

   idawarg 2014-09-16 10:24:02
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind