Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

RECEPT PÅ NYTTIGA CHOKLADBOLLAR

IMG_7484.JPGIMG_7488.JPGIMG_7485.JPGIMG_7486.JPGIMG_7489.JPG

Igår gjorde jag de enklaste och godaste chokladbollarna jag någonsin testat och dessutom är de supernyttiga. Måste faktiskt säga att de här är de som smakat mest likt vanliga chokladbollar av de jag testat. De är glutenfria, mjölkfria och sockerfria och dessutom superenkla att göra. Hur grym är inte det?

English: Yesterday I did the best and tastiest healthy chocolate balls I ever tried! I have to say that these are the ones that tasted the most like regular chocolate balls of the ones I tasted. They are gluten free, dairy free and sugar free and so easy to do. Could it be better?

Recept nyttiga chokladbollar: // Recipe helthy chocolate balls:

1dl ekologiska cashewnötter // 1dl organic cashewnuts

1dl ekologiska dadlar // 1dl organic dates

0,5dl ekologisk kakao // 0,5dl organic cacao

1msk ekologisk kokosolja // 1tbsp organic coconut oil

1msk mandelmjölk // 1 tbsp almond milk

1msk kaffe // 1 tbsp coffee

1msk kokosmjöl // 1 tbsp coconut flour

1msk havregryn // 1 tbsp oats

1tsk lakrispulver // 1 tbs liquorice powder

 Kokosflingor att rulla i. // Sheddered coconut flakes to roll in.

Lägg alls ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer till en jämn smet. Rulla bollar och rulla bollarna i kokosflingorna. Lägg på en tallrik och in i kylen i 30 min. // Put everything in a boll and mix with a hand blender until smooth. Roll into balls and then roll the balls in the coconut flakes. Put in the fridge for 30 min.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Hej Ida!
  Tack för ett grymt gott recept. Min smet blev dock väldigt kladdig vilket gjorde det svårt att rulla bollar. Provade att ta bort mjölken från receptet och att låta smeten stå lite i kylen innan jag rullade. Det blev bättre, men det gick ändå inte. Har du, eller någon annan, nått annat tips?

  Cassi 2015-01-12 13:55:40
  Svara
 • De här var såå goda! Du har rätt i att de nästan smakar som vanliga också! Tänk om de vanliga caféerna hade sålt sånt här… Smälter du kokosoljan eller tar du den direkt från burken?

  Caroline 2014-10-03 22:11:40
  Svara
 • Hej Ida,
  Stort tack för receptet på nyttiga chokladbollar! Mina barn älskar dem!
  Jag undrar på vilket sätt de är nyttiga, dvs. Om man vill gå ner i vikt, hur många
  Kan man äta om de är köttbullsstora, utan att gå upp i vikt.
  Fungerar de som bra mellanmål?

  Bästa!
  Monica

  Monica Enecrona 2014-09-29 10:33:40
  Svara
 • […] – Nyttiga chokladbollar // <– Healthy chocolate balls […]

  ImActive.se - Ida Warg 2014-09-14 18:04:03 http://idawarg.wearecube.se/2014/09/14/tips-pa-nyttiga-sotsaker/
  Svara
 • De var jätte jätte goda, tack så mycket för receptet! Allting fanns i skafferiet också, till min stora lycka 🙂

  Jeanna 2014-08-22 20:02:18 http://strawberryletterjeanna.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Många av dina recept innehåller kokosolja men jag kan inte hitta det i någon vanlig mataffär. Finns det något annat alternativ som man kan använda istället? Vart kan man annars hitta kokosolja (förutom på nätet)? Tack för en grym blogg! 🙂

  Hannah 2014-08-22 17:08:44
  Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Hej! Kokosolja är i fast form och finns ofta på burk, inte flaska. Står inte heller alltid bland vanliga oljor som olivoljan… Hoppas du hittar 🙂

   Anna 2014-08-23 15:44:41
   Svara
 • Hej Ida!

  Tack för en bra träningsblogg och många gluten- och laktosfria recept! 🙂 Jag har några frågor som jag har funderingar över.. Jag skulle behöva din hjälp 🙂

  Det är nämligen så att jag vill äta god och smakrik mat, men alla kryddpåsar (tex. tacos, chili con carne etc..) och buljonger är dåliga (massa socker, E- ämnen osv). Och så har jag dålig fantasi när det kommer till kycklingrätter, det blir ofta tråkigt och smaklöst. I min kost undviker jag så mycket som möjligt att äta socker, fett och dåliga ämnen. Håller mig till proteinrik mat och kolhydrater endast på förmiddagen före ett träningspass. Äter stora mängder mat då jag tränar mycket av LesMills pass och även styrka i gymet. Här kommer då mina funderingar..

  1. Vad är ditt tips till bra/nyttiga kryddor och buljonger?
  2. Tips på goda maträtter med kyckling?
  3. Hur mycket påverkar det mina resultat om jag tar en godispåse i månaden egentligen om min vardagliga kost är bra/nyttig?

  Tack!

  Helen 2014-08-22 00:31:00
  Svara
  • Svar på Helens kommentar.

   1. gör det själv. Krydda med rena kryddor och gör din egen tacomix. Googla recept. Använd även färska kryddor och lime, ingefära, chili mm.
   2. kolla mina recept. har en spenatgryta med kyckling som är galet god 🙂
   3. går inte att svara på men antagligen inte mycket 🙂
   Kram ida

   idawarg 2014-08-22 15:26:57
   Svara
 • Kan man byta ut kokosmjöl mot nån annan sorts mjöl, typ nyponskalsmjöl? 🙂

  Sanna 2014-08-21 22:47:39
  Svara
 • Ser otroligt gott ut, måste testa!
  Läs gärna min blogg, mycket mat, träning och skidåkning!
  http://claras.devote.se

  Clara Sjölund 2014-08-21 21:54:08 http://claras.devote.se
  Svara
 • Except sugarfree they are not, dates, coconut, oats, cocoa, all sugar. Sugar=Carbs plain and simple. So over this ”don’t eat sugar” craze.. People should educate themselves a bit more. Sorry to sound rude but had to spit this out!

  dingding 2014-08-21 20:43:00
  Svara
 • Åh vad gott! Chokladbollar är just det som jag saknar grymt mycket också! Då jag tyvärr är allergisk mot nötter/mandel, vad kan då passa bra att byta ut de båda till? Kram!

  Jenny 2014-08-21 20:17:41
  Svara
 • Hej Ida. Jag vill verkligen börja äta bättre då jag känner att min kropp mår mycket bättre utav det och att jag klarar lite mer än vanligt. Men när jag söker på nyttiga snacks eller någon mat rätt så är det oftast med fisk eller nötter, inga problem för vissa. Men jag extremt allergisk mot just fisk och nötter och har jätte svårt att hitta några bra recept. Kan du hjälpa mig? Med några mattips och snacks, eller länka till en bra hemsida, svara gärna i ett inlägg eller så kan du mejla mig. Skulle verkligen uppskatta det, jag skriver med min mejl så bara du kan se det. Tack på förhand. / Mathilda 🙂

  mathilda 2014-08-21 20:10:27 http://nattstad.se/mmathildaa
  Svara
  • Svar på mathildas kommentar.

   Hej fina du! Ofta kan du byta ut nötterna mot tex frön istället och fisken kan du ju bara byta mot tex kyckling. Du hittar massa recept här på min blogg under hedern i kategorin recipe och fler kommer 🙂 Kramis

   idawarg 2014-08-22 15:23:25
   Svara
 • Gott! Du har havredryck på bilden men menande du ändå mandelmjölk? Jag tror det blir gott om man mixar allt men bara blandar i havregynen så det inte bara är som en smet i.
  Ska kanske prova om de inte smakar ”för nyttigt heller”, låter så gott med lakrits i!

  Mia 2014-08-21 20:03:50
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Ja jag tog mandelmjölk men det funkar lika bra med havre eller annan mjölk också 🙂 Jag tycker inte de smakar nyttigt så testa, supergoda 🙂

   idawarg 2014-08-22 15:21:39
   Svara
 • Mmm gott =)

  Jessica 2014-08-21 18:44:06 http://lifetale.blogg.se
  Svara
 • Gud så gott! Tror du det blir gott att rulla dem i hampafrön? 🙂
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2014-08-21 18:37:57 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind