Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

UNDERBARA RYGGTRÄNING

IMG_7441.JPGIMG_7438.JPGGod underbar morgon och träningsvärk i ryggen! Haha underbart! Ni som följt mig vet att jag haft problem att hitta kontakten med just ryggen men för ca 10 månader sedan så började jag med ett rehabprogram och nu jäklar får jag grym kontakt med ryggen i nästan alla övningar vilket känns fantastiskt!

Igår körde jag ett köttigt ryggpass med mina squats som uppvärmning och efter det mötte jag upp Alexandra för häng och mysmiddag. Så glad att jag hittat denna fina vän <3

Good Morning and hello to you muscle soreness! Haha wonderful! You who have followed me knows that I have had problem to find contact with my back but 10 months ago I started with a rehab program and it has really worked. Yesterday I did my squat routine as a warm-up and after that a nice back workout. Then I met up Alexandra for dinner. So glad that I found this wonderful friend <3

Gårdagens pass: // Yesterdays workout:

10 squats 20kg X 2

2 deep squats 40kg X 6

5 eccentric chins X 4

Triset: 12 ”Svärdet” + 10 one arm rotation Cable cross 15kg + 10 one arm lat pulldown 7kg X 3

15 Back extension X 3

10 wide lat pulldown 35 kg X 3

5 lat pulldown supinated grip 45kg X 3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hej! Först vill jag tacka för en extremt inspirerande blogg, du är grym!! 😀
  Jag har haft galna muskelknutar vid höger skulderblad ett tag och jag varit hos naprapaten två gånger men det släpper liksom inte! Gör ju så sjukt ont att man knappt kan sova. Jag bara undrar ifall du skulle kunna ge ett tips på övningar som man kan träna hemma för att stärka just musklerna i ryggen vid skuldrorna? Jag har inget gummiband eller liknande men det går ju att fixa om det skulle behövas 🙂 Tack på förhand! kram 😀

  amanda 2014-08-20 17:38:48
  Svara
 • Ja! Jag vill också gärna ta del av ditt rehabprogram för att få lite inspiration. behöver verkligen stärka upp mina ryggmuskler och tycker att de är svåra att träna. Tack Ida för en inspirerande blogg!

  Mnda 2014-08-20 16:49:57 http://lifebymanda.wordpress.com
  Svara
 • Känner verkligen hur mycket jag saknar träningen nu,- speciellt styrketräningen! Att bli starkare ! Kram 🙂

  Vägen från anorexia 2014-08-20 14:01:42 http://lillmaddes.blogg.se
  Svara
 • Hej! För det första, du är grym! För det andra, skulle du inte kunna dela med dig av detta rehabprogram du pratar om? Jag har ryggproblem och värk på grund av att jag är för svag där, och skulle verkligen behöva träna upp den, jag gör så gott jag kan på gymmet men jag har riktigt svårt att hitta kontakt och utvecklas 🙁
  Tack för en grym blogg och daglig motivation! 😀

  Elvira 2014-08-20 11:50:43
  Svara
 • Bra pass och grymma övningar! 🙂

  sofienordberg.se

  Sofie 2014-08-20 11:08:52 http://sofienordberg.se
  Svara
 • Hejhej! Har en liten fråga! Jag har ett väldigt aktivt jobb, där jag cyklar om dagarna från 8 till 4 (brevbärare). Är ganska trött efter jobbet och jag undrar hur mycket jag borde träna på gymmet? Behövs det eller är jag redan så pass aktiv att jag inte behöver gymma superofta? Kanske mer styrketräning isådanfall kanske?
  Tack för en suuuperbra blogg också! Du verkar som en så härlig person <3!

  Anonym 2014-08-20 10:24:39
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Hej! Jobbade själv som brevbärare förut och ett tips är att lägga några minuter per dag på att stretcha höftböjarna! Det är annars lätt hänt att de blir tighta och överansträngda hos brevbärare då vi springer med saker i famnen, på dåligt underlag samt upp och ner för trappor och dessutom cyklar en del. Höftböjarna får liksom aldrig riktigt slappna av och extendera till sin fulla längd. Gör dem en tjänst och sträck ut dem ordentligt efter rundan så att de stackarna får lite motvikt mot den flexerade positionen de ofta är i, även om du inte upplever att du har några problem. Det är nämligen förjävligt att vara brevbärare när det plötsligt under en runda smäller till och det känns som om någon kör en kniv in i höften på dig för varje steg du tar. Trust me… 😉

   Emy 2014-08-20 21:29:11
   Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Hej fina du och tack snälla <3 Jag förstår och om du inte har specifika mål med träningen så räcker den motionen men skulle även lägga till 1-2 pass med styrketräning för att störka upp speciellt ryggen.
   Kram Ida

   idawarg 2014-08-20 11:17:14
   Svara
 • Jag har lite samma problem, många älskar ju att träna rygg men det är helt klart min värsta muskelgrupp. Axlar däremot, love, love att pusha dem. Underigt. Kanske är rehabprogram lösningen även för mig!

  uppochhoppa 2014-08-20 08:24:05 http://uppochhoppa.se
  Svara
  • Svar på uppochhoppas kommentar.

   Ja jag förstår och så var det för mig innan men så kul när man väl får kontakten. Man måste kämpa och hitta rätt övningar. Ge inte upp! Kramis

   idawarg 2014-08-20 11:18:20
   Svara
 • Hej Ida!

  Fantastisk och inspirerande är du och din blogg 🙂
  Jag har en fråga som jag hoppas att du kan svara på. Jag tycker om träning, men skulle vilja träna mer. Tränar nu ca 3 dagar/vecka, men vill gärna träna 5 dagar/vecka samt träna hårdare pass. Problemet är att tiden inte verkar räcka till. Saker kommer emellan och gör att träningen inte hinns med, t.ex. träffa kompisar, hänga med pojkvän och sånt. Är dessutom förkyld med halsont rätt ofta, vilket gör att träningen hamnar i kläm.
  Min fråga är 1. Hur gör du för att kombinera träningen och det övriga vardagslivet (d.v.s. träffa kompisar och sånt)? 2. Varje gång jag börjar komma igång med träningen blir jag sjuk, hur gör du för att hålla dig frisk?

  Vore jättesnällt om du kunde svara! Du är grym 🙂

  Helena 2014-08-20 08:08:04
  Svara
  • Svar på Helenas kommentar.

   Hej fina du och tack för kommentaren <3 Har du läst mitt inlägg nedan om hur man håller sig frisk? 🙂 Där står det hr jag gör 🙂
   Jag prioriterar vänner högt och kan absolut ställa in ett träningspass för att vara med en vän om så behövs. Annars funkar det bra. Träffar vänner på fika, lunch under veckan och även under helgerna blir det mycket vänner och många av mina vänner tränar så det är ofta vi tränar tillsammans 🙂 Kanske kan du få med dina vänner på ett träningspass? 🙂 Kramis

   idawarg 2014-08-20 11:22:12
   Svara
 • Vart kommer kläderna ifrån!

  Jannike 2014-08-20 07:04:50
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind