Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VILKA LÖPARSKOR?

run baby run

1. Nike – HERE // 2. Puma – HERE // 3. Nike – HERE // 4. Asics – HERE

Igår blev en cardiodag för mig och jag sprang 6km. Försöker att ha en sådan dag minst 1 gång i veckan bara för att få igång blodcirkulationen, upp med flåsat och för att få svettas ut. Det här med löparskor är det mån ga som frågat och det är så svårt att rekommendera då vi alla är olika. Jag själv använder Pumas Faas skor som är nummer 2 på bilden ovan och är supernöjd! Sitter bra på foten och är lätta. Vet att många använder Asics nr 4 och är jättenöjda. Funderar även på att klicka hem nummer 3 för de är inte bara GALET snygga utan ser också väldigt sköna ut. Någon som testat dem? Om inte vad använder ni för löpskor?

Yesterday was Cardioday and I ran 6km. Try to have at least 1 day with cardio a week just to get the circulation and to sweat out. It´s very important to have good shoes and I love Pumas Faas nr 2 on the picture above. They fit well on the foot and are light weight. Thinking about buying the pink nikes nr 3 because I think they are soo nice and they looks really comfortable. Anyone who have tried? If not, what running shoes do you use?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Använd inte nr 4 som löparskor, de är inte uppbyggda för att springa i! De är dock jättebra inomhusträningsskor 🙂 Funkar bra på de flesta pass och i gymmet men inte att springa ute med eller på löpband (endast korta distanser inomhus). Tycker annars Asics funkar toppen om man som jag har lite smalare fot!

  Emelie 2014-08-20 15:55:25
  Svara
 • Tycker adidas gör bästa skorna! de är lätta, mjuka och passar min fot perfekt 🙂

  Annie 2014-08-19 16:32:31
  Svara
 • Yes, jag har nike skon du pratar om. Love it! Bästa skon enligt mig.
  Den är dock för ett neutralt löpsteg, så om man inte har det bör jag inte rekommendera den. Alla borde gå å få utprovat vilket löparsteg man har, annars kommer skador förr eller senare. Finns hos de flesta sportbutiker! Att ha rätt sko är alltså jätteviktigt för att just undvika skador. Skor för tex pronerande har ett stöd på innesidan som hjälper till så att steget blir mer neutralt. Alltså saknar en neutral sko detta stöd.

  Fanny 2014-08-19 14:17:48 http://fannymalmborg.se
  Svara
 • Hej,

  Jag använder ett par asics för pronerande fötter, samt iläggssula då jag pronerar onormalt mycket.
  Det är så himla individuellt, du borde rekomendera alla som vill köpa löparskor att ta en sväng förbi löplabbet. Där får du testa på löpband, de analyserar ditt nedtramp och väljer ut ett par skor för dig. Asbra!

  Cassandra 2014-08-19 14:00:25
  Svara
 • Jag använder Reebok easytone smoothfit och dem är hur grymma som helst! Det känns som att man studsar på moln när man har på sig dem. Skorna har även en speciell sula som gör att rumpan får mer träning vid löpning, om det är sant vet jag inte men skulle varmt rekommendera reebok easytone!

  Sofia 2014-08-19 13:54:26
  Svara
 • Jag använder Asics neutrala löpsko. Efter att jag hade problem med mina benhinnor så gick jag till Intersport och de fixade både sulor och rätt typ av sko till mig! 🙂 Nu är problemet med benhinnorna helt bortblåst 🙂

  Neta 2014-08-19 12:33:26 http://netas.nu
  Svara
 • Jag är själv sugen på att köpa nr.3. Testade dem i butik och tyckte de var otroligt sköna! Kram!

  Eira 2014-08-19 12:02:47 http://www.fashionwardrobe.devote.se
  Svara
 • Har nr 2Grymt sköna! Trean tycker jag är svinigt snygg! 🙂

  Vägen från anorexia 2014-08-19 11:17:28 http://lillmaddes.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har problem med min mage, då jag efter varje måltid sväller upp som om jag vore gravid i 4 månaden. INTE KUL!!! Det ställer till med jätte stora sociala problem tyvärr. Jag började då äta glutenfritt&laktosfritt för att se om det skulle hjälpa. Tex igår så åt jag hela dagen gluten&laktosfritt men ändå så svällde magen upp enormt!! Känns onödigt att köpa laktos och glutenfria produkter och tänka på det, om magen ändå blir uppsvälld.
  Min fråga till dig är, behöver man äta gluten&laktosfritt under en längre period för att märka skillnad? Isåfall hur länge?
  Tacksam för svar 🙂

  Nina 2014-08-19 10:58:55
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Hej Nina! Jag vet hur det känns och det är inte kul. Att bara äta gluten och laktosfritt över en dag hjälper inte utan du måste ge den några månader. Gluten skadar tarmarna och det kan ta flera år innan de läkt helt beroende på hur skadade de blivit. Sedan är laktosfritt inte samma sak som mjölkfritt. Har du problem med magen så rekommenderar jag att testa helt mjölkfritt och då även utesluta laktosfria produkter. Använd istället mjölk baserad på nötter, ris, kokos, frön mm. och kolla upp om du har eventuella allergier eller överkänsligheten mot annat och uteslut det ur kosten. Lycka till! Kram Ida

   idawarg 2014-08-19 11:18:38
   Svara
 • Använder Saucony Kinvara 2 och 4. De passar mig och mitt steg perfekt till min löpträning.

  Zandra Karlsson 2014-08-19 10:37:11 http://nattstad.se/83zandra
  Svara
 • Hej!
  Bästa investeringen jag någonsin gjort för min små fötter är sula som är gjuten efter helt efter foten. Detta kan göras dels på Löplabbet, Team Sportia, Intersport osv. Detta avlastar både rygg, knä och hälsenor. Fantastiskt! Sulorna är lösa, så kan användas i vilken sko som helst 🙂

  Malin 2014-08-19 10:36:09
  Svara
 • Detta har inget med inlägget att göra.. Men jag tål inte mjölk då det skapar obalans i mina hormoner och resulterar i att min hud och mage blir vansinnig. Jag äter inga mjölkprodukter men undrar om det fungerar att äta havregrynsgröt med vatten? 🙂

  Emma 2014-08-19 10:34:39
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Menar du att blanda och koka med vatten? Det gör jag jämt och sedan använder jag mjölkfrimjölk som mandelmjölk, havremjölk, kokosmjölk mm till. 🙂

   idawarg 2014-08-19 11:14:26
   Svara
 • Har fyran och den är superawesome!

  Theres 2014-08-19 10:16:00 http://theressaaf.blogg.se
  Svara
 • Jag använder asics Gel löparskor och har gjort det i flera år. Jag löper väldigt mycket och dessa är de absolut bästa skor jag användt 🙂 kan varmt rekommendera dom 🙂

  Sofie_Kickan 2014-08-19 10:10:56 http://freeyourmind9.webnode.se/
  Svara
 • Jag pronerar när jag springer så jag tokdiggar Nike Lunarglide eller Nike Zoom Structure. Och som Nike alltid lyckas med så är även de snygga modeller. Inomhus har jag dock ett par Asics för pronerande löparsteg och de är men otroligt sköna! 🙂

  Johanna 2014-08-19 09:40:32 http://doowop.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag kör fivefingers (eller barfotaskor). Dem fungerar jättebra för mig på både kortare och längre distanser men dem är lite kluriga att börja springa med. Då våra fötter får så mycket stöd av alla skor vi använder så ”somnar” vissa muskler och leder i fötterna. När man då byter till barfotaskor så är det viktigt att man tar det lugnt och tränar upp sina fot muskler.
  Varför barfotaskor?
  Det mest naturliga löpateget får du med dem

  Kristina 2014-08-19 09:22:50
  Svara
 • Jag har 2 par NIKE, men de jag använder nu är ett par Asics med special sulor för tung belastning ska minskas på mina knän. Tycker dom är jättesköna och stabila men ändå lätta 🙂

  sofienordberg.se

  Sofie 2014-08-19 09:01:55 http://sofienordberg.se
  Svara
 • Asics GT 2000(inte modellen ovan) är en supersko. Jättenöjd med den och fick den rekommenderad för min fot i två sportbutiker efter att ha fått mina fotvalv mätta, balanserat framför butiksmedarbetare osv. Tycker alla ska försäkra sig om att de har rätt skor för sina fötter genom att fråga någon kunnig om råd! En sko som är rätt för en fottyp kan verkligen göra skada hos en annan beroende på hur ens fot/steg ser ut.

  Flora 2014-08-19 08:39:22
  Svara
 • Nike Free 5.0 kör jag på just nu 🙂 inga märkbara problem med vaderna som jag hade tidigare.

  Arwen 2014-08-19 08:35:29
  Svara
 • Hej!
  Utomhus varierar jag mellan ett par asics och ett par Brooks. Brooksen kör jag när jag ska springa långt, allt över milen medans asics kör jag när jag ska springa under milen.
  På löpband söker jag ett par nya just nu, är inne på de du rekommenderar från Nike, de är supersköna! Nike free har jag när jag gymmar, jag löper inte i dem då de inte ger något stöd alls och då kan man ju paja både knän, rygg och höfter.
  De från Puma ser intressanta ut, har de stöd som ett par löparskor eller är de mer som ett par träningsskor eller som Nike Freen?
  Än en gång – stort tack för en så grymt inspirerande blogg! 🙂

  Maggie 2014-08-19 08:32:19
  Svara
 • Jag använder två par skor. Ett par asics gel zone och ett par nike free 5.0. Mina favoriter av dessa är helt klart mina nike. De är otroligt sköna och sitter sjukt bra på fötterna. Jag har inte testat nike skorna du länkat här men mitt allmänna intryck av nikes skor är att de är väldigt sköna, och såklart snygga 🙂

  Denice 2014-08-19 07:58:24
  Svara
 • Den där Asicsskon är gjord för inomhusträning. Den saknar den brygga i sulan som en löparsko bör ha och den har en sula som
  nöts väldigt fort om man använder den ute.

  johanna 2014-08-19 07:28:55
  Svara
 • Hej! Jag använder asics skor för att de passar jättebra på min fot eftersom jag har lite bredare fötter! Men jag har några Nike också men vet tyvärr inte riktigt vad det är för några men de är också sjukt sköna!

  Alva 2014-08-19 07:06:37
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind