Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄR PROTEINPULVER NÅGOT FÖR MIG?

svar på kommentar

Hej Ida!
Jag har en fråga om proteinpulver.
Såg att du tidigare skrivit att du inte vill äta kött varje dag men att din kropp då kan signalera att något fattas. Så känner jag ofta, trots att jag äter mycket ägg och bönor till exempel.
Jag har kroniskt trötthetssyndrom så jag kan inte träna så hårt, utan det blir raska promenader och några pilatespass i veckan.
Ska jag ta proteinpulver ändå tycker du? Har hört att det bara är elitidrottare som ska äta det? Du kanske har något annat förslag?

SVAR: Hej! Ja äter man vegetariskt är det viktigt att man har koll på att få i sig allt. En bra grej är att göra en hårmineralanalys för att se vad/om man har brister och obalanser i kroppen. De dagar jag äter vegetariskt så tar jag alltid proteinpulver 1-2 gånger för att känna mig nöjd/mätt för hur mycket jag än äter så känner jag mig inte mätt för ens jag har fått tillräckligt med protein. Proteinpulver kan vem som helst äta och man behöver inte träna för att ta det utan proteinpulver är mat och ett tillskott som kan underlätta både när man ska gå upp i vikt, gå ner i vikt, ta med som mellanmål eller om mat tex. är vegetarian.

Jag använder mig av Risprotein och Inflamino som är ekologiska, naturliga och vegetariska proteinpulver. De smakar inte toppen med bara vatten men är perfekta att blanda med tex. madelmjölk, kanel och lite kakao eller blanda ner i smoothies. Jag kan också ibland blanda ner proteinet i min havregurt för att få ett lite mer proteinrikt kvällsmål. Risprotein är också GRYMT att använda till bakning av tex bröd om man vill ha ett mer proteinrikt bröd.

Risprotein köper du HÄR.

Inflamino hittar du HÄR.

Här hittar du recept på glutenfria frallor med Risprotein.

nässelfrallor1

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Fina Ida! Köper du allt ifrån märket Holistic? Finns det i hälsokostbutiker? Varför just Holistic? Använder du deras risprotein som prottepulver lr kör du med ngt annat oxå? Använder du fett på bröd? Använder du mandelsmör lr kokosfett då tex? Ngr småfrågor du jättegärna får svara på 🙂 stor kram bästa Ida å din braiga blogg 🙂

  Carro 2014-08-14 23:00:41
  Svara
 • Hej Ida! Älskar din blogg blir as taggad av att läsa den. Dock finner jag det alltid felaktig att få det att framstå som att vegetarianer bör ta tillskott av protein. En Behöver absolut inte ta tillskott beror väldigt mycket på hur mycket och vad en äter.

  francesca 2014-08-14 18:47:41
  Svara
 • Hej Ida. Grattis till nomineringen, ett självklart val att rösta på! En fantastisk blogg som man mår bra av att läsa – kvalitet!! 🙂
  Till min fråga. Jag vet ju att du är noggrann med vad du stoppar i dig och har en del kunskap i ämnet, så tänkte fråga dig vad du anser om soyaproteinpulver? (Soy-Pro) Jag är laktosintolerant så kan inte äta ”vanliga” proteinpulver, tex Whey osv, samt känslig mot gluten. Har googlat massor ang detta men hittar inget vettigt svar..
  Tack på förhand 🙂

  Malin 2014-08-14 14:46:11
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej fina du och tack snälla vad glad jag blir! <3 Angående såja så ska man vara försiktig då den mesta sojan är GMO odlad och innehåller massa skit. Sedan innehåller soja östrogen som kan störa kroppens hormoner. Kommer skriva mer om soja i ett inlägg inom kort. Jag rekommenderar istället att använda risproteinet eller Inflamino som jag länka i detta inlägg. Både mjölk och glutenfritt och om du har problem med magen så kan jag verkligen rekommendera inflation. Använder det själv dagligen 🙂 Kramis

   idawarg 2014-08-14 16:39:26
   Svara
 • Hej Ida! Tack för en underbar blogg som kommit att bli en av mina favoriter. Du promotar en sund syn på hälsa och träning. Två tummar upp!

  Jag föredrar att träna på morgonen, helst direkt efter att jag klivit upp från sängen. Dock så brukar jag vara hungrig när jag vaknar vilket resulterar i att träningen inte blir lika effektiv som jag vill. Har du något tips på något lätt man kan få i sig som ger energi? Tränar mycket styrka varvat med kondition.
  Köpte även ett proteinpulver från Holistic på din rekommendation (den med jordgubbssmak), men vet inte riktigt när jag ska använda mig av den? Före eller efter träning?

  Tack snälla för en underbar blogg och hoppas du vinner!
  Kram, W

  Wilma 2014-08-14 13:07:41
  Svara
  • Svar på Wilmas kommentar.

   Hej Wilma och tack för din kommentar! Tack snälla vad glad jag blir <3 Jag förstår och då skulle jag verkligen rekommendera att blanda ihop någon god smoothie som du kan ta med eller dricka hemma innan träningen. Antingen kan du fixa i ordning allt på kvällen och bara mixa ihop det på morgonen eller så gör du klart allt på kvällen och dricker det på morgonen. Testa blanda banan, proteinpulver, lite jordnötssmör en dadel och valfri mjölk. Toppa med lite musli och/eller bär. Kramis

   idawarg 2014-08-14 13:59:05
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind