Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DAGENS PERSONLIGA – 11 AUG 2014

Måste ta upp det här med Molly Sandens video till hennes nya låt Freak. Molly skriver att hon så länge hon kan minnas varit obekväm med sin kropp men att hon i denna musikvideon bestämt sig för att bli vän med sin kropp och visa sig naken. Så modigt och så vackert och självklart fällde jag en tår när jag kollade på videon. Jag har själv inte alltid varit vän med min kropp utan jag har tidigare hatat och plågat den för att få den att bli perfekt. Men vad jag kommit till insikt med är att perfket finns inte, utan när man väl kommit till det ”perfekta” så finns där alltid något nytt att klaga på. Så hemskt att det ska vara så bara för att man tror att man inte duger som man är och oftast är det en själv som dömer hårdast.

Skulle jag börja nu skulle jag säkert hitta 1 miljon fel på min kropp som jag skulle vilja fixa till men jag har bestämt mig för att älska och så fort en dum tanke kommer om min kropp så slår jag bort den. Min kropp gör ju så att jag kan träna, gå, umgås med mina nära och kära, kramas, lyfta, springa, bada, skriva, dansa och leva livet. Hur fantastiskt är inte det? Borde man inte bara älska denna underbara kropp som gör att jag kan göra det här varje dag? Utan kroppen skulle jag inte kunna leva och den är det bästa jag har och ska behandlas på bästa möjliga sätt! Jag har bestämt att jag ska behandla min kropp med den respekt och kärlek som den förtjänar och det jobbar jag för varje dag!

Jag är så glad att Molly gör den här videon och hoppas att fler än hon bestämmer sig för att bli vän med sin kropp! 

Hur ser ni på er kropp? Behandlar ni den med den kärlek och respekt den förtjänar?

English: Must write about Molly Sandens new video for her new song Freak. Molly writes that As long as she can remember she been insecure about her body and in this music video she decided to make friends with her body and make a statement by being completely naked. So brave and so beautiful and I shed a tear wham I watched the video. I haven´t always been friend with my body and I have treated it so bad and hated it just because I anted it to be perfect. But what I have realized is that nothing is perfect. Once you reach the ”effect” there´s something new to complain about. So sad that it should be like that just because you don´t think your good enough! 

Should I start now I would certainly find 1 million things in my body I don’t like and want to fix but I´ve decided to just love. My body is incredible and makes that I can train, walk, spend time with my love ones, hugging, lifting, running, swimming, writing, dance and live life. How amazing is that? Why ouldn´t I love this body that makes it possible to do all of these things every day? Without my body I would´t be able to live and it´s the best thing I have and should be treated in the best possible way! I have decided that I will treat my body with the respect and love it deserves! I´m so happy that Molly makes this video and I hope that more will make friends with their bodys!

How do you see your body? Do you treat it with that love and respect it deserves?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Ibland ja, ibland nej…men om man ska vara positiv har det blivit mycket bättre 🙂

  Fanny 2014-10-13 17:49:15
  Svara
 • Tyvärr måste jag svara att jag inte ger min kropp den respekt och kärlek den förtjänar. I oktober förra året började jag tränade och mådde superbra. Jag fick mycket synliga muskler och blev otroligt mycket starkare. Jag har alltid varit smal, men när jag hade gått upp en storlek i midjemåttet ville jag börja träna. Jag började sköta kosten bra också, men efter ett tag spårade allting ut. Det övergick till en överdriven hets som senare gick över till ortorexi. Nu, istället för ortorexi, har jag en annan ätstörning. Jag ”lider” nu av idrottsanorexi med träning varje dag samtidigt som jag svälter mig själv. Jag vet att jag bara bryter ner kroppen och alla muskler, men jag kan inte sluta. Rädslan att bli fet är alldeles för stor. Jag kan, trots allt detta, stolt meddela att nu på måndag när skolan börjar igen har jag lovat mig själv och mina föräldrar att jag ska prata med min skolas skolsköterska och bli på bättringsvägen.

  Maja 2014-08-14 20:53:16
  Svara
 • Kämpar varje dag, det går framåt, men det är svårt. Hjärnspöken är tuffa att bli av med, men inte omöjliga.
  Tack för att du har den bästa och mest sunda inställning till din kroppen i denna bloggvärlden, du är helt jäkla fantastisk!!!

  Maria 2014-08-12 10:03:59
  Svara
 • Jag vill bara säga att jag är så glad att så vettiga och fina människor som du bloggar och sprider så kloka tankar.
  Det centrala är att bli vän med sig själv och sin kropp och acceptera att man duger som man är.
  Tusen tack Ida!

  Elin 2014-08-12 09:32:18
  Svara
 • Den är så vacker och så många tjejer och killar kan känna igen sig i den känslan. Därför hyllas denna video och det är den värd!

  sofienordberg.se

  Sofie 2014-08-12 09:27:05 http://sofienordberg.se
  Svara
 • Har under en lång tid känt mig obekväm i min kropp men en dag bestämde jag att de skulle vara slut på de! Mår mycket bättre nu, klart de finns dagar man bara känner usch och fy när man tittar i spegeln men även andra där man känner sig vacker! Du ska veta att du är en av de personer som har hjälpt mig på denna tuffa resa, stora kramar till dig för att du alltid finns där fast du knappt anar de!

  Elvira 2014-08-11 23:49:18
  Svara
  • Svar på Elviras kommentar.

   Ja det kan verkligen vara olika dagar och vi alla har upp och ner gångar. Tack fina du vad glad jag blir att höra! STOR kram till dig <3

   idawarg 2014-08-12 13:35:24
   Svara
 • Nej, tyvärr gör jag inte det då jag just nu försöker återhämta mig från en ätstörning. Det går väldigt mycket uppochner vissa dagar kan jag äta regelbundet och bra och andra dagar är jag tillbaka i svälten igen.. Jag hoppas att en dag kunna acceptera och vara nöjd med min kropp. Du är en sån inspiration fina Ida! Kram

  Ella 2014-08-11 22:12:30
  Svara
  • Svar på Ellas kommentar.

   Ja den där sjukdomen är hemsk men gör ditt bästa och jag är säker på att du kommer ta dig ur den. Bestäm dig och kör för jag lovar att det är inte värt det! Skickar kärlek till dig! Kramar Ida

   idawarg 2014-08-12 13:36:52
   Svara
 • Jag önskade att jag kunde behandla min kropp med den kärlek och respekt den förtjänar.. Tyvärr tänker jag många dumma tankar om min kropp och strävar stenhårt efter att uppnå ”den perfekta kroppen” som enligt mig är en muskulös tonad kropp med synliga magrutor.. Kram till dig

  Josefin 2014-08-11 22:09:10
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Jag förstår och du är inte ensam. Men försök att ge din kropp den kärlek och uppskattning den förtjänar. Att vara dum mot den för några magrutor är inte värt det. Stor kram Ida

   idawarg 2014-08-12 13:38:42
   Svara
 • Hej Ida!! Har precis klickat hem Holistic protein choklad för första gången, har du lust att dela med dig av några tips på enkla smoothies där du använder dig utav just Choklad smaken? 🙂

  A 2014-08-11 21:48:53
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Jag använder mig av Risproteinet eftersom min mage inte klarar av vassle. Men vassle är godare och min favorit kombi är fryst banan, vassle choklad, mandelmjölk, 1 dadel och lite jordnötssmör. Kramis

   idawarg 2014-08-12 13:40:45
   Svara
 • I’m afraid not…

  Melanie 2014-08-11 20:43:10
  Svara
 • Hej Ida! Först och främst, tack för en fantastisk blogg med ett fantastiskt syn på kroppen och träning.
  Jag är en aktiv, träningsglad tjej på 15 vintrar som ända sedan jag varit 3 år gammal tränat dans, mesta dels balett, i snitt 11h/veckan. Men det senaste året har min rygg strulat rejält. Delar av min ryggrad är tydligen felbyggd och jag ska opereras nu till hösten. Jag vet inte hur det kommer att gå med min träning, om jag kommer kunna dansa, springa och allmänt vara aktiv igen. Dans är och har alltid varit hela mitt liv och det har varit riktigt jobbigt att inse att en danskarriär aldrig kommer att vara en möjlighet för mig, då det är det jag alltid drömt om. Hur hanterade du det när du var tvungen att sluta dansa (för om jag har förstått det rätt var det pågrund av skador)? Och har du tips till hur jag ska komma igång med träningen (inte bara dans utan all träning) efter operationen?
  Jag blir jätteglad för svar, om inte på bloggen så i mejl, Tusen Kramar från Kamille!

  Kamille 2014-08-11 18:38:42
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind