Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄR BODYPUMP EN BRA TRÄNINGSFORM?

svar på kommentar

Hej Ida! Jag är nyfiken på dina åsikter om Body pump och liknande träningsformer. Min tanke är att det är för många repetitioner och för lätta vikter för att det ska vara effektivt (om man inte har som mål att öva upp sin mjölksyreuthållighet förstås). Vad säger du? Är Body pump slöseri med tid om man vill både vill bygga muskler och tona och tighta till kroppen? Vore kul att få din syn på detta! Mvh Christine

SVAR: Hej Christine! Många har frågat samma sak så jag tar upp denna frågan här och vill poängtera att det här är min åsikt och erfarenhet av bodypump.

Jag är inget stort fan av Bodypump pga. flera anledningar. Det går alldeles för snabbt så det är ofta man inte  hinner byta till rätt vikt och man hinner inte tänka på tekniken så man får kontakt med rätt muskel. Det är också allt för ofta man ser fel teknik hos deltagarna för att man gör så många repetitioner och har för lite vila att man blir för trött och läraren kan inte hålla koll på alla deltagare i salen. Ska man bygga muskler är det här absolut fel träningsform och man borde istället satsa på tyngre vikter och färre reps med vila mellan övningarna. Vill man förbränna/tona kroppen är cirkelträning eller intervallträning ett bättre alternativ.

Men vill man någon gång få en genomkörare, träna uthållighet, gå ner i vikt så kan det funka. Men att bara köra bodypump flera gånger i veckan kan slita på kroppen och risk för att bryta ner muskler och bli övertränad då man kör alla muskler varje pass.

20140721-094526-35126685.jpg

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Ida!
  Hur tycker du jag ska dela upp kroppen då jag ska träna styrketräning? Har kört hela kroppen ca 3 gr i veckan men vill nu dela upp det. som jag förstår ska man köra 3-4 övningar per muskel och variera ibland tungt och andra gånger lättare. Vad är din åsikt?

  Maria 2014-08-08 13:18:06
  Svara
 • Ja fick otroliga smärtor i nacke och som strålade upp i huvudet så fort jag använde skivstången på axlarna och den höll i hela passet trots andra övningar…kunde inte fortsätta m BP!

  Titti 2014-08-07 23:54:00
  Svara
  • Svar på Tittis kommentar.

   Jag har fått många klienter till mig med liknande skador från just BP och det är det som är den stora nackdelen med just denna träningsform. Alla människor är så olika och man har olika svårt att utföra vissa övningar korrekt och tyvärr hinner inte instruktören stå och kolla alla så noga som behövs. Hoppas du får ordning på dina skador. Kram Ida

   idawarg 2014-08-08 11:03:04
   Svara
 • Jag vet att det är mycket av dina personliga reflektioner som spelar in i ditt svar – men jah vill bara poängtera en del saker. Förstoch främst så är BodyPump ett gruppträningspass, helkropp, förlagt på 55 min lett av en licensierad och specialutbildad instruktör. Bytena mellan muskelgrupper ska vara snabba men väl informerade gällande viktval och vilka muskler som ska arbeta. Ser instruktören felaktig teknik är det upp till denne att rätta till, ofta genom coaching under rörelsen men en engagerad instruktör pratar med deltagaren innan eller efter passet för att korrigera teknikfel. BP har utvecklats väldigt mycket genom åren, många låtar har fått mer funktionella inslag och inspireras av både cirkelträning och effektiviseras och höjer pulsen.

  Börjar man träna så kommer BP ge resultat på muskelvolymen, tränar man redan på en hög nivå så är muskeluthållighet ett bra komplement till den tunga och explosiva styrketräningen i gymmet.

  Hanna 2014-08-07 20:52:49
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej Hanna! Som sagt så finns det säkert olika BP pass men överlag så är BP inte en bra träningsform att använda för att bygga muskler. Där emot så tränar det uthållighet och är man ute efter det så kan BP vara ett komplement till annan träning.

   idawarg 2014-08-08 11:00:31
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Håller helt klart med dig! Har kört body pump några veckor nu 1-2 gånger i veckan, o jag har bara fått positiva resultat som ökad muskelmassa t.ex! Otroligt bra träning om man utför det korrekt 🙂

   Moa 2014-08-07 23:14:10
   Svara
 • Hej!
  Mina knän knakar till varje gång jag ska göra squats, vilket inte känns så sunt. Det är speciellt i ena knät där jag på senare tid börjat få ont till och med. Jag har följt dina råd om squat-teknik men ikke. Det vill inte sluta knaka! Har du några funderingar på varför det blir så och vad man kan göra för att motverka det? Kanske öva upp knäna? Har inte haft problem med knäna annars, är ung och har möjligtvis nåt kilo extra på kroppen.
  Tusen tack för svar!

  Mvh, Rebecka

  Rebecka 2014-08-07 19:27:20
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Hej Rebecka! Det finns många olika problem man kan ha med just knäna så rekommenderar dig att besöka en sjukgymnast så snart du kan och få hjälp med streck och uppstärkande övningar för just ditt problem. Kram Ida

   idawarg 2014-08-08 10:56:18
   Svara
 • FÖr mig passar bodypump utmärkt. Har kört det en ggr/vecka i säkert 10 år och aldrig känt att jag fått ont någonstans. Dock har jag det som komplement till konditionsträning såsom löpning och spinning.

  pilla 2014-08-07 18:18:26 http://pernillabredolt.com
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind