Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

LÄR DIG STÅ PÅ HÄNDER – TIPS

Veckans utmaning är ju handstående och många av er har frågat efter tips och råd och här kommer det…

– Alla är vi på olika nivåer och många är rädda för just handstående och tycker det är läskigt. Börja sakta och sätt händerna i marken och börja skutta lite och känn efter. Gör du det varje dag så kommer du tillslut känna dig mer trygg samtidigt som du faktiskt bygger styrka.

– Tycker du att det är superläskigt kan du  börja öva att stå på huvudet och gå upp med kontroll.

– Det handlar mycket om balans men självklart behövs det även styrka. Axlar och bål är bra att träna upp på gymmet.

– Träna sedan att stå på händer mot en vägg och putta ut dig lite för att hitta balansen.

– Testa sedan att stå utan en vägg och be en kompis ta emot dig och hålla ut 2 raka armar med dina ben mellan. Sedan kan din kompis hjälpa dig att hitta rätt läge med hjälp av sina armar.

– Sedan är det bara att öva, öva och öva! Hitta en härlig gräsmatta och stå på nu när det börjar bli varmt ute.

Till er som stått på händer länge och behöver en extra utmaning kan anta den som jag jobbar på, nämligen att gå upp på händer genom splittade ben och utan att hoppa – kolla videon nedan. Där får man även en grym magworkout samtidigt.

Astaggad på denna utmaning så nu ska jag iväg till gymmet och öva. Wohoo.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Jag sitter med hakan i knät haha! Fasen vad duktig du är! Tänk att ha den kroppskontrollen. Det är verkligen drömmen. Det är svårt att hitta motivationen när man är ”så långt ifrån” och inte riktigt vet var man ska börja. Jag är smal men väldigt svag i överkroppen. Har tränat länge men känner inte att jag ökar i den takt jag vill…

  Jenny 2014-07-13 21:30:49 http://jennsans.blogg.se
  Svara
 • Hej! Jag har en liten fundering.. Jag är 17 år och jag är nöjd med mig själv men jag har, och har alltid haft, ganska kraftiga lår + rumpa. Jag skulle också vilja kunna ha sådan kontroll på min kropp men jag skulle ALDRIG kunna lyfta mina ben med mina armar. Jag är inte överviktig eller liknande, men är helt enkelt tyngre nertill. Har du några tips på hur man kan bli lite slankare över ben och rumpa?

  Jag tycker rätt mycket om att springa så min plan är att springa ca varannan dag + några powerwalks samt lite styrketräning för att tighta till. Är det lagom? Eller bygger jag istället större muskler då?

  Tack på förhand!!

  Alice 2014-05-21 00:21:46
  Svara
 • Åh vad jag älskar din blogg! Jag har precis startat en egen och ville bara skriva att du är en av dem stora inspirationerna jag har när jag bloggar.
  Klicka gärna in och kolla om du vill:

  http://adinakristina.wordpress.com/

  Annars så vill jag bara tacka för att du är den du är. Ha en bra kväll, Kram!

  Adina 2014-05-20 23:16:23 http://adinakristina.wordpress.com/
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag är en tjej på 14 år och är ganska så orolig över mig själv! Jag har en tjock benstomme så jag har en giganormus rumpa enligt mig själv och en mage som är all over the place! Eller kanske inte jättestor men det är där! Då har jag inte ens börjat prata om mina lår och vader ännu….
  Jag är ca 175cm och väger allt mellan 72-75kg!!!!!!! Min mamma intalar mig att jag är ett muskelpaket men det är antagligen bara mammasnack!
  Jag tränar fotboll tre/fyra ggr per vecka, idrott i skolan 2, ridning minst 3 ggr i veckan plus att jag gör minst 1 tränings video omdagen!
  Men även om jag verkligen försöker att äta lite kolhydrater och mycket frukt och proteiner så går det inte! Jag är trött att vara en storlek 40 när alla andra är en 36:a! Jag försöker men jag blir varken mindre eller mer nöjd med mig själv! Skulle bli extremt glad om du ville komma med lite tips till mig! Jag trivs inte med min kropp och än mindre runt omkring andras perfekta kroppar!!

  Nora 2014-05-20 21:18:27
  Svara
 • Åh tack för tipset, kan bara stå mot en väg eller så, så det ska bli så kul att äntligen lära sig att stå utan stöd!

  Matilda 2014-05-20 19:49:16 http://matildagrimmer.devote.se
  Svara
 • Hej Ida! Tack för all pepp och inspiration du ger geonom din blogg, superbra!! Min fråga till dig som jag hoppas du kan svara på är kan kroppen vänja sig vid för mycket variation? Mina tränings veckor är aldrig densamma. Vissa veckor kan det bli spinning, PW, tung styrketräning, och cirkelträning. Nån annan vecka kan det blir löpning, intervaller, PW och lättare styrketräning. Jag tränar nästan varje dag, och vissa dagar kan de bli både PW och något styrke eller konditionpass. Och som sagt varierar hela tiden. Äter varierad hälsosam mat med mycket grönt och protein, bra fetter och kolhydrater. Unnar mig lite gott ibland när jag är sugen. Dricker mycket vatten, sover mina timmar och dricker väldigt sällan alkohol. Men det händer absolut ingenting med min kropp! Jag är 165 cm lång och väger 63 kg så är absolut inte tjock men lite extra hull skulle jag vilja bli av med. Men det går bara inte! Vet inte vad mer jag ska köra och det är så tråkigt att inte få några resultat när man kämpar så. Har levt på detta sätt i 2 års tid nu utan några som helst förändringar, lite frustrerande.. Vad kan jag göra? Kram!

  Carro 2014-05-20 19:17:27
  Svara
 • Hej Ida! Jag såg ditt inlägg om proteinpulver och här kommer min fundering..Jag har fått för mig att Kasein är bättre än vassle-protein, för att Kasein är långsnabba och vassle är snabba, precis som långsamma och snabba kolhydrater. Vet du något om detta?

  V 2014-05-20 17:55:56
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind