Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR OFTA TVÄTTAR JAG HÅRET?

SVAR PÅ KOMMENTAR

Hej !
Det är ju inte så bra att duscha håret varje dag, men om man tränar varje dag så måste man ju duscha håret , har du några tips på hur man kan göra ?

SVAR: Hej! Nej det är inte bra och min frisör har gett mig stränga förbud att göra det. Helst vill han inte att jag ska tvätta det mer än 1 gång i veckan men för mig blir det oftast 2 gånger. I början var det lite ovant då håret snabbt blev fett men efter några veckor med avvänjning så funkar det kanon även om man tränar. Räddningen heter nämligen torrschampo. Så himla bra! Efter några dagar så sprayar jag lite i hårbotten och håret är som nytt. Dagen innan dusch så brukar jag köra toffs.

Sedan ett riktigt bra tips är att köpa en volymmaster. När håret är nyduschat så brukar jag använda den och göra några tryck längst in vid hårbotten på några ställen så håret lyfts upp. När jag väl gör det så blir håret inte lika snabbt fett.

.

Efter att ha börjat tvätta håret mer sällan så har jag fått så galet mycket bättre kvalité.

20140509-100225.jpg

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Har en mat fråga, du skrev en gång att du åt riskakor. Och eftersom jag vet att du äter glutenfritt så skulle jag vilja fråga vilka riskakor du äter? jag har bara hittat med gluten och jag har saknat riskakor sen jag fick veta att jag är glutenintolerant 🙂

  Hoppas du får en toppen söndag!

  Jessica 2014-05-11 11:48:00 http://photohugs.se
  Svara
 • Hej Ida!

  Idag var jag och handlade schampoo och balsam som var EKOLOGISKT! Oj vad det känns mycket bättre i själen att handla ekologiskt och förhoppningsvis ska mitt hår må bra av det med. Kram!

  Madeleine 2014-05-11 01:00:28
  Svara
 • Jag är även lite nyfiken på hur du förhåller dig till kommentarer som inte tillfredsställer dig till 1000. Kan du ta emot kritik eller upplever du att t.ex. jag är ett mobbande internettroll trots att min avsikt inte alls var att skriva en hatkommentar, utan få fram det budskap jag vill framföra åt dagens människor i I-länderna.

  Lilla My 2014-05-10 22:46:33
  Svara
 • Nu funderar jag lite på en sak; hur i hela friden skulle torrschampo vara så mycket bättre än vanligt schampo? Kemikaliebomber båda två, torrschampo tvättar inte ens håret, utan är mest en räddare i nöden, enligt mig… (vet inte ens varför jag äger ett, rätt onödigt, i ärlighetens namn..). Om du hävdar att det är makt och pengar som ligger bakom de statliga näringsrekommendationerna om att mjölk är hälsosamt, vad annat än business ligger då inte bakom alla dessa hårprodukter (och hårfärgen…?). Vi nordbor behöver väl egentligen kanske hälften av de produkter vi dagligen använder, i ärlighetens namn. Lite bondförnuft här vore bara sunt!
  Ta nu sen inte detta som en hatkommentar, för den är inte menad så. Jag är absolut inte för hatkommentarer, men tycker samtidigt att ni bloggerskor, som är vuxna människor, borde lära er ta dem med en nypa salt och strunta i de kommentarer som inte tillfredsställer er i stället för att vara så lättstötta. Att kunna ta emot kritik är också en förmåga som är guld värd. Att vara en osäker tonåring och råka ut för liknande är en sak och att vara vuxen är en annan. Är själv 20 år och märker nog hur mycket mindre känslig jag är idag jämfört med jag var då jag var 15!

  Lilla My 2014-05-10 21:03:32
  Svara
 • Hej!
  Jag har har jätteproblem med att träna magen. Jag har väldigt mycket svank. När jag ska träna magen känner jag knappt att det är magen jag tränar. Jag får mest bara ont i svanken, även fast jag försöker trycka ner ryggen rakt på mattan 🙁 Vad ska jag göra?

  K 2014-05-10 07:33:46
  Svara
  • Svar på Ks kommentar.

   Jag förstår och jag skulle tro du behöver stärka upp din inre core. Testa mitt pass på youtube som heter inner core –>https://www.youtube.com/watch?v=zouMHGkwEUE&list=UUZJr-W6Z40wfVnritqnp9kQ

   idawarg 2014-05-10 09:27:20
   Svara
 • Vilka produkter använder du, torrschampoo till exempel? Har själv problem att hitta ett som passar just mig så tar gärna emot tips! 🙂
  Kraaam

  Leia 2014-05-09 21:03:34
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en superinspirerande blogg, du har gett mig så otroligt många bra tips som förbättrat mitt liv 🙂 har t.ex. ändrat min kost o försöker äta så lite mjölk och gluten som möjligt! Jag äter oftast havregurt, men tycker smaken är tråkig o jag gillar inte alla dessa havredrycker etc. Finns det något annat man kan äta istället, som variation?
  Ha en underbar helg!

  moa 2014-05-09 20:11:40
  Svara
  • Svar på moas kommentar.

   Hej fina du och tack vad kul att höra! 🙂 Ja det är lite tråkigt med enbart havregurten. Jag kryddar alltid min med mullbär, gojibär, kokosflingor, kanel och naturella nötter.

   Har du testat att göra chiapudding? Om ine så gör det för det fungerar ty som yoghurt. Du lägger chiafrån och valfri mjölk i blöt några timmar och så har du en fin pudding/yoghurt du kan äta med bär eller annat gott 🙂 Googla recept.

   Ha en fin helg Kramis

   idawarg 2014-05-10 09:30:44
   Svara
 • Hej fina du! Din blogg är verkligen intressant och inspirerande att läsa! Men jag har två frågor jag gärna skulle vilja ha svar på, första är när ska man dricka celsius för att de ska ge bästa effekten på träningen? Och den andra är om man har lite fett på magen (inte mycket) men vill ha den mer vältränad och slank, tycker du man ska strketräna upp den är köra mer konditionssaker? Väldigt tacksam för svar, kram 🙂

  carro 2014-05-09 15:44:10
  Svara
  • Svar på carros kommentar.

   Hej och tack snälla 🙂 <3 Du behöver inte dricka Celsius för att få effekt. Det enfda är att man blir piggare av den och då är det bäst att ta den före träningen. Tycker man ska variera. Det är kosten som kommer vara det avgörande på fetthalten. Lycka till. Kram Ida

   idawarg 2014-05-10 09:32:42
   Svara
 • Hej Ida! Har två frågor till dig som jag skulle vara jätte tacksam om du svarade på.. har letat överallt men hittar inte svaren någonstanns!

  Vad främjar ledbroskets tillväxt?
  Och hur kan du inför ett intensivt träningspass förebygga onödigt slitage på lederna?
  Sista frågan, är då svaret att stretcha?? Har funderat på det länge men som sagt hittar inget svar. så min sista chans är dig 🙂 kram!

  Matilda 2014-05-09 14:08:08 http://larssonn.myshowroom.se
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Har tyvärr ej svar på första frågan men kan göra en liten research och kolla 🙂

   Styrketräna! Har du stärkt upp alla svaga delar av kroppen ordentligt med hjälp av styrketräning så skyddar det lederna. Har du inte gjort det så skulle jag rekommendera att du gör det innan du hoppar på intensiva och tuffa pass som skulle kunna slita på leder. Känner du att du är stark och ska köra så se till att värma upp lite innan passet. Jag gillar att köra 10-20min yoga innan träning eller ex jogga eller köra rodd. Kram Ida

   idawarg 2014-05-09 14:19:42
   Svara
 • Bra skrivet !
  Önskar alla en trevlig fredag och en trevlig helg !

  //Mats
  Är du optimerad för internet ?
  sökmotoroptimering
  mats@sokmotoroptimering.it
  http://www.sokmotoroptimering.it/index.html

  Svara
 • Jag brukar bara skölja håret efter träning, eventuellt bara ta lite balsam i, funkar fint och kan då tvätta med schampo endast en gång i veckan 🙂

  Catherine 2014-05-09 13:10:49
  Svara
 • Om man tycker håret känns ofräscht efter träning så kan man blöta håret och ha i balsam bara. Svett löses nämligen upp i vatten 🙂 /frisör

  Julia 2014-05-09 12:58:20
  Svara
 • Jag hade i början samma problem. Fick snabbt fett hår. Men när jag började träna varje dag så tvingade jag mig själv att ”bara” skölja igenom håret för att få bort den värsta svetten. Och efter ett tag blev håret inte lika fett lika fort. Nu tvättar jag det MAX 2 ggr per vecka men sköljer det nästan varje dag 🙂 Och använder hårolja. man ska ta hand om sitt hår!

  Malin 2014-05-09 12:45:17 http://www.malinforlife.se
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Ja när man väl vant av sig så går det mycket enklare och kvalitén blir så mycket bättre 🙂 Kramis

   idawarg 2014-05-09 14:08:34
   Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Ja det tar ett tag att vänja av håret men när man väl gjort det är det så skönt. Exakt man ska ta hand om det och det blir stor skillnad om man tvättar det mer sällan. Ha en fin helg Kramis

   idawarg 2014-05-09 14:06:55
   Svara
 • Försöker oxå hålla det nere till 2ggr i veckan. Håret mår så mycket bättre för det oxå. Märker att det håller sig rent längre om jag fönat och använt min volume master. Dem flesta morgnar hinner jag dock inte det utan springer ut ur lägenheten med blött hår. Har i princip alltid håret uppsatt, har så svårt för att ha det nere när jag jobbar.

  Sarah 2014-05-09 12:44:02 http://sarahadolfsson.wordpress.com
  Svara
 • Hej!
  Jag har börjat äta gluten och komjölksfritt efter att ha läst din blogg. Jag gör det för att gå ner i vikt och det har fungerat.
  Det jag undrar är om min kropp blir mer känslig mot det på grund av att jag inte äter det? Jag gör undantag ibland och upplever att jag får otroligt ont i magen då. Kommer jag aldrig kunna börja äta det igen om jag skulle vilja?

  Jag har under året gått ner 7 kg (gick upp 8 kg under en väldigt kort period på grund av stress) och har problem med bristningar. Jag planerar att gå ner ytterligare 3 kg till min målvikt 53 och vill helst inte ha fler nu. Har du något tips? Jag mår så jävla dåligt över att se att de blir fler och fler. Det är främst p åframsida lår, väldigt små men många, men även några större på insida lår.

  tack!!

  Anna 2014-05-09 12:10:54
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej fina du och tack för din kommentar! Vad härligt att höra att du börjat köra gluten och mjölkfritt, det kommer göra din kropp gott 🙂 Du blir inte mer känslig av att vara utan det utan det är bara det att du nu har detoxat kroppen från det och känner mycket tydligare av att du är överkänslig mot dessa produkter. Försvinner inte bristningar med åren? Jag har ingen erfarenhet av behandlingar mot det så kan tyvärr ej rekommendera. Sedan så är det så att ingen mer än du själv kommer märka/störa sig på de här bristningarna. Jobba på självkänslan och lär dig tycka om alla hörn på din kropp. Ingen är perfekt och du är fin som d är! Kram, Ida

   idawarg 2014-05-09 14:15:36
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind