Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TIPS PÅ BRA LÖPSKOR?

 Alla har vi olika fötter och jag tror att det finns lika många perfekta löpskor som fötter. Men många har frågat om tips på löpskor och jag måste erkänna att jag inte är något proffs på det så jag tänkte att det är bättre ni tipsar varandra här nedan.

Vad använder ni och vilka är era bästa tips på hur man hittar rätt löpskor?

Jag själv använder mig just nu av Pumas Faas 300 V3 Wn´s och älskar dem. De är även utrustade med reflexer (de sträckade linjerna) så spriter man ute på kvällen är de perfekta. 

running shoes

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hej Ida! Tack för en grym blogg, får alltid världens motivation till ett hälsosammare liv när jag går in här och vill bara åka iväg till gymet direkt 🙂 Vore superkul om du kunde svara på min fråga. Jag tränar 3 ggr/vecka ungefär och kör en del löpning, zumba och dans. Nu har jag tyvärr börjat få ont i knäna, vilket känns sjukt tråkigt eftersom jag helst inte vill lägga om mina träningsrutiner. Det känns inte speciellt mycket när jag tränar, men i trappor får jag ont i knäna och när jag böjer mig ner osv. Antar att jag överbelastat knäna på något sätt? Finns det några övningar för att stärka knäna och undvika att belasta dom (på fel sätt)?

  Joline 2014-04-11 16:11:37
  Svara
 • Hej!! Jätte inspererande blogg, du är så fantasikt!! Skulle du kunna lägga upp ett bra och effetkivt mage, rumpa, lår pass här på bloggen?:) tusen tack i förväg:D

  Victoria 2014-04-09 21:18:30
  Svara
 • Jag har Asics men rekomenderar att man går någonstans där man kan få hjälp att hitta rätt skor. I Östersund finns tex Gå & Löp kliniken där jag var och provade ut mina då jag fick ont i fötterna av dom jag köpt innan. /Anna-Karin

  Anna-Karin 2014-04-09 17:44:18
  Svara
 • rekommenderar STARKT Asics! har i princip alltid haft det både inne och ute, olika sorters skor då såklart. Köpte precis ett par Asics gel innovate (799 kr på Stadium just nu) Sjukt sköna första dagen när jag var ute och löpte med de. Känns så mycket lättare. Dock fick jag skoskav efter andra dagen men det får jag alltid, kvittar vilka skor jag köper.
  Men Asics borde du inte bli missnöjd med.

  louise 2014-04-08 22:58:03
  Svara
 • hej! jag jobbade tidigare med att sälja löparskor och mitt absolut bästa tips är att gå till en butik där som verkligen kollar på dina fötter och ditt löpsteg. det är väldigt många som använder fel typ av skor i många många år. fötter är så otroligt individuellt så bara för att din kompis ääälskar ett par skor så betyder inte det att dom är rätt för dig. generellt tips också; nike är bra för breda fötter och adidas för smala. OCH för guds skull, om man springer längre sträcker ska man inte använda nike free-skor, hur smygga man än tycker dom är 😉

  sofie 2014-04-08 22:55:53
  Svara
 • En liten fråga som inte alls har med löparskor att göra hehe, du har säkert skrivit det men jag hittar inte var man kan hitta din podcast? Är väldigt väldigt nyfiken! Tack för extremt pepprande och inspererande blogg!

  Moa 2014-04-08 17:47:48
  Svara
 • Vet du hur man kan få ökad aptit?

  Spock 2014-04-08 17:24:17 http://startrekforever.blogg.se
  Svara
 • Hej! Jag har alltid funderat över hur man kan få en fast rumpa utan att rumpan ska bli större. Jag är nöjd med min rumpa , men har försökt mig på squats för att få en fastare rumpa , men det ledde till att min rumpa blev väääldigt stor så att folk börja lägga märke till att min rumpa har blivit större. Jag tänkte fall om du kanske vet något annat sätt att få en fastare rumpa utan att den ska bli så himla stor.
  Tycker väldigt väldigt mycket om din blogg , det är väldigt intressant att läsa och även hänga med på olika utmaningar. Tack för att du delar med dig 🙂

  Mimmi 2014-04-08 15:54:09
  Svara
 • Jag använder Asics Gel Throne W (för neutralt löpsteg).
  Jag har ganska smala fötter och brukar ha lite svårt att hitta skor som sitter bra och inte blir för breda, och dessa är jättebra! Jag är även väldigt känslig i benhinnorna och det är jättebra dämpning i dom så jag behöver aldrig oroa mig för det heller.
  Jag köpte dessa första gången i april i fjol och nu när det var dags för nya så köpte jag samma modell igen. 🙂
  Super nöjd och kan verkligen rekommenderas!

  Emelie 2014-04-08 14:52:22
  Svara
 • Jag använder Asics gel. Tycker de är super! Har problem med smalben och fötter och dessa ger bra stötdämpning är och hur bekväma som helst!

  Maria Nilsson 2014-04-08 14:31:03 http://maria.devote.se
  Svara
 • Jag använder och har alltid använt Nike’s löparskor då dom passar mig bäst! Just nu använder jag Nike Pegasus som jag är superduper nöjd med! Dock vet jag att löparskor är otroligt individuellt och därför är mitt bästa tips att ta sig till någon stor sport butik och där få hjälp med vilka skor man behöver. Exempelvis så kan man åka till ”löplabbet” och där göra tester som att springa på ett löpband som läser av ditt löpsteg och därefter kan man se vilken sko som passar just dig, ex om du behöver skor för neutralt steg eller pronerat steg osv… Finns alltid en sko som passar just en själv!! Älskar din blogg förresten!!! <3

  Vera Olsson 2014-04-08 14:04:59
  Svara
 • Jag har ett par on-runners. De är lite speciella med en lite udda dämpning. Man får lite studs när man springer och det är jätteskönt! Skorna tvingar som en att öka farten lite extra. Jättehärliga!

  Emmy 2014-04-08 13:17:07 http://Emmyu.bloggplatsen.se
  Svara
 • Asics Gel Kayano inköps varje år 🙂

  Svara
 • Älskar nike free run 5.0, de är helt underbara att springa i! 🙂

  Caisa 2014-04-08 12:47:42 http://www.caisapavift.blogg.se
  Svara
 • Jag har ett par NIKE free 5.0. Dock får jag mycket blåsor på framfot och tår av dem, trots dubbla strumpor. De funkar bra att promenera och gymma i men inte för att springa ute. Får även ont i benhinnorna när jag springer i dem på asfalt. Tips på andra skor? Läste i någon tidning att de skorna kräver en van löpare men när man väl blivit det så blir de ens bästa vän. 🙂

  Tacksam för svar! 😀

  Therese 2014-04-08 12:38:21
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind