Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ATT HITTA KONTAKT MED RÄTT MUSKEL

Alltså vänner jag har sådan träningsvärk i hela kroppen och fösrt och främst i ryggen! UNDERBART! Älskar att ha träningsvärk och speciellt när man har det i muskler som man tidigare haft svårt att få kontakt med. Ryggen har varit en sådan del för mig, då jag i många år gjort rätt övningar men ändå inte fått så bra kontakt med rätt muskler. För mig har det hjälpt att sänka vikter och lägga fokus på att verkligen känna och hitta rätt muskler och även att hitta rätt övning för just mig. Ett annat bra tips för att aktivera rätt muskel under styrketräning är att be någon ta/slå på den muskeln som ska aktiveras udndertiden man kör övningar.

Jag har klört mitt rehabprogram med mycket ryggövningar ett bra tag nu men börjat gå över på större övningar som chins, pull ups, rodd mm ochj nu känner jag ryggen i dessa. Wihoo.

Hur känner ni? Får ni alltid kontakt med de muskler ni avser att träna? Har ni någon/några muskelgrupper ni har svårare med?

English: I have such pain in my entire body and most of all in the back! WONDERFUL! I love to have muscle soreness and espacially when I have it in muscles that it has been difficult to connect with. In many yesrs I did the right exercises for the back but I didn´t fint the conntact with my back muscles. For me, it has helped to lower the weights and focus on to really feel and find the right muscles and also to find the right exercise that works for me. Another good tip is to activate the correct muscle during strength training is to ask a friend to touch/hit the right muscle while doing the exercise.

Do you have any muscle/muscles you have problem to get conntact with?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Nu har jag röstat på din blogg, som bästa träningsbloggen. Tycker absolut du är bäst av de nominerade. Hoppas verkligen du vinner.

  Evy 2014-02-20 18:22:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag är en tjej på 15 år som verkligen älskar att gymma. Jag har verkligen hittat min grej nu. Men hur jag än gör så får jag icke kontakt med min mage. När jag gör en mag-övning känns det överallt förutom i magen, jag tar alltså i med andra muskler istället! Vad ska jag göra?! det börjar bli väldigt jobbigt.. Jag skulle bli jätte tacksam för svar. Din blogg är grym! kram

  Evelina 2014-02-20 16:18:00 http://www.nattstad.se/evelinalennberger
  Svara
 • För mig är det rumpan! Tog mig låååång tid att få kontakt med rumpmuskulaturen. Men nu har jag äntligen lyckats, bland annat genom att sänka vikterna och verkligen lägga fokus på att det ska vara baksidan som jobbar vid t.ex. ettbensknäböj så inte framsida lår tar över.

  Alexandra 2014-02-20 15:00:00
  Svara
 • Har svårt att få kontakt med rumpa och rygg. De andra tycker jag går bra men när man ska träna rumpa och ben så känns det som att allt tar i benen. 🙂

  Lovisa 2014-02-20 13:44:00
  Svara
 • Har precis haft låsning i bröstryggen och gått till kiropraktor som menar att jag tränar fel då ryggen är s-formad. Vad finns det för bra övningar och vilken träningsform rekommenderar du? Känns svårt att börja med träningen igen då jag inte vill träna fel och förstöra ryggen!

  Jeanette 2014-02-20 12:26:00
  Svara
 • Ja och jag tror att många har samma problem som oss bara att de inte vet om det och kör på. Mycket klokt av dig och helt rätt. Styrkan kommer att komma så kör på! 🙂

  idawarg 2014-02-20 10:11:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind