Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

STOP HATING YOUR BODY

Hej!
Jag har en fråga om hur det effektivaste sättet är att få bort allt fett , framförallt från magen? Är 15 år, 171,5 cm lång och väger 60 kg, men har varit överviktig sen jag var liten och vill nu få bort allt fett en gång för alla. Har nyss gått ner ca 10 kg genom att sluta äta nästan helt under 4-5 månader. Har gymkort och vill verkligen komma igång nu. 
Vilket är det mest effektivaste sättet att träna? Hur många gånger i veckan ska man träna?

SVAR: Hej tjejen! Valde att svara på din kommentar här i ett inlägg för det högg verkligen i mitt hjärta när jag läste den och jag vet att många tjejer väljer samma väg som dig för att gå ner i vikt. Att sluta äta helt är rena idiotin och det kan förstöra ämnesomsättningen för all framtid och framförallt är det stor risk att hamna i farliga ätstörningar. Att sluta äta är inte rätt väg till en stark och hälsosam kropp! Du är ung och växer fortfarande och att sluta äta kan ge dig skador för resten av livet.

Jag tycker du ska sluta fokusera på din vikt för den säger egentligen ingenting. Fokusera istället på hur kroppen känns och att du får i dig rätt sorts mat och rör på dig så kommer din kropp att hamna på en hälsosam vikt. Jag skulle också rekommendera att du tar kontakt med någon som du kan prata om med det här för det låter som du är på väg in i eller redan är i en ätstörning.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, en viktnedgång måste man låta ta den tid det tar. Det bästa och hälsosammaste sättet är att börja äta ren mat utan snabba kolhydrater och halvfabrikat och börja träna. Styrketräning tajtar till och formar kroppen så börja med att lägga in 1-2 styrkepass + något konditionspass + vardagsmotion och om det känns bra och när kroppen har vant sig så kan du om du vill öka och köra fler pass.

Hoppas verkligen att du tar till dig det här och börjar äta igen! Sluta skada din kropp utan börja ta hand om den istället.

Lycka till Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Stor eloge till dig som svarade såhär, och inte heller slutade med gymtips, alltså ett schema. utan sa som det var, att hon ska känna hur kroppen känns istället för at kolla på vågen eller spegeln. Blir så ledsen av att läsa sånt här, att alla tror att hälsa bara handlar om att vara smal 🙁

  Ama 2013-12-25 22:30:00
  Svara
 • Hej!
  Har gjort precis samma sak som denna tjej och vart ledde det mig? Rakt in i depression och en ätstörning. Ville bara tillägga hur viktigt det är med salt i maten, man hör ofta om att man inte ska få i sig för mycket salt och att allt innehåller salt men då du svälter dig eller vill äta så hälsosamt som möjligt är det lätt hänt att du totalt utesluter saltet vilket leder till otrevliga biverkningar och enorm yrsel. Stort och dumt misstag.

  God Jul till dig Ida! Din blogg är såå bra 🙂

  Nina 2013-12-23 13:23:00
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Hej Nina och tack för din kommentar! Stämmer så bra och krya på dig, jag skickar energi till dig. God Jul och stor kram / Ida

   idawarg 2013-12-25 10:06:00
   Svara
 • Hej!
  Hur är det bästa sättet att styrketräna om man är ganska otränad? Har simmat på ganska hög nivå och tränat mycket men la sedan av med det för 2-3 år sedan. Vill få mer muskler igen såklart och gå ner i vikt samtidigt. Är pass som bodypump och MRL bra? Eller hur tycker du att man ska träna? 🙂

  Astrid 2013-12-23 09:33:00
  Svara
  • Svar på Astrids kommentar.

   Jag tycker att styrketräning med fria vikter är det allra bästa, Vill du gå ner i vikt så är cirkelträning toppen för fettförbränning. Du hittar superbra pass på min youtubekanal –> http://youtube.com/idasfitness på cirkelträning som du kan följa. Mer tips kommer komma under våren då inlägg inför BEACH 2014 kommer dyka upp så håll utkik. Kör hårt! Kram Ida

   idawarg 2013-12-25 10:04:00
   Svara
 • hej Ida!
  när jag söker på nyttiga mellanmål på internet så innehåller väldigt många av dem keso. Jag har verkligen försökt att tycka med keso men det faller mig absolut inte i smaken! jag måste även variera mig ganska mycket eftersom jag lätt kan tröttna och då faller jag tillbaka på gamla dåliga rutiner och vanor och nu efter nyår ska jag ta nya tag igen! Har du några bra tips på nyttiga mellanmål? både inför träning och när man kommer hem från skolan och ska plugga hela eftermiddagen/kvällen.
  älskar din blogg! kram

  Josefine 2013-12-23 00:10:00
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Hej tjejen! Jag förstår. Här på min blogg hittar du endast gluten och mjölkfria tips på mat så kolla i mina kategorier på mellanmål/fika. Sedan skrev jag en artikel om nyttiga mellanmål i veckan faktiskt på nyheter 24 som du hittar här –> http://nyheter24.se/noje/halsa/759051-ida-warg-tips-pa-nyttiga-mellanmal

   Sedan kan jag lova dig att många fler mellanmålstips kommer komma upp på bloggen framöver så håll utkik 🙂 Kram Ida

   idawarg 2013-12-23 08:38:00
   Svara
 • Det här är ju helt klart ett sjukt beteende och tankemönster och helst hade hon kunnat vara utan de tips hon väl fick här, men vill också lyfta fram att hon ju inte ens är överviktig. Den här tjejen behöver hjälp och hoppas hon förstår det efter ditt svar. Bra att du bemötte henne så här!

  Jenny 2013-12-22 19:44:00
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Tack fina du 🙂 Ja det låter inte som ett friskt tankesätt och hoppas verkligen hon lyssnar på mina råd. Varför jag skrev tips på hur man kan gå till väga är för att jag vet att många andra tjejer som vill gå ner i vikt funderar på att precis som tjejen i kommentarer att sluta äta. För att förhindra det är det bra att om och om igen upplysa om att det är motion och hälsosam mat som gäller.

   idawarg 2013-12-22 20:49:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind