Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MÅSTE MAN ÄTA BRÖD OCH PASTA FÖR ATT GÅ UPP I VIKT?

Hej Ida, jag behöver verkligen hjälp och du känns som den enda rätta att vända sig till!

Det är så att jag är underviktig och behöver gå upp några kilon. Min mamma tvingar mig att äta en massa bröd och ton av pasta. Men jag tror jag är känslig mot gluten för jag får så ont i magen av allt bröd och känner mig uppsvälld. Mamma blir arg om jag väljer att äta nötter till mellanmål istället för mackor för hon säger att jag inte kommer gå upp i vikt av att äta nötter, proteinbars osv. Jag undrar om hon har rätt, måste man äta massa mackor och vräka på med pasta för att gå upp i vikt eller finns det en hälsosammare väg och något som är snällare mot magen?

Skulle vara tacksam för svar och jag vill tacka dig för din underbara blogg, läser den varje dag och blir alltid så glad av det! Kram på dig 🙂

SVAR: Hej fina du och tack snälla för din kommentar! Det gör mig lite ledsen att din mamma inte lyssnar på dig. Får du ont i magen är det ganska stor chans att du är intollerant/känslig mot gluten och då ska du inte behöva äta det. Du behöver absolut inte äta mackor och pasta för att gå upp i vikt. Istället för pasta kan du istället äta potatis, ris, quinoa, rotfrukter mm. och istället för bröd så välj glutenfritt bröd, riskakor mm. Finns massa bra alternativ nu i dagsläget både i butikerna och att baka själv.

Det du också borde göra är att lägga till mer fett i maten i form av tex. ost, kokosolja, olivolja, ägg, nötter, avokado, lax mm. Se också till att få i dig bra med protein i varje måltid.

Bara för att man ska gå upp i vikt behöver man inte äta massa onyttiga grejer. Ät bra mat i stora portioner ofta istället, det kommer din kropp må bättre av.

Tips på glutenfria mellanmål kan tex vara. Riskakor med jordnötssmör, proteinshake, omelett, bananpannkaka, glutenfrittbröd mm.

Lycka till! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Jag behöver hjälp med en sak.. Jag har spelat fotboll i flera år och har bestämt mig för att jag vill bli av med mina fotbollslår. Men hur jag än gör försvinner inte dom ? Dom är mycket större om man jämför med min ovanligt smala överkropp.. Har du några tips på övningar eller om man ska banta?

  Anna 2013-12-18 00:09:00
  Svara
 • Tack snälla du för svaret, det hjälpte mycket! 😀

  Angelika 2013-12-17 18:55:00
  Svara
 • Vaniljpulver ska vara nyttigt och lchf…men lchf är väl lite kolhydrater men vaniljpulver innehåller ju över 50 g kolhydrater?

  carro 2013-12-17 18:16:00
  Svara
  • Svar på carros kommentar.

   Jag tror du menar vaniljsocker? Vaniljpulver är en annan sak som är kanon att använda som smaksättare och innehåller inget socker alls.

   idawarg 2013-12-18 11:18:00
   Svara
  • Svar på carros kommentar.

   Du använder ju inte 50g på en gång. Det räcker säkert med 1 krm och för att få motsvarande sötma med t.ex vaniljocker behöver du använda 10ggr mer därav är vaniljpulver ett LCHF vänligare alternativ.

   pilla 2013-12-17 20:35:00 http://pernillabredolt.blogspot.com
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind