Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR FÅR JAG DEFINIERADE MUSKLER?

Hej & ett super-tack för din underbara blogg, du är otroligt inspirerande! Jag och säkert många andra tjejer har mål som vi gärna vill nå, men jag skulle behöva din hjälp på vägen. Jag älskar att träna och gör det 5-6 gånger i veckan (hållt på så i ca 1 år). Jag tränar tennis (måndag), aerobics (onsdag), dans (torsdag, gym (fredag), skivstång intervall (lördag) & step styrka (söndag). Jag äter nyttigt, d v s mycket protein, undivker sötsaker och snabba kolhydrater och istället långsamma kolhydrater, nyttiga fetter och mycket frukt & grönt.

Mina mål med träningen är att få tonade muskler, speciellt magrutor, armmuskler, synliga nyckelben och tajtare insida lår. Dagsläget ser ut som så att jag väger 57 kg och är 171 cm lång. Jag har en känsla av att nedre delen av magen är slapp/hänger ner/inte fast, men egentligen är jag inte tjock. Jag är beredd att ge ALLT för att lyckas, men vet inte riktigt hur. Har läst mycket om bulk & deff, men är rädd för att gå upp i vikt om jag inte sedan gör mig av med fettet, men är däremot inte orolig för att gå upp i muskelvikt, eftersom jag är medveten om att muskler väger mer än fett och att muskler har oändligt många fördelar!!

Så vad rekommenderar du, varför har jag inte fått de resultat jag önskar? Förstår att det tar tid.. men känns som det inte händer så mycket längre och försöker ändå att öka vikterna. Det jag hitills har märkt är att jag kan se lite av magmusklerna vid revbenen när jag spänner mig, fått mer biceps, triceps & axlar. Det känns som låren har väldigt mycket muskler (är hårda) men insidan är lite slapp. Hur vet jag när det är dags att deffa, så det syns tillräckligt mycket muskler när fettet är borta?

Ännu en gång tusen tack för en toppen-bra blogg!!

SVAR: Hej tjejen och tack snälla för din kommentar. Precis som du skriver så är du absolut inte överviktig och skulle inte göra något om du gick upp i vikt. Nu vet inte jag exakt hur dina pass är upplagda men vad jag tror så är det mest cardio/uthållighetspass som du kör och det är nedbrytande träning. Jag tror att du skulle få mycket bättre resultat av att köra enbart styrketräning uppdelat på tex 3-5 pass/veckan i kombination med vardagsmotion/promenader. Styrketräning gör kroppen starkare och mer fast och man upplever oftast att man blir tajtare.

Jag tycker inte du ska hålla på att mixtra med att bulka och deffa då det kräver ett mycket noggrannt upplägg. Ät bra mat och udvik snabba kolhydrater och halvfabrikat.

Lycka till Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Du är så himla grym Ida! Älskar din blogg, så otroligt motiverande pch fylld med riktigt bra tips. 😀

  Cicci 2013-11-26 07:36:00
  Svara
 • Hej mitt namn är sofia! Jag undviker som du gluten och mjölkprotein och det går sådär. Problemet är MELLIS. Du har inte mellistips att dela med dig av? Jag är alltid jättehungrig när jag kommer hem från skolan då man fokuserat så länge, att jag måste äta mycket mat. Jag äter inte skinka heller vilket gör att mina proteinkällor förminskas… Tror ite jag är den enda som behöver gluten och mjölkfria mellistips.. TACk på förhand du är bääst!

  Sofia 2013-11-25 23:23:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar om du skulle kunna skriva lite om att motstå sötsug? Jag själv försöker ta bort så mycket socker som möjligt, och äta saker som jag och min kropp mår bra av, men jag faller alltid tillbaka i söckerträsket.. 🙁 Försöker bli av med några kilon, men lägger snarare på mig för att jag vill äta allt som jag ”inte får”! Mår skitdåligt över det här, har du några tips?

  Tack för en superbra blogg!!

  Emelie 2013-11-25 14:17:00
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Hej tjejen! Det kommer jag absolut göra så håll utkik. Sedan så finns det redan flera inlägg om det. Sök på sötsug uppe till höger så kommer det upp inlägg 🙂 Kram Ida

   idawarg 2013-11-25 14:21:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind