Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

KAN JAG GÅ NER 15 KG PÅ 3 MÅNADER?

Hejhej!
Jag är 21 år, 163 cm och väger 75 kg. Jag vill ner till ungefär 53 kg. Jag skaffade en app som heter shapeup där man räknar kalorier och enligt dem ska jag äta 1180 kcal per dag och kommer enligt dem att nå mitt mål om 22 veckor. Jag tränar varje dag, gymmar 5 ggr i veckan och på mina två vilodagar går jag ut på PW. Tar mig även till fots när jag går till gymmet, så där bränner jag kalorier också. Så bara min promenad till gymmet bränner jag över 200 kcal. Min fråga nu är, gör jag rätt? Kommer jag att komma i form? Vill väldigt gärna gå ner minst 15 kg till december, så det är 3 månader kvar, är det möjligt? Jag vet inte vem jag ska vända mig till, har ingen jag kan prata med som kan sånt här.. Oerhört tacksam för svar.

Mvh, Millie

SVAR: Hej Millie! En viktnedgång är inget jag tycker man ska skynda på utan något man ska ha tålamod med för att få det hållbart. 1180 kalorier tycker jag är alldeles för lite. Jag skulle rekommendera att du lägger dig runt 1500kcal dag och fyller dina kalorier med bra hälsosam mat. Tränar du mycket och känner att du inte har tillräckligt med energi så kan något extra mellanmål vara bra.

Tränar du regelbundet och fyller dina kalorier med bra och hälsosam mat så kommer du gå ner i vikt men stressa inte utan låte det ta den tid det tar. På så vis kommer du hitta en livsstil som är hållbar. Lycka till! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Ida!
  Jag har länge kämpat med att gå ner i vikt och tränar ganska mycket, 3 ggr i veckan på gym och snart drar fotbollsträningarna igång också. Men problemet är att jag sedan förra året gått ner 13 kg och nu gått upp igen 🙁 Hur får jag tillbaka motivationen till att börja äta nyttigt igen? för jag tror att det var det som var grunden till att jag gick ner i vikt. Mår verkligen dåligt över att se att jag inte kunde hålla vikten under sommaren och jojjo bantning har jag förstått inte är bra. Tacksam för svar 🙂

  Josefin 2013-10-14 19:34:00
  Svara
 • Hej Ida! Vore så glad om du tog upp denna fråga. Har nämligen så svårt att finna en balans i mitt ätande. Har lagt om kosten det senaste året och äter i till största del gluten- & laktosfritt samt en färgrann, bra och regelbunden kost. Strävar hela tiden till att finna balansen i ätandet, att kunna äta, träna (tränar ca 3ggr veckan) och må bra samt vara nöjd med mitt utseende. Mitt problem är att jag flera gånger i veckan, trots rejäla måltider med bra mat, inte kan låta bli att vräka i mig… Det blir nötsmör, protein av olika slag, frukt, ägg, men allt i mängder som tillslut kan göra mig illamående. Förstår ju att trots att det är nyttig mat så blir det inte nyttigt i dessa överdrivna mängder. Plus att jag misstänker att dessa sessioner gör mitt totala kaloriintag alldeles för högt för att kunna gå ner mina extrakilon jag drar på (är inte särskilt väldefinerad om man säger så). Vad ska jag göra? Är rädd att detta kommer förstöra min motivation samt även spåra iväg och leda till övervikt.

  Li 2013-10-05 22:50:00
  Svara
 • Hej!

  Jag är rätt ny på gymmet och har tränat ungefär en månad. Jag tycker det är riktigt roligt och trivs hur bra som helst. Jag kikar runt på olika träningsbloggar för att få lite koll på bra övningar osv. Men jag fattar inte speciellt mycket vad det snackas om. Vad innebär cardio och allt vad det heter för något? Skulle du kunna förklara lite? Tack, din blogg är grym!

  Olympia Thurfjell 2013-10-05 20:45:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind