Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄR PROTEINBARS NYTTIGT?

Hej Ida!
Nu de senaste dagarna har det varit en ganska stor debatt om proteinbars och vad de innehåller osv. Vilka proteinbars skulle du rekommendera och hur många/ofta bör man då förtära dessa. Innan/efter gympass eller bara som ”godis” en fredagskväll?
Fortsätt med det du gör, du är grym!

/Matilda

SVAR: Hej Matilda och tack för din kommentar! Ja jag har sett det att det varit en stor debatt om proteinbars och här kommer mina personliga åsikter om proteinbars/bars.

Jag brukar säga att det är godis med näring i och inget som är livsviktigt för en människa men jag tycker att det kan vara ett väldigt bra alternativ i många fall och anväder ofta rawfood bars själv!

EXEMPEL PÅ NÄR BARS KAN VARA ETT BRA ALTERNATIV:

– Ska man träna och vill ha extra energi passar det utmärkt att ta innan, under eller efter träning.

– Behöver man ett mellis som håller sig hela dagen i väskan är en bar supersmidigt att ta med.

– Ska man fika och vill ha något till kaffet är en bar 100 gånger bättre än en bulle då baren i de allra flesta fall innehåller betydligt mer näring.

– Vill man ha något att smaska på till filmen så är en bar mycket bättre än godis då den till skillnad från godis innehåller näring.

– Har man tänkt skicka med sitt barn en kexchoklad till snacks/mellis är en bar ett mycket bättre alternativ då det är gott och smakar godis men samtidigt innehåller näring.

Så bars/proteinbars är inget jag tycker man ska bannlysa utan bara vara medveten om hur, när och varför man äter den och vad för innehåll baren har.

Jag själv äter endast gluten- och laktosfria bars utan sötningsmedel då min mage inte tål något utav det. Dock så funkar stevia bra. Jag äter oftast helt naturliga rawfood bars. MEN ska man ner i vikt så bör man vara medveten om att de flesta rawfood bars innehåller en hel del kalorier och mer kolhydrater än protein så man bör hålla koll på intaget. Jag brukar alltid ha med mig en i väskan och tycker det är perfekt att ta innan träning eftersom man får mycket energi på liten yta då jag inte gillar att känna mig full i magen under träning.

Det finns en uppskö av rawfoodbars i hälsokostaffärerna och de flesta är bra och goda och innehåller ungefär samma naturliga ingredienser så välj helt enkelt efter vilken smak ni tycker är godast 🙂

Vill man ner i vikt är det bättre att välja en proteinbar med så högt proteininnehåll och så lågt kolhydratsinnehåll som möjligt (Gärna under 10g kolhydrater/bar). Här kan man enkelt kolla själv på baksidan. I de här barsen finns det tyvärr oftast sötningsmedel så har man en känslg mage så bör man hålla koll på innehållsförteckningen och undvika konstgjorda medel.

Jag har inte stenkoll på alla proteinbars som finns ute på marknaden då jag själv bara äter rawfood bars men Nutri Nicks proteinbar (som varit med  i den heta debatten som pågår just nu) är faktiskt en av de naturligaste barsen med högst proteininnehåll jag sett.

Innehåll per bar: 178kcal, 12gram protein, 9gram fett och 5 gram kolhydrater.

.

Har ni några andra supertips på naturliga proteinbars med så högt protein- och så lågt kolhydratsinnehåll som möjligt så tipsa gärna i kommentarsfältet nedan?! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Fast det stämmer ju inte att Nutri-Nicks bar har mest protein, dom fyra första proteinbarsen som kom upp när jag sökte hade betydligt mer! Mellan 16-19 gram. Däremot mer kolhydrater i dessa fyra men om man är ute efter mycket protein är väl inte Nutri-Nicks att föredra?

  Sandra 2013-09-18 10:12:00
  Svara
 • Varför så långt kolhydratsinnehåll som möjligt? Känns som att många människor som tränar hårt väljer att plocka bort kolhydraterna. Är folk rädda för dem eller vad är det som händer, borde väll inte spela roll när man tränar? Gluten och socker kan jag förstå att man vill undvika men hur hälsosamt är det egentligen i längden?

  Angelica 2013-09-18 01:11:00
  Svara
 • Har påbörjat ett litet proteinbar-test, bara hunnit testa 6 stycken hittills, men nutri-nick ligger sämst till än så länge. Högt fettinnehåll, mkt kalorier och lägst proteininnehåll. Favoriten hittills vad det gäller innehåll är MULTIPOWER-COOKIES & CREAM, med dubbelt så mycket protein som nutri nick.

  Anonym 2013-09-17 22:54:00
  Svara
 • Jag såg programmet där PT-Fia gjorde bort sig. fattar inte hur hon kan titulera sig som en expert och vara så himla okunnig. Hon borde sätta sig framför skolbänken och lära sig lite grunder. Såga en produkt hon inte kan något om eller ens vet hur man läser på en innehålls förteckning . Vilken sopa. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z11jRgeG8Rw#t=20

  Henrik Adolfsson 2013-09-17 20:28:00
  Svara
 • Hej Ida! Tack för en fantastisk blogg! Jag vill gå ner lite i vikt och vet att jag bör dra ner på kolhydraterna och räknar även kalorier. Jag vill dock inte följa någon strikt diet utan bara äta bra, men något mindre mat än tidigare. Tränar gör jag ca 4 degar i veckan. Nu till min fråga, hur många gram kolhydrater bör jag äta på ett ungefär varje dag? Antar att det beror på mängd träning och kaloriintag bl.a. Men bara på ett ungefär. Hat diskuterat detta med många men aldrig någonsin fått ett vettigt svar. Äter själv ca 100 g/dag. Är det för mycket om man vill gå ner i vikt? Jätte tacksam för svar! 🙂

  Julia 2013-09-17 19:47:00
  Svara
 • Vad tycker du om Questbars?

  Anna 2013-09-17 16:53:00
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Jag har inte smakat dem så kan inte säga så mycket om dem. Men när jag kollar innehållet på deras hemsida så ser den ut som en av de bättre barsen.

   idawarg 2013-09-18 09:13:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind