Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NYTTIG THAIMAT – RECEPT

Som jag berättat innan så är jag helt galen i Thaimat och köper det minst 1 gång i veckan. I helgen tänkte jag att jag istället skulle testa på att laga en nyttigare variant av Thai hemma och det blev grymt!

Du behöver: Kokosolja – HITTAR NI HÄR, 1 laxfilé, 1ägg och 1 äggvita, groddar, hackade jordnötter, Ekologiskt Jordnötssmör – HITTAR NI HÄR, Lime, Vitlök, Fisk sås, soya (är man superkänslig för gluten så skippa eller köp glutenfri), ingefära, havssalt, svartpeppar, chiliflakes.

Gör så här: Stek laxen i kokosoljan. När den börjar bli klar så knäck i äggen och hacka sönder allt till små delar. Pressa i lime och tillsätt sedan en stor sked med jordnötssmör, hackade jordnötter, pressad vitlök, salt, fisksås, soya, peppar, chili och riven ingefära. Undertiden så hyvla spagetti/nudlar av Zucchinin med en osthyvel och koka i en kastrull i ca 1 min. Lägg sedan ner Zucchininudlarna och groddarna och stek en kort stund.

Servera med några färska groddar på toppen.YUMMIE!

English:

HEALTHY THAI FOOD – RECIPE 

You will need: Coconut oil, 1 salmon fillet, 1 egg and 1 egg white, sprouts, chopped peanuts, Organic Peanut Butter, Lime, Garlic, fish sauce, soy sauce (If you are super sensitive to gluten skip or buy gluten-free) ginger, sea salt, black pepper, chiliflakes.

Fry the salmon in coconut oil. When its getting coocked through, add the eggs and chop everything into small pieces. Add lime juice, a big spoon of peanut butter, chopped peanuts, garlic, salt, fish sauce, soy sauce, pepper, chilli and ginger. Meanwhile, slice the zucchini into spaghetti/noodles with a cheese slicer and cook for about 1 minute in a saucepan. Then put down Zucchini noodles and sprouts and fry briefly.

Serve with some fresh sprouts. YUMMIE!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Ida! Tack för en väldigt inspirerande och bra blogg!

  Undrar om du skulle kunna hjälpa mig lite här med min träning och kost.
  Jag äter enligt LCHF och tränar rätt mycket men känner eller ser inga resultat.. Vill minska i fettprocent så mina muskler syns mer, framför allt magmusklerna. Är 173cm lång och väger ca 63kg.

  En vanlig vecka kan se ut som så att jag går ca 6-7 powerwalks ( 4-10km och oftast på morgonen), 1-2 löppass (ett pass på 5-10km och ett intervallpass) och sen 3-4 styrkepass. Oftast en vilodag per vecka eller när kroppen känner att den behöver det.

  Är det något jag borde ändra eller är det bara att köra på tills resultaten kommer? Snälla hjälp mig!! Kram

  Felicia 2013-08-21 09:38:00
  Svara
  • Svar på Felicias kommentar.

   Hej Felicia!
   jag jobbar med att hjälpa folk med kostscheman och man kommer under hösten börja boka kostrådgivning via nätet så håll koll och så hoppas jag få se dig där 🙂
   Kram Ida

   idawarg 2013-08-21 11:21:00
   Svara
 • Hej Ida! Jag älskar din blogg och blir väldigt inspirerad till att träna men framförallt vara hälsosam!

  Men jag har 2 stora problem när det kommer till träning som jag undrar om du kan hjälpa mig med? Det första är att jag är ständigt väldigt trött. Jag sover mycket och håller igång bra, så jag tänkte att det kanske har å göra med vad jag äter?

  Det andra är löpningen. Springa intervaller eller korta sträckor går bra. Men när jag ska springa längre sträckor så orkar jag inte psykiskt, förstår du? Mina ben och andning orkar. Men jag lägger lixom bara av för att jag vet att det är så långt kvar. Vet du vad det kan bero på eller har du något tips för att göra det enklare? Vore jättetacksam för svar!

  Caroline 2013-08-20 18:57:00
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Hej Caroline och tack snälla 🙂 <3 Det kan absolut bero på kosten. Äter du tillräckligt mycket? Väljer du näringsrik mat? Kan du ha någon vitamin/mineralbrist? Bra att kolla upp alla de här och bästa är att boka tid med kostrådgivare. Kommer senare i höst öppna PT-online igen med kostrådgivning så håll koll 🙂
   Angående löpningen så låter det ungefär som mig. Mitt huvud klarar inte långa sträckor utan jag får plåga mig igenom. Alla är vi olika helt enkelt och ska du inte tävla i långdistans så behöver du heller inte utsätta dig för det om du inte vill. 🙂 Intervaller är grymt så kör det!
   Kram Ida

   idawarg 2013-08-21 11:20:00
   Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind