Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

DET HÄR MED KOSTTILLSKOTT

Att ta kostillskott varje dag är viktigt! Förr så höll maten högre kvalite och innehöll de vitaminer och minerales som kroppen behöver, men nu så är maten så behandlad och håller en lägre kvalite samtidigt som vi stressar mer, rör på oss mindre och äter sämre mat vilket leder till brister. Dock så tror jag det är väldigt många som äter massa piller och pulver utan att ha en aning om varför?

Alla människor har olika brister så därför tänkte jag med start i veckan börja skriva lite om alla olika vitaminer och mineraler och vad de har för egenskaper så man kan bilda sig en egen uppfattning om vilka tillskott just du behöver.

Många har frågat vilka tillskott jag tar och varje dag tar jag dessa…

Amino (Alla Essentiella aminosyror), Zink, MSM, D-vitamin, Magnesium och L-Glutamin.  

Som jag skrev ovan så är det individuellt vilka tillskott man behöver så att kopiera mina rakt av är ingen bra idé. Men som sagt förklaring på de olika tillskotten kommer så håll utkik!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Ida! Tack för en bra blogg, inspirerande. Ett kosttillskott du missade är kreatin, ett av få som bevisligen fungerar för att bli både starkare och snabbare (under kortare distanser) Jag har gjort en sida om kreatin i rent informationssyfte. Kolla gärna in www.kreatinkungen.se och säg vad du tycker ska förbättras, skulle älska att få feedback från dig.
  Kör hårt!
  Mvh
  Niklas

  Kreatin Niklas 2013-10-17 00:38:00
  Svara
 • Hur ska man veta vilka mineraler och tillskott man behöver? 🙂 har du skrivit inlägget får du gärna länka. Hade varit intressant!

  Olivia 2013-08-05 23:24:00
  Svara
 • Ska bli intressant att läsa om detta! När jag läste till apotekare hade vi bara en enda föreläsning om kosttillskott, det var en professor som var väldigt negativt inställd till all form av kosttillskott. Han ansåg att det är ett fult sätt för företag att tjäna massa pengar på att folk köper tillskott de egentligen inte behöver.

  Själv äter jag järn och d-vitamin eftersom jag har konstaterad brist.

  Anya 2013-07-31 21:42:00
  Svara
 • Eller så äter man bra, näringsrik, ren mat och får i sig allt naturligt. Så slipper vi utvinna t.ex. omega 3 från fisk i länder som inte ens har mat för dagen..!!!

  Natalie 2013-07-31 12:33:00
  Svara
 • Det är synd att det ska vara så förbaskat dyrt!! 🙁

  Kristin 2013-07-30 17:57:00
  Svara
  • Svar på Kristins kommentar.

   Ja det kostar lite. I USA fanns alla tillskott i mataffärerna till betydligt billigare pris. Hoppas sverige tar efter det i framtiden 🙂

   idawarg 2013-07-31 11:44:00
   Svara
 • Hej, jag har en fråga till dig! Vilket mjöl har minst kalorier? Eller går det bra att baka med vetemjöl om man försöker gå ner i vikt? 🙂

  Tess 2013-07-30 14:55:00
  Svara
 • Ska bli spännande att läsa! 🙂

  /Carolina
  carolinas.webblogg.se

  Carolina 2013-07-30 12:37:00
  Svara
 • Ett kosttillskott, som jag inte ser på din bild, som jag tror att många kvinnor skulle må bra av är järn. Om inte varje dag så åtminstone under menstruationsveckan. Järnet har till uppgift att transportera syre till kroppens olika celler och om man har brist på järn kan man bli trött och orkeslös, något som är lätt att missta för ”vardagströtthet”, speciellt om man är kvinna och både arbetar, tar hand om hem och familj och dessutom tränar mycket.

  Jag skulle kunna länka till olika sidor och artiklar som beskriver vad järn är bra för och hur man reagerar vid järnbrist (eller järnöverskott, för det kan man också ha), men jag tror att det är bäst att man får söka information själv om man är intresserad. Man kan också enkelt besöka sin husläkare för att undersöka till järnvärde om man tror att man har järnbrist.

  Stina 2013-07-30 12:11:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind