Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TIPS PÅ GRYMT BRA RYGGÖVNING

En av mina favoritövningar för ryggen är stående rodd med skivstång. Får alltid jättebra kontakt och har man problem med axlarna så kan det här vara en skonsammare ryggövning att välja än tex. chins och latsdrag.

Stå höftbrett med lite lätt böjda knän, rulla bak axlarna och spänn bålen. Fäll sedan från höften (håll ryggen rak) och häng ner armarna och slappna av i skulderbladen. Börja sedan rörelsen med att pressa ihop skulderbladen för att sedan dra upp stången mot naveln med armbågarna tätt intill kroppen. 

Jag brukar köra 20rep med 20 kg och har ofta med det som övening i cirkelträning eller så lägger jag in den i mina ryggpass. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej! På bodypump pass som jag brukar gå på förekommer denna övning mycket under rygglåten. Då håller vi ofta överhandsgrepp, ser att du använder dig av underhandsgrepp i övningen ovan. Gör det någon skillnad vilket grepp man använder sig av? Tycker att det känns mer i skulderbladen med underhandsgrepp. Om man lägger in övningen i styrketräningen vilket rekommenderar du att man använder sig av eller en mix?

  Anna 2013-07-26 14:28:00
  Svara
 • Hej! Riktigt grym och inspirernade blogg! Jag har en fråga, har verkligen problem med att förlora fett runt mina lår. Både på insidan och högt upp på låten ungefär under höfterna. Hardu några tips? Är det kosten som ät viktigast eller ska man köra styrka eller bara pw och springa?

  Louise 2013-07-23 23:45:00
  Svara
 • Tack för en sjukt peppande och inspirerande blogg! Jag ska till LA på söndag och skulle blir jätte glad om du ville göra ett inlägg med en reseguide, lite tips och så. Älskade de inläggen du skrev medan du var där!!

  sara 2013-07-23 18:54:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Ska besöka Stockholm i veckan och undrar ifall du har några snabba tips på caféer/restauranger/platser/promenadstråk för ett hälso-och träningsfreak att besöka? Ska googla vidare på detta men hade även varit otroligt tacksam för tips från någon som känner till staden 🙂

  Vickan 2013-07-23 15:59:00
  Svara
  • Svar på Vickans kommentar.

   Jag har massa tips 🙂 Bästa och vackraste promenaden tycker jag är runt Djurgården med start vid Djurgårdsbron. Hälsosamma lunchställen hittar du 2 st på Sibyllegatan. Ett heter Dr Sallad och ligger precis vid östermalmstorgs t-bana på sibyllegatan. Och det andra ligger på sibyllegatan 51 och heter Ecoist.

   Ett av mina favoritlunchställen ligger också på östermalm och heter freshii. De har jätte spännande salladskombinationer och jag tycker verkligen du ska testa green wrap som är en wrap där de bytt ut brödet mot grönkålsblad. Ligger på grevturegatan bakom sturegallerian mitt emot t-banan.

   Vill ni ha lite finare lunch middag så rekommenderar jag nybrogatan 38. Deras räksallad med sparris och getost är underbar! 🙂

   Njut av härliga stockholm!
   Kram Ida

   idawarg 2013-07-24 12:12:00
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Tusen tack för svar! 🙂 Har idag betat av Freshii, vilket var otroligt gott, och ikväll blir det promenad eller löpning runt Djurgården! Fantastisk stad med massor av möjligheter 😀

    Vickan 2013-07-26 17:49:00
    Svara
 • Hej! fina bilder, bra övning och grymt snygga tights!! var kan jag få tag på dom? 🙂 Tack!

  Maja 2013-07-23 12:17:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind