Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

HUR MAN KOMMER IGÅNG MED TRÄNINGEN? – HITTA TRÄNINGSMOTIVATION!

Det här är inlägget för er som vill komma igång med er träning och leva ett hälsosammare liv, men inte riktigt vet vart ni ska börja?! 

TRÄNING

Ni måste hitta en plan som funkar för just er och er livssituation. Ingenting är omöjligt och 30 min om dagen 3 gånger i veckan är bättre än ingenting alls. Kan ni promenera 40 min innan skola/jobb? Kanske kan ni gå till skolan/jobbet? Vardagsmotion är så underskattat och utgör en stor del av dagens energiförbrukning. Börja gå eller cykla istället för att ta bussen. Ta en kort promenad under lunchen istället för att sitta still med vänner/arbetskamrater och prata. Kanske vill de följa med? Ha som regel att aldrig ta rulltrappa eller hiss om det så inte finns ett annat alternativ. All den här vardagsmotionen tillsammans har brännt mer kalorier än ett träningspass, så tänk på det.

Utöver vardagsmotionen så skulle jag rekommendera att börja med 2 träningspass i veckan. Starta inte för hårt, för då kan det bli så att du endast känner att träning är så tråkigt/jobbigt och att du endast orkar hålla i träningen i någon vecka. Börja med 2 pass i veckan i några veckor och öka sedan. Mitt bästa tips är att från början starta träna med en PT. Det ger oftast en mer positiv inställning till träning och du behöver inte vara rädd att du gör fel teknik. Finns inte den möjligheten så träna något du tycker är roligt och gärna tillsammans med en vän. Blir svårare att avboka träningen om man bokat med en vän.

Planera in din träning i kalendern och prioritera det som vilket annat viktigt möte/aktivitet som helst. Det gäller att få in träningen som en del av livet och inte något som bara händer under några veckor om året. Att leva hälsosamt är en livsstil!

Kommer komma en fortsättning på detta inlägg som kommer handla om kosten…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Tack för tipsen. Tycker det är svårt med motivationen ibland.. Den försvinner titt som tätt. Har du tips på det? Såg många bra här http://sporthalsa.se/artiklar/baesta-tipsen-foer-att-komma-igang-med-traeningen men jag tänkte om du kanske hade nåt mer? 😀

    Cissi 2013-10-20 22:50:00
    Svara
  • Hej! Tänkte fråga lite om tips. Är en tjej på 15 och har på senaste tiden ovanligt gått upp i vikt ( hade ej problem innan) så nu är jag övervikt måste gå ner typ 8 kilo för att det ska vara normalvikt. Så jag vill ha tips på hur jag kan göra det, skolsköterskans tips verkar inte fungera. Snälla hjälp mig, vill att kläderna ska sitta fint inte med stora lår och mage!!!

    Okänd 2013-07-09 00:52:00
    Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind