Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ÄTSTÖRNINGAR? VARFÖR GÅR JAG INTE NER I VIKT?

Svar på kommentarer…

Jag har hört att det man värmer i micron förlorar all sin näring, vad säger du om det??

SVAR: Det stämmer inte.

Hej Ida!

Jag har haft ganska mycket problem på senaste tiden. Eller ja… Jag vet inte riktigt.

Jo det är så att jag är en 13- årig tjej som älskar träning och kost. I mars någon gång där tänkte jag börja köra rejält på att få en riktigt snygg kropp till sommaren 2013. Jag började äta mycket mer nyttigt och tränade hårdare.

Jag hade inte vägt mig på riktigt länge för jag brukar inte bry mig om sånt. Eftersom vikten bara är ett nummer liksom. Men sen insåg jag att jag hade gått upp väldigt mycket i kilo, och jag fick världens ångest. Jag åt mindre och mindre och fick verkligen ångest om jag skippade ett träningspass eller åt något onyttigt. Ett tag hade jag t.o.m påminnelse på mobilen om att jag inte skulle glömma bort att inte äta något.

Efter ett tag började jag äta mer så jag blev mätt. Men den där ångesten låg fortfarande kvar. Jag fick panik så fort jag åt något onyttigt. Sen gick det ett tag och jag trodde att all ångest skulle släppa, för det gjorde det ett tag. Men sedan kom det tillbaka igen… Jag vägde mig alltid innan jag åt något, efter jag åt något, innan jag tränade och efter jag tränade. Att väga sig innan jag åt något var liksom som att vikten bestämde om jag var hungrig eller ej.

Jag har fortfarande en riktig ångest och mår väldigt dåligt. Jag har alltid mått väldigt dåligt över min kropp och jag tycker speciellt min mage är fruktansvärt ful och tjock.

Men just nu är det åtminstone lite bättre, jag äter ordentligt och så. Men så fort jag äter mig proppmätt får jag ångest däremot. Och när jag ätit något onyttigt. Och när jag inte tränat på ett tag.

Ja jag vet inte hur jag ska göra… Jag mår verkligen dåligt över detta och har såå många gånger gråtit, skrikit och inte vetat vad jag ska ta mig till. Jag har inte berättat för någon om hur jag mår. Och jag vet inte för vem jag skulle berätta det. Min pappa har möjligtvis märkt av lite att jag ändrat kost, han märkte i alla fall att jag slutade äta bröd och han blev rätt orolig för bara den lilla saken, så jag kan verkligen inte berätta allt. Vet inte vad jag ska göra! Har läst om ätstörningen ortorexi och tyvärr känner jag igen mig lite i det som står…

SVAR: Hej tjejen! Det gör ont i mitt hjärta när jag läser dina ord. Du är bara 13 år och håller på att växa fortfarande och det är så viktigt att du ger din kropp den näring och energi den behöver för att växa. Det låter som att du kommit in i ett mönster som du skulle behöva få hjäp med att bryta. Finns det ingen på din skola du skulle kunna prata med? Testa ta kontakt med din skolsyster. Jag vet att det krävs mod att söka hjälp hos någon men snälla gör det, du kommer inte att ångra dig!

Jag skickar styrka till dig! Kramar Ida

Hej! Har du något tips på hur man kan bli av med strama hamstringsmuskler?

SVAR: Stretcha baksida lår. Följ mitt stretchprogram HÄR.

Hej Ida!

Tack för en fantastiskt blogg full av inspiration och motivation, något som verkligen uppskattas när man känner för att ge upp!

Har haft som mål detta året att jag skall känna mig bekväm i min bikini när sommaren väl kommer och till en början gick min träning och ”diet” bra. Kände att jag tappade i vikt och att centimetrarna blev mindre kring magen. Problemet är nu att det känns som om ingenting händer. Jag tränar fortfarande vilka mycket, om inte mer, som jag gjorde i början utav period och maten har heller inte förändrats men som sagt står jag still. Tack vare detta tappar jag motivationen och känner att mitt mål inte alls är möjlig att uppnå längre. Varför jag vänder mig till dig är just för att du kanske vet något som jag vet? har i alla fall hopp om att du vet varför jag inte fortsätter att gå ner i vikt. Är 181 cm, väger för tillfället 77 kg och har ett kaloriintag på 1600 kalorier. 
Hoppas du kan hjälpa mig!

SVAR: Tack snälla för din kommentar 🙂 Det låter som du hamnat på en platå och kroppen har vant sig både med träning och kost. Testa någon ny träningsfrm, lägg på vikter, variera repsantalet, testa nya övningar, spring intervaller mm. Kroppen är så smart så den anpassar sig efter ett tag och man stannar då i utvecklingen.

Sedan undrar jag också om du får i dig tillräckligt? Jag vet inte hur dina dagar ser ut med aktivitet och träning men det låter som du tränar mycket och att du inte får i dig tillräckligt? Du kanske inte får i dig så mycket energi att du kan prestera max på träningspassen. Mitt bästa tips är att du tar hjälp av en PT som kan se över både din träning och kost för att du ska få resultat.

Lycka till! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • herregud, 13 år. fy.

  Ema Carle 2013-05-18 16:38:00 http://twitter.com/EmaCarle
  Svara
 • usch.. det högg till i hjärtat när jag läste om 13-åringen 🙁
  det ska inte behöva finnas såna tankar när man är i den åldern!! man växer ju fortfarande och behöver näring!

  all kärlek till DIG som skrev frågan till Ida, jag hoppas du någon gång blir av med ångesten. den ska ingen behöva ha!

  Malin 2013-05-18 15:47:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind