Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

LÖPNING INTERVALLER

Trots träningsvärk i rumpa och ben så tog jag mig i kragen igår och sprang 40 min löpintervaller på bandet. Skulle egentligen inte köra löpträning igår men efter 10 min uppvärmning blev jag så sugen så mina intervaller var ej planerade innan utan jag improviserade undertiden, men jag gillade mitt träningsprogram…

GÅRDAGENS INTERVALLER:

10 min jogging 9km/h

10 x (40s löpning 13km/h 20s vila)

10 x (30s löpning 15km/h 30s vila)

5 x (50s löpning 12km/h 10s vila)

5 x (30s löpning 16km/h 30s vila)

Mitt mål är att öka löpkonditionen så att jag kan hålla en högre hastighet under en längre tid när jag tex. springer 5km och 1 mil. Just nu ligger jag på ett ”skönt” tempo på 10-11km/h. Jag vill kunna ha samma sköna känsla i kroppen på 12-13km/h under en längre tid.

Ni får gärna komma med era bästa tips på intervallprogram som matchar mina mål?

Totalt blev det nästan 8,5 km igår, men eftersom det var intervaller så räknar jag bara 5km till veckans utmaning så 11km/21km är avklarade. 1 mil kvar att springa! Nu kör vi!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej, glöm inte att ha motstånd på bandet för att få maximal effekt. Vill ni du likna bandet med utomhus räcker det att springa på 1% lutning! / en van löpare 🙂

  Frida 2013-05-04 11:35:00
  Svara
 • Hej!
  Skulle du vilja tipsa om intervallpass för nybörjarlöpare?
  Springer intervaller då och då och tycker hemskt mycket om upplägget, men tycker att det är svårt att avgöra vad som är lagom och inte för tufft för ett numera otränat hjärta 🙂

  Jonna 2013-05-03 06:36:00
  Svara
 • Jag har sprungit 24km hittills denna veckan och din utmaning har varit en stor del av motivationen! Tack för det Ida, du rockar!

  Emmy- s0predictable.tumblr.com 2013-05-02 17:30:00
  Svara
 • Hejsan! När jag tränar mina lår blir de bara större av muskler, så hur gör jag för att få smalare lår? Kram

  Frida 2013-05-02 14:14:00
  Svara
 • hej! skulle behöva lite hjälp från dig här. ska beställa hem ett nytt proteinpulver nu (fitnessguru), är nämligen laktosintolerant så blir gärna svullen av mitt one whey och känner också att jag blir lite pluffsig av det som vissa tydligen blir av vassleprotein, så tänkte om jag skulle testa one egg istället. jag dricker mina shakear efter träning och ibland före. är det bra att satsa på one egg då trots att det är nästan tomt på kolhydrater? Mitt mål är att bli stark och få synliga muskler!

  Amanda 2013-05-02 12:23:00
  Svara
 • Jag har hört att man ska göra temppass! 10 min på joggtempot, 10-20 min på det önskade joggtempot, osv. Jag ska testa det imorgon. 🙂 Annars handlar det nog bara om att vänja kroppen vid att springa på den hastighet man vill kunna springa på.

  Andrea 2013-05-02 10:48:00
  Svara

senaste från Hälsa

Ida Wargs webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind